Flyplassen i stavanger uis

Bakt Kveite I Ovn

Om du velger andre poteter enn perlepoteter, gjør du det samme med disse som med beter. Has i ønsket form. Hell over litt olivenolje og strø over litt salt, ønsket mengde. Jeg velger å ha i litt vann nederst i formen. Legg over aluminiumsfolie eller om du har lokk til formen din, så bruker du dette. Stekes i ovnen på 180 grader i en time. Sprøstekt bacon Legg ønsket mengde bacon på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et bakepapir over dette igjen og stek i ovnen sammen med betene i 30 minutter. Sett dem inn når det gjenstår 30 minutter av steketiden til betene. Kveita Nesten 400 g fersk filet urter og krydder etter ønske – jeg brukte dill, salt, pepper og litt hvitløk Pakk kveita inn i aluminiumsfolie og vent på tur i ovnen = når det gjenstår 15 minutter av steketiden til betene. La hvile i folien i noen minutter. Sausen Når kveita var satt inn i ovnen, lagde jeg sausen som bestod av 3 store aromasopp 1 ss smør 1 ts pepperrot – jeg brukte en kjøpt på tube 1, 5 dl kremfløte 0, 5 dl hvitvin smak til med salt 1/2 – 1 ts maizena utrørt i litt vann – ved behov for tykkere saus Skjær soppen i små biter.

Bakt kveite i ovn

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver, og del brokkoli i små buketter. Legg grønnsakene i en smurt ildfast form og dryss over litt salt. Bland fiskekraft og matfløte, hell det over grønnsakene, og stek det midt i stekeovnen i 10 minutter. Ta ut formen og legg kveitefileten over grønnsakene. Finhakk hvitløk, og ha det over fisken sammen med salt, pepper og olivenolje. Stek videre i ca. 12 minutter. Server ovnsbakt kveite med kokte poteter. Tips: Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del. Ta ut formen når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken til den er 52 °C.

Bakt kveite i ovn e

Roede-kjøkkenet

Etter å ha prøvd meg på saltbakt kveite forrige helg, fant jeg ut at kveite er ganske så godt. Innlegget om den saltbakte kveita, kan du lese om på den andre bloggen min her. Det er høstferie, og jeg har jobbet fra hytta i et par dager. Her oppe er vi ofte bare to stk. og da griper jeg muligheten til å lage noe godt for 2. Denne gangen ble altså middagen inspirert fra en av mine andre blogger. Kveita ble servert med ovnsbakte neper og poteter, sprøstekt bacon og soppsaus. Dette ble laget samtidig i ovnen, og ble satt inn etter tur. Neper og poteter ble satt i ovnen på 180 grader varmluft og klokka ble stilt på 1 time. Når det gjenstod 30 minutter, satte jeg inn bacon og da det gjenstod 15 minutter satte jeg inn kveita. Les mer detaljert nedenfor. Oppgitte tider gjelder min ovn på hytta. Neper og perlepoteter bakt i ovnen 1 pk betemiks i forskjellige farger – mer enn nok for 2, men når jeg først baker i ovnen lager jeg nok til neste dag også. 1 pk perlepoteter litt olivenolje litt salt litt vann Skrell betene og skjær dem i ca. samme størrelse som potetene.

Bakt kveite i ovn stand

Rett før servering rører jeg inn smør som er romtemperert, forklarer Gerd. Så er det bare å anrette fisk, salsa og saus på et fat, og rope familien inn til fiesta!

Fremgangsmåte Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken. Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper. Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av. Eplesmørsaus: Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett. Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm. Rør inn epleterninger like før servering. Byggrisotto: Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter. Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Gulrotpuré: Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann. Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Ovnsbakt kveite med salsa er julemat på et høyere smaksnivå. Bare husk termometer. Hjemme på kjøkkenet hos Gerd Sjurelv har jula fått en duft av sydlandsk temperament. Eksotiske krydder, urter og chili legger seg som damp på kalde vindusflater når Gerd setter ovnsdøra på gløtt. Her inne godgjør julekveita seg i skjønn forening med spanske mattradisjoner. Jeg har laget kveite til jul i over 50 år. Den er fantastisk smakfull og fin i konsistensen, og et herlig avbrekk til den tradisjonelle kjøttmaten. Kveita er enkel å bake i ovnen, og rett og slett himmelsk sammen med spennende krydder, bedyrer Gerd. Gudegaven fra havet Kveita er et kjært barn med mange navn. Hellefisk stammer fra tidligere tider da man mente den flate fisken var hellig. Kveita ble derfor typisk mat til høytider. Den er også kjent som Gudefisk og fikk sin karakteristiske form hugget i stein som helleristninger allerede i steinalderen. Som høytidsmat står kveita fortsatt sterkt langs kysten vår, og tilberedes på utallige måter.

Stek den i smør i noen minutter før du har i resten av ingrediensene og smak til med salt. Om ønskelig og ved behov for litt tykkere saus, kan du tilsette litt maizena utrørt i litt vann. Husk å koke dette godt inn. Jeg brukte 1 ts og syntes kanskje sausen ble litt for tykk etter litt hviletid.

  1. Bakt kveite i ovn stand
  2. Bakt kveite i ovn live
  3. Ovnsbakt kveite med grønnsaker og potet | 3iuka
  4. Fjerne tapet fra gips pdf
  5. Stakefjær toalett – Dampvasker bilseter
  6. Bakt kveite i on foot
  7. - Lave tall for AAFK-spillerne
  8. Bakt kveite i ovn tv
  9. Bærbar grill biltema
  10. Norske Byggeklosser - Film - CDON.COM
Fri, 16 Oct 2020 00:20:17 +0000