Flyplassen i stavanger uis

Siste Ord Arne Svingen

smp-stories-top-widget Det er jul og tid for harde pakker under treet. Særlig gir mange voksne bort gaver som skal få de oppvoksende slekter til å bli gode lesere. Men noe skjer. For mange av disse ungene legger umiddelbart bort bokgavene til fordel for spill og serier. Ikke et vondt ord om gaming, men kan det hende at det er de gale bøkene som ligger innpakket under treet? Og hvorfor er det særlig guttene som er blitt de store lesevegrerne? Guttene i dette landet sliter La oss starte med noen fakta: På ungdomsskolen ligger jentene karaktermessig foran guttene i alle fag bortsett fra gym. Men forskjellen er størst i norsk, faget der man skal bli gode til å lese og skrive, hvor jentene har 4, 2 i snitt og guttene er nede på 3, 5. Den siste PIRLS-undersøkelsen viser gledelig lesefremgang for norske femteklassinger, men jentene har aller størst fremgang og ligger i snitt et halvt år foran guttene. Det er dobbelt så mange gutter som jenter på lavt mestringsnivå. Sannheten er at guttene i dette landet sliter med den ene tingen som vi er sikre på at de vil trenge mer og mer ettersom tradisjonelle yrker blir automatisert og robotisert.

Siste ord arne svingen flight

  1. Ask og Embla – Store norske leksikon
  2. Siste ord arne svingen train
  3. Fly og hotell gdansk 2017

Humor og selvironi fra senere berømte oppdagere finnes også, som i Gunnar Staalesens «Fra en privatdetektivs barndom». Kompliserte forhold mellom barn som vi vet har en mer glitrende fremtid foran seg, skildres av Kjersti Scheen i «Død over hundedagene». Variasjon er også et positivt kjennetegn. De ni fortellingene gjenspeiler på mange måter de temaene og synsvinklene vi finner igjen i svært mye av dagens litteratur, den være seg skrevet for barn og ungdom eller for voksne. Harald Skjønsbergs «Drømmen om den lyse mannen» er et kortfattet mesterverk om familieforhold som viser seg å være adskillig vanskeligere enn hovedpersonen ante, samtidig som et stadig tilbakevendende mareritt gjenspeiler en opplevet virkelighet. Spøkelseshistorien har også fått sin plass, selv om «Utøy» av Anne Grete Hollup også er en kriminalfortelling. Jeg ser for meg en foreldrestand som bønnfaller sine barn om å få låne boken deres. © 2020. Materialet på dette nettstedet er beskyttet av åndsverkloven. Det gir rett til å sitere fra tekstene dersom kilden oppgis.

King Size av Arne Svingen (Nedlastbar lydbok) - Romaner | Cappelen Damm forlag

For voksne har han skrevet romanene Stereo, Pøbelkomiteen, en reiseskildring fra Iran, romanen King size (2008), og Mannen som gikk gjennom lydmuren (2015). Arne Svingen reiser mye rundt på skoler og biblioteker med et mål om å få barn og unge til å lese mer skjønnlitteratur. Han har i tillegg skrevet flere hørespill for NRK og sangtekster for Jonas Fjeld.

«Svingens mørke verden: Mannen med seks fingre» av Arne Svingen Bokanmeldelsen er skrevet av Sajid, 11 år. Hva handler boken om? Petter sin mor og far ba han om å være nærme dem. Fordi de var på et tivoli. Petter ville gå til et spøkelseshus. Så husket han at han måtte være nær mamma og pappa. Han begynte å lete, men han så pappaen sin. Han så han gå inn i spøkelsehuset. Peter følte etter pappaen. Han ble skremt av en klovn og han ble redd. Han gikk til en privat dør også så han at det ikke var pappaen hans. Hva synes Sajid om boken? Boken var skummel. Jeg likte den fordi jeg elsker skumle bøker. Jeg liker å lese skumle bøker fordi de er også spennende. Den var også ekkel.

De tøffeste gutta Publisert 19. 08. 13, kl 17. 49. / Oppdatert 06. 09. 13, kl 10. 50. Denne filmen kan bli et morsomt våpen mot mobbing.

Snarrådig tvillingpar i fartsfylt spenningshistorie Jakob og Kristian er like som to dråper vann. Det utnytter de til å vinne veddemål for å tjene ekstra lommepenger. Så blir farens gullsmedbutikk ranet. Klarer tvillingene å bruke sitt helt spesielle fortrinn til å hamle opp med livsfarlige kriminelle? 3 stars 3. 87 av 5 stjerner (2848) Passer for 9-12 Lesernes egne ord: Slik er denne boka! Vurdert av 2848 lesere. Morsom Interessant Spennende Modig/tøff person Alvorlig Skummel Action Flere tips om bøker som passer for ditt barn? Prøv Norli Junior Boktipser!

Fri, 16 Oct 2020 19:08:11 +0000