Flyplassen i stavanger uis

Lengste Ord På Norsk

Når straffesaken er avgjort, må du selv kontakte det lokale politidistriktet ditt og be om at behandlingen av søknaden din blir gjenopptatt. Hvis du har flere dommer eller bøter Hvis du har blitt dømt eller har fått bøter flere ganger, må du vente ekstra lenge. Vi vil regne ut karenstiden slik: Vi tar utgangspunkt i den nyeste karenstiden (den som går ut sist) og legger til halvparten av karenstiden for hver av de gamle dommene dine. Hvis du ble dømt til bøter og fengselsstraff i samme rettsak, må du legge sammen fengselsstraffen og den subsidiære fengselsstraffen som står på boten. Så bruker du det samlede tallet dager, måneder eller år til å finne karenstiden din i tabellen. Hvis du har blitt dømt i utlandet Hvis du har blitt dømt eller fått bøter i utlandet, får du samme karenstid som hvis du hadde blitt dømt i Norge. Dette gjelder ikke hvis det du har blitt dømt for ikke er straffbart i Norge. Hvis du har fått strengere straff enn det du kunne ha fått i Norge, vil karenstiden din bli regnet ut fra den maksimale straffen du kunne ha fått i Norge.

Lær norsk på nettet

En sammensetning er et ord som er satt sammen av andre ord. Eksempler: ord + bok = ordbok skrive + bord = skrivebord På norsk er sammensetninger mye vanligere enn på engelsk. mobile phone = mobiltelefon university student = universitetsstudent Det er som regel bare 2 eller 3 ord som settes sammen, men i teorien kan sammensetninger bestå av svært mange ledd: håndball -> damehåndball -> damehåndballtrener -> damehåndballtrenerkurs … I praksis prøver man å unngå sammensetninger som har flere enn 3 ledd.

King james bible på norsk

Nyheter Nyheter Siste nytt Enkelte ord er uforståelig lange. Se noen eksempler her. Stein Ove Korneliussen / ABC Nyheter 18. sep. 2006 01:38 – Oppdatert 12. jan. 2016 14:26 Del (6) 6 Sende Del på Twitter Del på E-post Kopier lenke Kopiert! Kommenter Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon «Hva er egentlig det lengste ordet registrert i norsk språk? » Det står faktisk mellom to ord. Enkelte mener at 2min lesetid Nyhetsbrev Få dagens håndplukkede nyheter rett i innboksen hver ettermiddag.

Ord på c wordfeud

Ordene kan likevel være helt riktige. Andre ord blir laget ved hjelp av prefikser eller suffikser. Dette er avledninger. Prefiksene står foran et rotord, og suffikser står bak et rotord. Eksempler på prefikser er: an-, be-, er-, for-, ge-, bi-, gjen-, hen-, de-, re -. Prefiksene gir en ny betydning til verbet: anta/ta, betale/tale, erkjenne/kjenne. Suffiksene (som står bak) gir ofte ordene en ekstra betydningsnyanse (betydningen forandrer seg litt, men ikke helt). Eksempler på suffiks er: – aktig, -messig, -bar, -eri, -inne, -else, -ing, -dom, -leik, -skap, -het. Noen ganger flytter bruk av suffiks ord over i en annen ordklasse. (Dette har vi snakket mye om når vi har jobbet med «ordfamilie» på nettkursene. ) Eksempel på dette er: begynne – begynn else. Hva betyr egentlig suffiksene – aktig og – messig? Når man bruker – aktig, betyr det: som om, liksom, nesten som om det er … For eksempel: blåaktig (den er litt lik til fargen blå, men ikke helt), prinsesseaktig (hun ser litt ut som en prinsesse, men hun er ikke en prinsesse).

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017. Men det finnes også noen særnorske følelser. Disse har ikke fått like mye oppmerksomhet siden ingen har gitt dem navn. Dette har jeg forsøkt å gjøre noe med, og lanserer derfor her en emosjonell lommeparlør for nordmenn: Spaltist doven solidaritet – følelsen middelklassemennesker har når man stemmer på et sosialistisk parti for samvittighetens skyld, men innerst inne vet at man vil trives godt med en blåblå regjering som vil gi deg skattelette, færre forbud og et arbeidsmarked som belønner dine «prestasjoner». emneknaggresjon – den maskuline irritasjonen over at #metoo-kampanjen aldri synes å ta slutt og at menn ikke har noe de skulle ha sagt og at ingen aviser er interessert i å trykke leserinnlegget ditt om at #metoo-kampanjen aldri synes å ta slutt og at menn ikke har noe de skulle ha sagt. halvskausk rødme – det euforiske fellesskapet mellom norske Liverpool-supportere når laget «deres» gjør det bra i Europa blandet med det nagende uroen over at man egentlig står utenfor det virkelige supporterfellesskapet i en nordengelsk by man later som om man kjenner godt, men egentlig bare vet om navnet på to puber i. helskausk forakt – hatet nordmenn som ikke heier på Liverpool føler over den skamløse iveren til norske Liverpool-supportere, det sterke fellesskapet de deler og all spalteplassen laget «deres» får i norske medier.

