Flyplassen i stavanger uis

Bli Kvitt Vepsebol

Ugress som løvetann, ryllik og kløver liker seg aller best når sommeren er tørr. Foto: Erling Fløistad. Timing avgjørende for sprøyting Om du skal bruke kjemiske ugrasmidler som pesticider i privathagen, er det noen retningslinjer som er viktig å følge. - Timing er helt avgjørende for et godt resultat - og midlene er svindyre - så det er ingen grunn til å bruke dem på feil tidspunkt, fremhever Kvalbein. Når løvetann blomstrer, er det for sent, sier han. Riktig tidspunkt er når løvetannknoppen er stor, jorda er fuktig etter et regnvær, og du sprer ugressmiddelet i doggen tidlig om morgenen foran en varm forsommerdag. - Da får du maksimal effekt av ugressmiddelet. Følg opp med god gjødsling av gresset slik at plenen tetter seg til og bladene skygger for ugresset så godt det kan, råder gressforskeren. En dose mose Mose i plen er en av verdens store utfordringer, og ifølge Kvalbein finnes det ingen raske løsninger å komme med. - Mye kan kjøpes som har liten effekt av typen kalk og mosefjerner.

Hvordan bli kvitt vepsebol i veggen

Når varmen endelig kommer, varmen vi alle har lengtet så lenge etter – da kommer også myggen. Vi hadde nesten glemt myggen på vinterstid, men den kommer like kraftig hvert eneste år. Bilde: Kilde Når man skal sitte på terrassen eller i hagen og kose seg, så kommer myggen snikende innpå deg. Ofte så merker man heller ikke at man har fått myggstikk før dagen etterpå. De klør utrolig mye, og tar ofte noen dager før de går over. Pixabay Man kan så klart kjøpe midler som fjerner myggen, og holder den unna deg. Men her skal vi dele et smart triks med deg, som du kan gjøre hjemme. Dette er en enkel metode, som fjerne myggen for godt. Den er enkel og lage, og du kan gjøre det med alt du har hjemme. Dette er hva du trenger for å lage en myggfelle: 1 stk. stor tom brusflaske. 1 kopp vann 1/4 ts gjer 4 SS brunt sukker Slik gjør du det: 1. Kutt av 1/3 av flasken med en kniv. Bilde: Youtube skjermbilde 2. Hell sukker, gjær og vann ned i flaske, og rør godt. 3. Skru av korken på toppen, og press den nedi flasken motsatt vei, helt til det blir tett!

Hvordan bli kvitt vepsebol på loftet

Nå er din hjemmelagde myggfelle ferdig, myggen klarer rett og slett ikke å motstå den blandingen du har laget nedi flasken. Den fly nedi hullet for å hente seg litt godsaker, men den kommer ikke ut igjen. Dermed vil ikke myggen plage deg mer. Det geniale med denne myggfellen, er at du kan ta den med deg over alt. Du kan også ta den med deg på telt og fiske tur, som en tur i hagen, eller over hos naboen. Del videre dette smarte trikset men dine venner – Du vil gjør de en stor tjeneste om du deler denne myggfellen med alle du kjenner! La denne sommeren bli mer mygg fri enn andre. Lykke til med din egen myggfelle! Husk å dele videre! LES OGSÅ: Med denne enkle blandingen, holder du myggen borte for godt i sommer! Her har du en video som viser hvordan du gjør det! Del videre med dine venner, slik at alle kan lage en slik felle i sommer!

Hvordan bli kvitt vepsebol

Bli kvitt vepsebol 2019

  • Å bli kvitt vepsebol
  • Sted i møre og romsdal
  • Hvordan bli kvitt vepsebol på loftet
  • Motor tester Kia Optima stasjonsvogn plu-in hybrid | motor.no
  • Program til pc
  • Star Wars spill, spill dem online gratis på SpilleSpill
  • Strømstad spa hotel

Han påpeker også at når hvitkløverplantene blomstrer, trekker de til seg mye humler og bier. - Det er flott synes noen, men bistikk under bare barneføtter gir ikke bare vonde opplevelser, det kan være farlig også. Flere dør av bier enn av huggorm. Skal plenen være et trygt lekeomårde for hele familien, vil jeg definere hvitkløver som ugress og bekjempe det så godt jeg kan, sier han. Men dette er ikke noen lett oppgave. Plenrens og andre kjemiske midler som med hell kan brukes mot løvetann, har dårlig effekt mot hvitkløver. Skal du lykkes med slike midler, må behandlingen gjentas flere ganger. Kvalbein har ikke noen raske veier til suksess. - Da må du heller tenke litt langsiktig og utnytte forskjellene i gjødselbehov. Hvitkløver sliter mer enn gress dersom du gjødsler flere år med bare ammoniumsulfat. Det inneholder nitrogen som stimulerer gressveksten samtidig som jorda blir surere. Da sliter kløver litt med næringsopptaket. Om gresset også begynner å se pjuskete ut, så må du inn med litt vanlig hagegjødsel igjen.

- Gi litt ekstra gjødsel for å få fart i gressveksten. Øk slitasjen med plenrive eller motorisert plenlufter/moserfjerner som kan lånes i hagesenteret. Bruk gjerne en kjemisk mosefjerner eller langt billigere, kjøp det virksomme stoffet: jernsulfat. Det stoffet gjør mosen svart, tørr og sprø, men den drepes ikke og kommer tilbake. Om du bruker mye jernsulfat kan også gresset bli helt svart, men ta det rolig. Gresset kommer også tilbake, sier han. Ifølge pleneksperten vil mer gjødsel gjøre at gresset vokse godt. - Slipp opp klippehøyden noen cm og la gresset skygge for mosen. Dersom mosefjerneren skapte stor hull i plenen, må du så inn frø i disse åpningene. Denne kuren gir dessverre behov for hyppigere klipping i en periode. Men om du lykkes med en slik kur eller to og plenen blir tett og fin, så kan du vende tilbake til normalt vedlikehold igjen. Han sier mye mose ofte er et resultat av lite gjødsel, lav klipping og lite slitasje. - Kanskje du som ikke har anledning til slik pleie og som sliter med mosen, like gjerne skulle tenke motsatt- jeg vil ha en mosehage, foreslår gressforskeren.

Fri, 16 Oct 2020 23:52:12 +0000