Flyplassen i stavanger uis

Den Internasjonale Mannsdagen

Den 19. november er det den internasjonale mannsdagen. Det er en fin anledning til å feire mennene i våre liv, og til å sette fokus på noen av de likestillingsutfordringene som menn opplever. Kjønnsroller Jeg er feminist. Det betyr at jeg mener at alle mennesker bør ha like rettigheter og være likestilte, uansett kjønn. Jeg arbeider mye for å styrke kvinners rettigheter og muligheter, men jeg er også opptatt av problemstillinger som angår menn og transpersoner. En av utfordringene som er felles for alle kjønn er snevre kjønnsroller. Gutter får ofte høre at de ikke må gråte, og noen lærer at de ikke bør uttrykke andre følelser enn sinne og glede. Noen skammer seg fordi de får kjeft om de gråter eller å vise andre følelser. Noen menn ender til slutt opp med å ikke klare å sette ord på eller uttrykke følelsene sine, noe som kan skape utfordringer i relasjoner med andre eller psykiske problemer. Barn og permisjon Fedre tar i gjennomsnitt ut mindre av fellesperioden i foreldrepermisjonen enn kvinner gjør.

Sfo den

 • Den internasjonale mannsdagen | Gratulerer til sykepleieren Lars og elektrikeren Lise
 • Venner og fiender (Fire søsken, #11) by Willy Ustad
 • Hva slags mat/drikke er bra dersom man har diare?
 • OPPTAKET TIL PHS :: PIKETTEN
 • Vet ikke hva jeg vil 10
 • Se magisk Excel Triks - Slik bruker du Slicer funksjonen
 • Devels den
 • Beste norske baker gjennom tidene song
 • Fritert kylling oppskrift
 • Kermit pasta med laks steak
 • Ullevål sykehus barneavdelingen
 • Ulrikke Falch gjør comeback på TV med serie om feminisme. NRK lager ungdomsdrama fra Stovner. Her er høstens nyheter! - Medier24.no

- Dere skal vise fram en ganske annen virkelighet enn dere viste fram i Skam? - Ja, det er en litt annen virkelighet enn i Skam, men de har også mye mer til felles enn det man kanskje skulle tro, sier hun. Svært fornøyd med høstens meny Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært fornøyd med høstens programmer. Han sier publikum kan vente seg et stort mangfold av NRK-programmer til høsten. - Dere kan vente dere et stort mangfold, i mange sjangre. Dere kan vente dere norsk innhold i verdensklasse, og så håper jeg at vi klarer å fortelle historier som treffer folk i Norge og som de er opptatt av, sier han til Medier24. - Hva blir høydepunktet? - Jeg gleder meg til så mye. Jeg gleder meg til ny sesong av «Heimebane», og jeg gleder meg til serien «17», som er fra det stedet jeg er fra, Groruddalen, men viser en annen virkelighet enn den jeg vokste opp i, sier han Se hele intervjuet med Eriksen her: «Lykkeland» blir NRKs nye dramasatsning I tillegg til at det kommer en sesong 2 av «Heimebane», kommer det også en ny dramasatsning fra NRK.

Likestilling er en frihetskamp, og dagens kjønnsroller gir for trange rammer for oss mennesker, skriver statsråd Trine Skrei Grande (V). Av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande I dag markerer vi den internasjonale mannsdagen. Kvinnedagen er viktig, men det er også grunner til at mannsdagen bør markeres. Vi snakker ofte om et kjønnsdelt arbeidsmarked, at kvinner og menn velger tradisjonelle utdanningsvalg. Kvinnene blir sykepleiere, mennene blir håndverkere. Og det må de selvfølgelig få lov til å velge. Men det er viktig at vi forstår hvorfor man velger slik man velger. Om man velger det av fri vilje, eller fordi samfunnet har lagt føringer som gjør at man føler seg klemt inn i en rolle man ikke helt passer inn i. Likestilling er en frihetskamp. Dagens kjønnsroller gir for trange rammer for oss mennesker, og likestillingskampen er kampen for å bli det en faktisk vil bli. Når mennesker får være den de er og bli det de vil, uavhengig av kjønnsforventninger – gagner det også samfunnet.

