Flyplassen i stavanger uis

Kreft I Kinnet

En tredje mulighet er at du kjenner selve utførselsåpningen til den sistnevnte spyttkjertelen. Den kan sees som en liten utvekst i kinnslimhinnen i nivå med jekslene i overkjeven. Tidvis kan den bli noe forstørret. Atter en mulighet er at dette er en fettkul, selv om de sees sjeldnere under slimhuden, enn i huden i selve ansiktet og på halsen. For å være sikker på hvilken av disse tilstandene dette er, bør du henvises til spesialist som enkelt kan ta prøve, eller typisk fjerne hele forandringen og sende denne inn til patologen som kan vevsbestemme forandringen og gi en endelig diagnose. Fra du tar prøven til man har svaret tar det typisk noen dager, eller opptil en-to uker. Det er svært lite sannsynlig at dette er noen form for kreft, det tror jeg du kan ta helt med ro. Lykke til med utredningen!

Kreft i kinnet free

Jeg gikk på den, og etter undersøkelsen sa denne legen at det var helt vanlig å ha slike kuler enkelte steder på kroppen og at det ikke var noen grunn til bekymring. Han fant derimot en liten forandring i spyttkjertelen som han sa jeg skulle følge opp. Han mente at det ikke var noen sammenheng mellom den hovne lymfekjertelen og denne forandringen. Han sa videre at jeg sannsynligvis ikke hadde noe å bekymre meg for. Jeg er nå henvist til øre-nese-halslege på sykehuset den 25. februar for undersøkelse. Har jeg grunn til å bekymre meg for at dette er noe alvorlig? Jeg er jo selvfølgelig redd for kreft. Bør jeg få fremskyndet timen, eller er det uproblematisk (rent helsemessig) å vente til den i slutten av februar? Kulen på høyre side har ikke blitt noe større, muligens litt mindre. Jeg er ellers i god form, ingen andre sykdommer eller medisiner. På forhånd takk for svar. Svar Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

  1. Kreft i kinnet love
  2. Ansatte - Røyken & Hurum Trafikkskole A/S i Hurum - Drammen - Lier og Drøbak
  3. Kreft i kinnet live
  4. Ski til oslo club
  5. Kreft i kinnet go
  6. Kjøpe bitcoin nordnet

Kreft i kinnet back

Kvinne, 32 år Svar Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege. Hei! Jeg regner med at det er på innsiden av munnen du mener, når du beskriver denne kulen. Det er i prinsippet tre tilstander man vil tenke på når det gjelder slike svulster, selv om det jo finnes et utall av sjeldnere varianter. Dette er etter all sannsynlighet en godartet forandring. De aller vanligste forandringene er såkalte fibromer, eller bindevevsknuter og de kan typisk komme etter mekanisk påvirkning, som at man av og til har tygd seg litt i kinnet. Dernest finnes det spyttkjertelsvulster som kan komme i dette området. De kan utgå fra de tallrike små spyttkjertlene som finnes i slimhuden vår, eller de kan utgå fra nærliggende større spyttkjertler som ørespyttkjertelen, eller glandula parotis som den heter.

Munnhulen (cavum oris) er første del av fordøyelsessystemet. Her starter fordøyelsesprosessen ved at maten blir tilsatt spytt fra spyttkjertlene, finfordeles ved tygging og bløtes ved tilsetting av slim og spytt. Maten transporteres så gjennom svelget og spiserøret ned i magesekken. Munnhulen inndeles i: den fremre bevegelige del av tungen (lingua) tannkjøtt (gingiva) i over- og underkjeven den harde gane (palatum durum), taket i munnhulen kinn (bucca) forgården (vestibulum oris), det spalteformete rommet mellom kjevenes tenner og innsiden av lepper og kinn munngulv (basis cavi oris) Munnhulen omfatter slimhinne som består av flerlaget plateepitel. Slimhinnen inneholder tallrike sanseorganer og nerveender som registrerer kulde-, varme-, trykk- og smertepåvirkninger. Også tungens slimhinne er ytterst følsom og inneholder sanseceller som formidler informasjon om smak. Kreft i munnhulen Plateepitelkarsinom utgjør hovedgruppen av kreft i munnhulen. I tillegg forekommer ulike typer adenokarsinomer, sarkomer og andre svulstformer.

