Flyplassen i stavanger uis

Havregrøt Med Vann

  1. Havregrøt med vann center
  2. Havregrøt med vann i mikro
  3. Havregrøt med vann 1 porsjon
  4. Havregrøt med vann ca

Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker. 12, 03 g Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere. 6, 5 g Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20% av dagens energiinntak. 14, 52 g Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0, 4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen.

Havregrøt med vann center

31, 86 µg (15% *) Kalium bidrar til nervesystemets og musklenes normale funksjon, det bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk også. Altså: Kalium er "motvekten" til natrium i kroppen når det gjelder blodtrykksregulering. Kaliumsalt er med på å holde blodtrykket normalt, mens for mye natrium kan øke det. 646, 9 mg (32% *) Kalsium bidrar til normal blodlevring, energiomsetning, muskelfunksjon og nevrotransmisjon. Videre bidrar kalsium til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt. Det bidrar også til å opprettholde normale knokler og tenner. Altså: Kalsium er en medspiller for at blødninger stanser, for et sterkt skjelett, sterke tenner og velfungerende muskler – og det er med på fordøyelse og forbrenning av maten vi spiser. 371, 18 mg (46% *) Fosfor bidrar til normal energiomsetning, til cellemembranenes normale funksjon og til å opprettholde normale knokler og tenner. Altså: Mineralet fosfor utgjør sammen med kalsium og magnesium de viktigste bestanddelene i skjelettet vårt. Det har også andre oppgaver på cellenivå.

Havregrøt med vann i mikro

KJENT OG UKJENT: Havregrøt med kokosmelk og frosne skogsbær. Foto: Mette Randem Her er det mye kjent, og mye ukjent. Blandingen av skogsbær og grøt er kjent, men ved at noen av bærene er frosne, og den usynlige smaken av kokos, blir det en helt annen opplevelse. Oppskriften er hentet fra boka "Grøt på ville veier" av Buxrud, Sollerman, Dring og Wang. Viestad har i sin spalte i Magasinet justert mengden i forhold til originalen. 2 dl Blåbær ( eller andre frosne skogsbær, gjerne skogsbærblanding) 4 dl Havre ( hakket havre eller havregryn) Dekk havren i vann så det dekker gryna helt. La trekke i 4 timer eller over natten. Rist kokos i en tørr panne. Bland sammen 2 dl bær og honning i en liten gryte. Varm opp. Skru av varmen når det koker og rør sammen. Kok opp havre og kokosmelk. La småkoke i 10-15 minutter. Spe med vann hvis det blir tørt. Smak til med litt salt. Hell over blåbær- og honningblandingen og revet kokos. Topp med noen frosne bær. Foto: Mette Randem

Havregrøt med vann 1 porsjon

Havregrøt med vann ca

  1. Havregrøt med vann de
  2. Oppegård kommune sharepoint
  3. Havregrøt med vann karbohydrater

Fett bør gi oss 25-40% av det totale energiinntaket per dag. 9, 5 g Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett. 2, 74 g Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60% av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet. 36, 87 g Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler.

112, 39 mg Sink bidrar til normal syre-baseomsetning, karbohydratomsetning, kognitiv funksjon og DNA-syntese. Sink bidrar også til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne. Sink bidrar til normal omsetning av makronæringsstoffer, fettsyrer og vitamin A. Sink bidrar til normal proteinsyntese. Sink bidrar til å opprettholde normale knokler, hår, negler, og hud. Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet. Sink bidrar til å opprettholde normalt syn. Sink bidrar til immunsystemets normale funksjon. Sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Sink spiller en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Sink er et essensielt sporstoff som inngår i en rekke viktige prosesser i kroppen, blant annet sårheling, i smakssansen og som hjelp (koenzym) for en rekke enzymer. 2, 31 mg (23% *) Kobber bidrar til normal energiomsetning, og også til nervesystemets normale funksjon. Kobber bidrar til normal hår- og hudpigmentering, normal transport av jern i kroppen og til immunsystemets normale funksjon.

Fri, 16 Oct 2020 01:54:15 +0000