Mannsdagen 2019: Menn og ensomhet - Reform

Tidligere i år gjennomførte vi derfor prosjektet «Menn på eldre- og seniorsentre», med støtte fra ExtraStiftelsen. I prosjektet har vi kartlagt aktivitetene ved to eldresentre, der det ene hadde, og det andre ikke hadde, særskilte tilbud til menn. Vi har også selv arrangert en serie gruppesamlinger for menn ved et eldresenter, i tillegg til å ha holdt en rekke foredrag for sentre ulike steder i landet, kombinert med samtaler med ansatte og mannlige brukere av sentrene. Vi sitter igjen med to klare hovedfunn: For det første at bevisstheten om menn som brukergruppe er altfor lav, både blant de ansatte og i kommunene. Sentrene må i større grad ta hensyn til de ulike utfordringene kvinner og menn har, både ved rekruttering til, og i planleggingen av, aktiviteter på sentrene. Samtidig fant vi gode eksempler på tiltak og aktiviteter som virker. Vår aller viktigste konklusjon er at egne mannsgrupper må til. Menn trenger tilpassede tilbud, fordi mye av det som passer for kvinner, ikke passer for menn.

- Serien handler om en somalisk gutt som lever et dobbeltliv, og som skal prøve å få kjærlighet fra både familien og guttegjengen, sier han. Han forteller at det kan minne om hans egen oppvekst og hverdag - og tror noen TV-seere kanskje kan få seg en liten overraskelse når det kommer til hvordan guttegjengen og familiene deres framstilles. - Ja, jeg vil absolutt si at det kan likne på hverdagen vår, sier han. Denne gjengen møter du i serien «17». Foto: Bendik Stalheim Moeller Vil vise et annet bilde av Groruddalen Han får støtte fra Serhat Yildirim, som spiller bestekompisen til hovedrolleinnehaver Abdi. -Vi skal prøve å nå ut til de fleste i Groruddalen med denne serien. Vi prøver å lage en serie som er basert på hvordan vi har det i hverdagen vår, sier han til Medier24. Foto: Eira Lie Jor Produsent og prosjektleder, Nora Ibrahim i P3, utdyper: - Vi hadde lyst til å lage tenåringsdrama som viser en annen del av norsk virkelighet enn den mange ser, og vise fram et annet bilde av Groruddalen enn det man ofte ser i mediene, sier hun til Medier24.

At fjellet er vakkert hersker det liten tvil om, men at det også er essensielt for livet på jorda, det er det få av oss som tenker mye over. 11. desember markeres den internasjonale fjelldagen. Hvert år har dagen et eget tema, og i år er temaet ''Mountains Matter''. Fjell er viktig for mange ulike ressurser som vi lever av hver eneste dag. Fjellene er verdens største vannreservoar, og mellom 60 til 80 prosent av jordas ferskvann kommer fra fjell. I følge FN bor nesten en milliard mennesker i fjellområder, og over halvparten av verdens befolkning er avhengige av fjell for å få vann, mat og ren energi. Fjellene er svært sårbare for klimaendringer og naturkatastrofer. Stormbergere på tur til Jotunheimen, fastlands-Norges mektigste fjellområde. I 2015 ble FNs medlemsland enige om 2030-agendaen og 17 bærekraftsmål. 2030 agendaen er en global enighet om at grunnleggende endringer må til for å trygge stabilitet i verden og jordas bærekraft. Selv om fjell også er nevnt i denne agendaen, så blir de ofte glemt når man diskuterer klimaendringene.

