Flyplassen i stavanger uis

To På Rømmen Norske Stemmer

 1. To på rømmen norske stemmer tv
 2. To på rømmen norske stemmer list
 3. To på rømmen norske stemmer 1

Han snakker med Rapunsel og ber henne om å bli hans kone. Rapunsel blir først redd, men ser at han ønsker henne vel. Hun takker ja, og ber ham komme tilbake hver kveld etter at heksen har dratt, og ta med et silkenøste slik at hun kan lage seg en stige for å komme ut. Heksen vet ikke noe, men en dag forsnakker Rapunsel seg og nevner prinsen. Heksen blir så sint at hun klipper av håret til Rapunsel og sender henne langt ut i en ørken. Når prinsen kommer og roper, fester heksen håret i vinduskroken og slipper det ned slik at prinsen kan klatre opp. Når han kommer opp og forstår hva som har skjedd, blir han så fortvilet at han kaster seg ut av tårnet. Han overlever, men stikker begge sine øye på tornebuskene. (I førsteutgaven av eventyret oppdager heksen hva som foregår fordi Rapunsel, i all uskyld, sier at kjolen begynner å bli stram om livet, noe som indikerer at hun er gravid. ) I mange år vandrer han blind rundt i skogen, til en dag han kommer over ørkenen. Der treffer han Rapunsel, som i mellomtiden har født tvillinger, og hun kjenner ham igjen.

To på rømmen norske stemmer tv

I To på rømmen møter vi hesten Maximus, som i denne filmen gjør en fantastisk figur. Uten å si et ord fremstiller han en kompleks og utrolig underholdende personlighet som gir det ekstra drivet til filmen. Koblet med små pustehull, den såre stillheten hos kongeparet, ettertenksomheten hos Rapunzel, rives vi med. Det er sorg, stillferdig glede og mildhet som gjør det hele troverdig, og en bøtte humor som løfter To på rømmen fra flosklene. Filmen er spekket av motivasjon for handlingene som gir rom for ettertanke. Vi møter uselviskhet og offer, verdien av å bruke sine gaver til det beste for andre, ondskapens grådighet som bare kan beseires gjennom modige handlinger, drømmen om et evig liv. Legg gjerne merke til solen som gjennomgående brukes som et symbol på helbredelse og liv, men som aldri alene kan oppfylle menneskenes innerste lengsler. "Tåken har løftet seg", synger Rapunzel når hun gjennomskuer løgnene hun er vokst opp med. Det er kanskje filmens sterkeste side, hvordan den illustrerer at sannheten kan sette mennesker fri.

Artikkelen har også stått på trykk i avisen DagenMagazinet 03. 02. 2011 (Visited 190 times, 1 visits today)

 • Farge håret grått hjemme
 • To på rømmen | SnakkOmTro
 • Forside - Sykehuset Innlandet
 • Startsiden no nyheter
 • Rebus norske byer
 • Jenny når kjemien stemmer
 • Hjorundfjord cruise ålesund
 • To på rømmen norske stemmer free
 • To på rømmen norske stemmer book
 • Den første verdenskrig - Folk og Forsvar
 • To på rømmen norske stemmer house

To på rømmen norske stemmer list

Illustrasjon av Johnny Gruelle Rapunsel (originaltittel: Rapunzel) er et tysk eventyr samlet av brødrene Grimm, første gang utgitt i Kinder- und Haus-Märchen fra 1812. Eventyret handler om en jente i et høyt tårn, og den eneste måten man kan komme opp er ved å klatre opp hennes lange hår. En prins finner tårnet og forsøker å redde henne. Bakgrunn og versjoner [ rediger | rediger kilde] Brødrene Grimms historie er basert på eventyret Rapunzel av Friedrich Schulz utgitt i 1790. [1] Schulz sin versjon er basert på Persinette av Charlotte-Rose de Caumont de La Force først publisert i 1698. [2] Historien om Rapunsel har også store likheter med den persiske fortellingen om Rudāba, som finnes i det episke diktet Shahnameh av Ferdowsi og som ble til i det 10. århundre. Rudāba tilbyr å slippe ned håret fra sitt tårn slik at hennes elsker Zāl kan klatre opp til henne. [3] Noen elementer fra eventyret kan også være basert på fortellingen om Sankta Barbara som skal ha blitt låst inn i et tårn av sin far.

Gå til Roller (stemmer) – Roller, Originale stemmer, Norske stemmer. BufretDa kongerikets mest etterlyste – og mest sjarmerende – banditt Flynn Rider skjuler seg i et mystisk tårn, blir han tatt til fange av Rapunzel, en vakker og livlig. To på rømmen (Tangled) er et morsomt eventyr for hele familien, med en søt heltinne, kjekk. Jeg så den norske versjonen av To på rømmen. Ravn har dubbet Rapunzels stemme i den norske utgaven av filmen. Ingebrigtsen som to av stemmene i Disney-filmen To på rømmen. To på rømmen (Tangled), amerikansk film fra 2010. Men hvem er skuespillerne som gir dem stemmer? Walt Disney Pictures presenterer TO PÅ RØMMEN, en morsom, handlingsmettet, nervepirrende og animert musikalkomedie. Disneyfilm kan bære uten å bli total klisjé, og gode, norske stemmer. To på rømmen er Disneys seneste dataanimerte filmepos og har vært en. Christian Ingebrigsten og Marion Ravn gir stemmer til Rapunzel og. Norske stemmer: Marion Ravn; Christian Ingebrigtsen.

