Flyplassen i stavanger uis

Bjarte Hjelmeland I Lånte Fjær

Samme pris fikk han på ny i 2016, da for I lånte fjær. Bjarte Hjelmeland fikk Leif Justers ærespris i 2015. Les mer i Store norske leksikon Eksterne lenker

Bjarte Hjelmeland – Store norske leksikon

Men det kan også være veldig lærerikt å se på seg selv. Man kan plukke opp unoter for eksempel, sier Bjarte Hjelmeland. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Kultur

– Hva skyldes inntektene? – Det skyldes showet mitt «I lånte fjær» som jeg har spilt mange 100 ganger gjennom hele 2016, sier han. Fra januar i fjor til april i år har han fremført det musikalske enmannsshowet der han spiller figurer og typer basert på folk han har møtt på sin vei, deriblant sin egen farmor og hans egen tenkte sønn, Elton Hjelmeland på seks og et halvt år. I tillegg har det dryppet litt penger fra filmmusikalen «Singin' In The Rain», med Stian Blipp, Charlotte Brænna, Siren Jørgensen og Atle Pettersen i hovedrollene, som Hjelmeland var med å regissere. Tilsammen har Hjelmeland nå tjent 9, 7 millioner kroner før skatt gjennom sitt selskap Godt Spill as. Artikkelen fortsetter under annonsen Hjelmeland tok ut 720. 000 kroner i lønn fra selskapet i 2016. «Det er ingen vanlig opplevelse» Regissøren, skuespilleren og sangeren Bjarte Hjelmeland fra Bergen har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1992 og spilt i drøssevis av stykker, samt en rekke filmer og tv-serier. I 2016 fikk han mye oppmerksomhet for NKR-serien «Å være», der han gjennom intervjuer og imitasjoner gravde dypt i livene til Fabian Stang, Ole Ivars' Tore Halvorsen, Øyvind «Vinnie» Sauvik og Ingrid Bjørnov.

Bjarte hjelmeland i lånte fjær

Bjarte hjelmestad: Lykken brast for Bjarte Hjelmeland - Se og Hør

Bjarte Hjelmeland Bjarte Hjelmeland på Nordiske Mediedager, 2010 Født 24. oktober 1970 (49 år) Bergen Beskjeftigelse Skuespiller, sanger, regissør, teatersjef Nasjonalitet Norge Utmerkelser Per Aabels ærespris ( 1995), Pernillestatuetten ( 2011) Bjarte Hjelmeland på Commons Bjarte Hjelmeland (født 24. februar 1970 i Bergen) er en norsk skuespiller, regissør og sanger. Han var fra januar 2008 til 2012 teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen. Teater [ rediger | rediger kilde] Hjelmeland var ansatt ved Nationaltheatret fra 1992, året etter han som 21-åring gikk ut fra Teaterhøgskolen, til han sa opp i 2020. [1] Han har hatt over 30 roller i ulike stykker gjennom årene. Blant annet kan man nevne hovedrollen i Kirsebærtreet blomstrer i mai av Arthur Johansen som ble spesialskrevet til fredsjubileet i 1995. Man kan også nevne rollen som Bjelle i Røde neser av Peter Barnes, Mackie i Tolvskillingsoperaen av Bertolt Brecht og Kurt Weill (1998 og 2000). Ved Nationaltheatret er han sist sett i tittelrollen i Jeppe på Bjerget av Ludvig Holberg (2004).

  • Bjarte Hjelmeland – Wikipedia
  • Best i test sparkesykkel voksen
  • Man skal høre mye... | Nordnorsk Debatt
  • Bjarte hjelmeland i lånte fjær

Bjarte Hjelmeland – Wikipedia

Fra 1996–98 var Hjelmeland med i kunstnerisk ledelse ved Torshov-teatret, der han markerte seg i tittelrollen i Tracy Letts' Killer Joe og som Sebastian Bliss i Oppvokst i fangenskap – av Nicky Silver. Han gjorde også stor suksess med monologen Natt, rett før skogene av Bernard-Marie Koltès der scenen var byttet ut med en bytrikk (se: Usynlig teater). Forestillingen ble av Natt & Dag kåret til årets beste (1996). I tillegg til rollene ved Nationaltheatret har han gjestespilt ved de fleste av de norske teatrene. Han har også vært instruktør for flere oppsetninger, bl. a. Vaginamonologene ved Den Nationale Scene, Den syngende Frøken Detektiv ved Centralteatret, Lompelandslaget og Otto Jespersen -showet O. J. – Fremad i alle retninger ved Scene West. Høsten 2006 var han, i forbindelse med Ibsenåret 2006, aktuell som hovedrolleinnehaver i Per Gynt. Fremføringen skjedde i Kairo i Egypt. Den 1. januar 2008 tok Hjelmeland over som teatersjef for Den Nationale Scene i Bergen. Han hadde denne stillingen frem til åremålet hans løp ut ved utgangen av 2011.