Lommelegen - Svulst i kinnet

Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege. Hei! Jeg tror godt du kan avvente til februar. Dersom du har en forandring i selve ørespyttkjertelen, så kan dette ofte dreie seg om en lymfeknute som ligger i selve kjertelen, det er flere lymfeknuter i denne lokalisasjonen. Dersom det skulle foreligge en tumor, så er det etter all sannsynlighet den ordinære typen, som kalles et pleomorft adenom og som er en godartet tumor, men som vil vokse langsomt med årene, og behandlingen vil derfor i disse tilfellene være kirurgi. Dette er ansett som rutinekirurgi, men krever at man er på sykehuset 1-2 dager etter operasjonen. Ondartet sykdom i dette området er sjeldent, men behandlingen vil ofte bli den samme men mer omfattende med fjerning av lymfeknuter også på halsen. Diagnosen tas på nåleprøve av forandringen, samt på typisk utseende ved CT/MR undersøkelse. Dersom du skulle få smerter eller tegn til infeksjon i området, så bør du kontakte legen tidligere, men utover dette tror jeg godt du kan avvente til undersøkelsen i februar.

Symptomer på kreft i kinnet

– Jeg prøver så godt jeg kan å holde humøret og livsgleden oppe på grunn av ungene, sier kreftsyke Lene Charlotte Johannessen fra Søgne. Hun er kun 47 år gammel, men sterkt preget av kreft i ansiktet. Ektemannen Arvid Ramsland (53) pleier sin kone døgnet rundt. Ektemann Arvid Ramsland pleier kona døgnet rundt. Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK Det får han kun én times omsorgslønn for. – De siste to årene har vært tøffe, medgir han. Rammet av alvorlig feilbehandling Det startet med tannpine og en klump i kinnet for to og en halvt år siden, som legene mente var ufarlig. – De sa at «vi er leger og dette vet vi», sier Arvid. Men det viste seg at legene ikke visste. Da Lene endelig kom til Rikshospitalet spurte en ny lege hvorfor de ikke hadde kommet tidligere. Hadde de kommet med en gang skulle hun blitt reparert med en gang, var beskjeden. Sørlandet sykehus har tidligere beklaget. – I ettertid så beklager vi at hun føler at hun ikke ble hørt. Vi beklager også at vi ikke tok en biopsi tidligere, sa Sverre Steinsvåg, avdelingsleder ved Øre, nese og halsavdelingen ved Sørlandet sykehus til TV2.

LES OGSÅ: Knusende rapport om norsk helsevesen Se HELE innslaget fra 21-nyhetene på TV 2 nederst på siden! Fikk uventet svar Først 18. mai ble det besluttet å ta en biopsi av en byll som hadde bygget seg opp i kinnet på kvinnen. Dagen etter kom resultatet. Lene hadde en stor kreftsvulst som ikke kunne la seg opererer. Sørlandet Sykehus Arendal. Foto: KEN, WIKIMEDIA COMMONS – Jeg fikk sjokk. Jeg tenker på barna mine, sier kvinnen mens tårene triller. – Det er vondt å tenke på at de ikke tok meg på alvor. Da kunne de ha oppdaget svulsten tidligere og den kunne ha blitt fjernet, sier 45-åringen videre. Beklager Sørlandet sykehus i Arendal beklager at legene ved sykehuset ikke lyttet nok til Lene Charlotte Johannessen. – I ettertid så beklager vi at hun føler at hun ikke ble hørt. Vi beklager også at vi ikke tok en biopsi tidligere, sier Sverre Steinsvåg, avdelingsleder ved Øre, nese og halsavdelingen ved Sørlandet sykehus. – Dersom det er noe vi kan gjøre for kvinnen i ettertid så stiller vi opp, sier Steinsvåg.

Tannpine var uhelbredelig kreft – NRK Sørlandet – Lokale nyheter, TV og radio

Kreft i øregangen Kreft er en tilstand med ukontrollert cellevekst. Dette vil føre til ansamling av én celletype på et sted, noe som fører til dannelse av en svulst. Kreft i øregangen er en svært sjelden tilstand og rammer helst eldre mennesker. Svulsten utgår fra celler i selve øregangen. Symptomer Kreft i øregangen gir symptomer som ligner på betennelse i det ytre øret. Dette kan gi seg til kjenne i form av kløe, smerter og "dott" fornemmelse i øret. Man kan også oppleve at det renner fra øret. Det som kan skille kreft fra en ørebetennelse, er blodvæske som kan sive ut fra øret ved kreft. Utenom dette er det vanskelig å skille disse to tilstanden ut fra symptomene alene i en tidlig fase. Diagnosen Man skal mistenke diagnosen dersom man har en ørebetennelse som ikke gir seg på tross av riktig behandling. Det bør da tas et CT-bilde av området. I tillegg tar spesialistlegen en vevsprøve fra svulsten i øret. De fleste av disse undersøkelsene vil bli gjort av øre-nese-hals spesialist, ettersom allmennlegen din vil henvise deg videre når han eller hun får mistanke om tilstanden.

Fri, 16 Oct 2020 12:02:05 +0000