Gratise filmer på nett med norsk tekst

Her går det nok an å komme nærmere et fasitsvar. Prøv selv og send oss forslag! Seriøs bruk av sammensetninger Hvis det skal ha noen mening å leite etter det lengste ordet i norsk, må vi vel se etter et som har vært brukt i fullt alvor i lengre tid. Øystein Sundes sangtittel «Over­buljongterning­pakkmester­assistent» kvalifiserer nok ikke. Artsnavn er derimot seriøse saker. Hos Artsdatabanken finner vi blant annet bergskrinneblom­bladskimmel (26 bokstaver), svartrumpe­slank­stilettflue (26) og filippiner­flaggermus­papegøye (27). Går vi til rettskrivningsordbøkene, ser vi at Bokmålsordboka slår Nynorskordboka ned i støvlene med menneskerettighets­erklæring (mot nynorsk menneskeretts­fråsegn) og forsiktighets­foranstaltning (nynorsk tryggings­åtgjerd). Begge har 27 bokstaver. Et par eksempler på virkelig lange sammensetninger som beviselig har vært i bruk, er landsdels­beredskaps­fylkesmanns­embetene ( nr. 1 2003–2004) og nytelses­middel­arbeider­forbund (en del av organisasjonsnavnet Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund).

I tillegg kommer tyngre kondensater som kan klassifiseres som eget produkt. Nafta og kondensat er flytende ved romtemperatur, mens de lettere våtgasskomponentene kan gjøres flytende enten ved nedkjøling eller trykksetting. Ikke all gass som produseres blir solgt. En del av gassen benyttes også til å generere kraft til å drive feltene og litt blir brent i fakkel for sikkerhetsformål. På noen felter blir gass også reinjisert i reservoaret. Reinjisering brukes som oftest ved produksjon av olje for å opprettholde reservoartrykket og fortrenge oljen. Dette gir effektiv utvinning av olje, samtidig som gassen lagres for en eventuell senere utvinning.

Elderflower på norsk

  1. Norsk engelsk ordbok på nett
  2. Lær norsk på nettet
  3. Lær norsk på nett gratis
  4. Lengste ord på norsk airport
  5. Norges lengste ord | ABC Nyheter

SubjectMaterial Fagstoff Fagartikkel Hvor mange og hvilke lyder som er i bruk, varierer fra språk til språk. Det norske språket har en lyd som er såpass sjelden at mange utlendinger sliter med å uttale den korrekt. Jan Hognestad forteller om hva som er typisk for norske språklyder. Språk har forskjellige språklyder Hvor mange og hvilke lyder som er i bruk, varierer fra språk til språk. Den engelske w - eller th -lyden for eksempel fins ikke i moderne norsk. Det norske språket kan på si side skilte med y-lyden, som er såpass sjelden i andre språk at både engelsktalende og mange andre som lærer norsk som fremmedspråk, sliter med å uttale den korrekt. Uansett om et språk har få eller mange språklyder, vil det ha nok lyder til at språkbrukerne får sagt alt de ønsker og trenger å si. Et stabilt antall lyder Tallet på språklyder i et språk er ganske fast, og endringer i lydsystemet bruker å ta en del tid. Men i dag ser vi noe som kan være en begynnende lydendring: Mange norske ungdommer uttaler nå kj-lyden i kjekk på samme måte som sj-lyden i sjekk.

Sammenstilling av en guvernørs navn og et amfibium er fortsatt et kjent begrep, "gerrymander". Geografiske misfostre blir det også av vår hjemlige politiske hestehandel, en norsk avart av gerrymandering som i neste omgang kan føre til endring av valgdistriktene. I USA vil sterke krefter ha slutt på den utilbørlige gerrymanderingen, og ingenting tyder på at de vil følge den norske trenden med endringer av administrativ inndeling. Tvert om holdes den hellig. Leting med lys og lykte gjennom historien avslører bare én grenseendring mellom statene, en kuriositet fra 1857 da en liten flekk ble overført fra Massachusetts til New York. Stabilitet gjelder i høy grad også for de over 3000 counties. Er strukturell rigiditet dumt? Blir ikke stabile grenser normalt ansett som et gode? Selv Erna har gitt uttrykk for sistnevnte holdning. I fjor ble det foreslått å gi noen skarve kvadratmeter i 100-årsgave til Finland slik at deres høyeste punkt skulle havne på det 1361 meter høye Halti framfor et steinkast nede i lia der det ligger nå.

  1. Kinesisk kalender gravid kjønn
  2. Usikker på forholdet
  3. Åsleik engmark kjæreste
Fri, 16 Oct 2020 02:40:11 +0000