Hjelmeland tolket tittelrollen i Bertolt Brecht s Baal på Den Nationale Scene i 2003, og rollen som Peer i Bentein Baardson s uteoppsetning av Henrik Ibsen s Peer Gynt i Kairo i Ibsenåret 2006. I musikkteateret har han blant annet tolket rollene som Mackie i Tolvskillingsoperaen (Nationaltheatret i 1998 og igjen i 2000), Che i Evita (Rogaland Teater 2003) og Freddy Benson i Svindlere med stil (Thalia Teater/ Chateau Neuf 2007). Han har markert seg som Ludvig Holberg -tolker i tittelrollene i Niels Klims reise til den underjordiske verden (Den Nationale Scene 2000), Jeppe på Bjerget (Nationaltheatret 2003, TV-overført 2004) og Hypokonderen (en versjon av Den innbilt syke, Oslo Nye Teater 2014). Hjelmeland har regissert komishow, blant annet for Anne-Kat. Hærland, samt teaterforestillinger, blant dem Samuel Adamsons dramatisering av Pedro Almodóvars Alt om min mor (DNS, 2011) og April De Angelis' Da Hilde ble 50 (Oslo Nye Teater, 2014). Han har også spilt i egne soloshow: Gu' kor gøy (2013), I lånte fjær (2016) og Ja (2019).

Film, TV og musikk Bjarte Hjelmeland filmdebuterte i Sigve Endresens Byttinger (1991), og har senere hatt hovedroller i Livredd (1997) og Desperate bekjennelser (1998). Han hadde en gjennomgangsrolle i TV-serien Vestavind ( NRK 1994–1995) og medvirket fast i satiremagasinet Torsdagsklubben på TV2 i 1996–1997. Han er dessuten aktiv som sanger, med eget countryband og i kabaretsammenhenger. Han ga ut kabaretplaten Barske Børnerim for Viderekomne Voksne i 2005, og den norskspråklige countryplaten Bjarte Hjelmeland, innspilt i Nashville, i 2008. Priser Bjarte Hjelmeland mottok Per Aabels ærespris i 1995, Radioteatret s Blå Fugl i 2000 (for tittelrollen i Ibsens Brand) og Aase Byes legat i 2004. Han ble nominert til Heddaprisen i 2002 for rollene som Fabian Fest i Hva dere vil eller Helligtrekongersaften på Nationaltheatret og som Steinar i Jan Eggum -musikalen Antons villfaring på Det Norske Teatret, og igjen i 2004, da for tittelrollen i Jeppe på Bjerget, Nationaltheatret. I 2011 vant han Komiprisen for sin tolkning av Albin i musikalen La Cage aux Folles (DNS), og i 2013 ble han igjen nominert til Komiprisen for soloshowet Gu' kor gøy.

Bjarte Hjelmeland tjente 6, 2 millioner kroner i fjor, godt hjulpet av det populære showet «I lånte fjær». – Det har vært et veldig godt år, sier Hjelmeland. 1 min Publisert: 03. 09. 17 — 10. 52 Oppdatert: 3 år siden – Jeg gleder og gruer meg. Vi har hatt litt publikum inne og det har vært fantastisk respons. Masse latter og varme i salen. Vi tror vi har noe. Skuespilleren Bjarte Hjelmeland (47) står inne i Oslo Nye Teater og kikker utover scenografien og nervøse kolleger. De er i ferd med å legge siste hånd på verket på Hjelmelands siste store prosjekt, «En tjener for to herrer», som har premiere på onsdag. Til tross for 44 planlagte forestillinger på Hovedscenen utover høsten, er det ikke der de store pengene ligger. De kom i fjor da Hjelmeland dro inn penger på sitt soloprosjekt «I lånte fjær». «I lånte fjær» Den tidligere teatersjefen fikk i fjor et resultat før skatt på 6, 2 millioner kroner gjennom sitt selskap Godt Spill as. Totalt hadde han inntekter på 7, 9 millioner kroner. – Det har vært et veldig godt år, sier Hjelmeland.

Fri, 16 Oct 2020 10:56:15 +0000