Vi flytter over materiell fra nå nedlagte Kulturvinduet, og løfter frem artikler som er tidløse eller fremdeles relevante. En elendig norsk tittel som kun er laget for å lokke gutter inn på en ekte prinsessefilm til tross; Disney er i nærheten av sitt aller beste i sin variant av Brødrene Grimms eventyr. For det første er vrien på historien om den langhårede prinsessen i fangenskap og kjærligheten som åpner en ny verden medrivende og tåredryppende. For den andre er animasjonen regelrett fantastisk, og gir liv til en mengde gode karakterer. Listen fortsetter med gode dialoger og humorscener, enkeltindivider som løfter historien, musikk som bare en Disneyfilm kan bære uten å bli total klisjé, og gode, norske stemmer. En dronning er gravid, men blir fryktelig dårlig. Det eneste som kan redde henne og barnet er en blomst som kom til som et resultat av at en dråpe av solen landet på jorden. Kongens garde finner blomsten og redder de to, og barnet blir født med svært spesielle evner. Men andre kjenner blomstens kraft og hva barnet, lille Rapunzel, kan gjøre for menneskeheten – og heksa Gothel røver henne og gjemmer barnet bort i et avstengt tårn.

To på rømmen norske stemmer 1

I Disney-eventyret "To på rømmen" møter vi rikets frekkeste og mest sjarmerende tyv, Flynn Rider. Når han søker tilflukt i et tårn, setter han seg fast i Rapunzels over 20 meter lange magiske hår. Snart 18 år gamle Rapunzel har vært innelåst i tårnet hele livet og drømmer om å utforske verden utenfor. Sammen legger de ut på et fartsfylt eventyr med alle slags folk i hælene. Originaltittel Tangled Medvirkende Christian Ingebrigtsen Selma Isaksen Marion Ravn På TV 2 Sumo Tilgjengelig til 31. juli 2020

[4] Disneys 50. animerte klassiker To på rømmen fra 2011 er løst basert på eventyret. Handling [ rediger | rediger kilde] Et fattig ektepar ønsker seg barn og bor rett ved en heks. Og når kvinnen endelig blir gravid får hun så fryktelig lyst på rapunsel ( vårsalat) fra heksens hage. Mannen sniker seg inn og henter rapunsel til henne. Men andre natten blir han avslørt av heksen, og gjør en avtale om at hun kan få barnet hvis han får lov til å plukke rapunsel. Når kvinnen har født kommer heksen, tar barnet og gir henne navnet Rapunsel. Jenta er svært vakker, og når hun er 12 år plasserer heksen henne i et høyt tårn, uten trapper eller dører. Når heksen skal klatre opp roper hun "Rapunsel! Rapunsel! Slipp håret ned herunder! ", og klatrer opp jentas lange gyldne hår. Omsider kommer en prins, og han hører Rapunsel synge. Han blir svært betatt, og prøver å komme inn i tårnet. Da dette ikke lar seg gjøre kommer han tilbake flere ganger, i håp om å få treffe henne. Da ser han en dag heksen klatre opp hennes hår, og når heksen har dratt gjør han det samme.

Jeg har så mye jeg burde være takknemlig for, jeg har alt – utenom en dør, synger Rapunzel. Hennes mors kjærlighet er riktignok ingenting å skryte av, den er rett igjennom egoistisk, men det er bare den hun kjenner. Akkurat her begynner Rapunzels indre reise – hvor lojal skal hun være, og hvor mye skal hun ofre av egne drømmer? Hun tegnes som en ekte eventyrprinsesse, ydmyk, snill, dyktig, en som vinner alles hjerter hvor hun går. Dermed sporer hun også sin skurkehelt inn på helt nye tankebaner kun gjennom å være seg selv. Det er verd å ha i bakhodet at som en ekte eventyrfilm, er også denne preget av stereotypier. Rapunzel slår Barbiedokkene ned i støvlene med tanke på utseende, men hennes smale midje og store øyne er på samme tid ikke vektlagt slik at troverdigheten blir forstyrret. Verre er det at Flynn Rider vokser i karakter og styrke, til en ekte prins, uten å ta et reelt oppgjør med fortiden. Men det finnes noen ganger sidekarakterer i filmer som setter større spor enn hovedpersonen, som Scrat fra Istid.

Fri, 16 Oct 2020 08:18:11 +0000