Mannsdagen – Wikipedia

Å fokusere på menns helse og velvære, både sosialt, følelsesmessig, fysisk og åndelig. Å synliggjøre diskriminering mot menn når det gjelder sosiale tjenester, jus, holdninger og forventninger. Å forbedre forholdet mellom kjønnene og fremme likestilling. Å skape en tryggere, bedre verden, der folk kan være trygge og vokse til å nå sitt fulle potensial. Se også [ rediger | rediger kilde] Den internasjonale kvinnedagen Likestilling Referanser [ rediger | rediger kilde] ^ «international Men's Day Global Website – Home». Arkivert fra originalen 22. februar 2014. Besøkt 3. februar 2014. ^ a b c Aslaug Tangvald-Pedersen, «Både kvinner og menn er ofre for kjønnsrollene», VG, 05. 03. 2005 s. 44 ^ a b Mann deg opp på torsdag ^ Fedre brukte mannsdagen til å demonstrere for sine rettigheter, Aftenposten, 8. oktober 2004 ^ Tone Foss Aspevoll, «Fett mot mannsbevegelsen», Klassekampen, 18. 12. 2004 ^ Aftenposten 02. 01. 05 ^ Gunnar Thorenfeldt, «En mannsdag», i Fett, 2004 ^ Ole Texmo, « Mannsdagen som forsvant, 2008 ^ ^ Mannens egen kampdag Arkivert 21. november 2013 hos Wayback Machine., Dagsavisen ^ Mannens dag Arkivert 22. februar 2014 hos Wayback Machine., Dagsavisen ^ Mann for sin dag, Utrop ^ I dag markeres mannsdagen: - Menn har størst likestillingsutfordringer på enkelte områder.

At datoen 7. oktober ble valgt, var i utgangspunktet helt tilfeldig, ifølge Blumenthal. [3] De opprinnelige norske arrangørene hadde alle bakgrunn fra vegetoterapimiljøet. Siden var det et langt opphold, før dagen ble markert 7. oktober 2004 med et eget mannstog i Oslo sentrum med under 100 deltagere. Arrangør var Forum for Menn og Omsorg, som ledes av Ole Texmo. [4] Mannsdagen ble av arrangørene presentert som en kampdag for menns rettigheter, og de hevdet at menn ble diskriminert gjennom anklager om vold og overgrep. Texmo hevdet i forbindelse med arrangementet at «omfanget av menn/fedres angivelige vold mot kvinner og barn tidvis antar et massivt kritikkløst propagandapreg». [5] Hovedtemaet for Mannsdagen var ifølge arrangørene «fedres rettigheter ved samlivsbrudd», herunder krav om at alle barn skulle få delt omsorg ved samlivsbrudd. [3] Noen av deltagerne hadde batmankostymer etter mønster fra fedrerettighetsgrupper i andre land, for å protestere mot barnevernet eller at de var fratatt omsorgen for barna.

les også «Hente i barnehagen»-debatten: – Klart vi skal ta pappaperm! Denne kvinnekulturen gir naturlig nok bedre tilpasset læring for jenter enn for gutter. Alt for mange naturlig aktive gutter blir diagnostisert med ADHD og gitt stigmatiserende «spesialundervisning» for at læreren skal få ro i klassen. Så får da også guttene lavere karakterer enn jentene, og mange fullfører aldri skoleløpet. Unge menn er taperne i dagens samfunn, og er overrepresentert på statistikken over så vel arbeidsløshet, rusmiddelmisbruk, vold, kriminalitet og uføretrygd pga. psykososiale lidelser. Det er nå tretti år siden Mannsrolleutvalget, og ti år siden Mannspanelet ble nedsatt for å få med mannsperspektivet i likestillingspolitikken, dessverre forgjeves. Mannsrolleutvalget la til og med frem et eget Mannifest. les også I dag markeres mannsdagen: - Menn har størst likestillingsutfordringer på enkelte områder Av alle gode forslag fra utvalgene er det så å si bare øremerket pappapermisjon som er gjennomført, og selv det i mindre omfang enn foreslått.

Studentforeningene Imladris og Ruphus gleder seg over å invitere alle intesserete til den internasjonale brettspilldagen 28. april. Arrangementet vil finne sted i vandrehallene på HSL-fak. på UiT hvor vi vil ha brettspill som passer alle aldersgrupper tilgjengelig. I tillegg til brettspill vil vi også stille med enkel servering av mat og drikke i løpet av dagen. Comments are closed.

 1. Hvor mye tjener en personlig trener english
 2. Lasse erik moen set
Fri, 16 Oct 2020 00:22:05 +0000