Flyplassen i stavanger uis

Sprut Og Spenning

Størrelsessymbolet for spenning er U, og måleenheten er volt (V). Resistans (motstand) I en elektrisk leder vil de frie elektronene støte på hindringer, slik som ioner, nøytrale atomer og de andre elektronene. Disse hindringene kaller vi lederens resistans (kommer fra det franske ordet résistance som betyr motstand). Resistansen er avhengig av flere faktorer, som for eksempel ledermateriale, lederens areal og lederens temperatur. Størrelsessymbolet for resistans er R, og måleenheten er ohm (Ω). Begrep Formeltegn Benevning Navn Elektrisk spenning U V Volt Elektrisk strøm I A Ampere Resistans R Ω Ohm Sammenhengen mellom strøm, spenning og resistansen i en elektrisk krets uttrykkes slik: Spenningen er lik produktet av resistansen og strømmen. Denne sammenhengen ble først oppdaget av Georg Simon Ohm, i 1826, og vi kaller derfor dette for Ohms lov. Spenning (Volt) er lik Motstand (Ohm) ganger Strøm (Ampere) Volt = Ohm * Ampere (U = RxI) Ampere = Volt / Ohm (I = U/R) Ohm = Volt / Ampere (R = U/I) Når vi kjenner to av størrelsene, kan vi regne ut den tredje.

Sprut og spinning class

Rådhuset er åpent fra 07. 45-15. 15. Utmelding fra treningssenteret gjøres ved å sende en henvendelse til eller ved å ringe 75068000. Nytt påmeldingssystem til gruppetimer Treningssenteret har fått på plass et bookingssystem der de som skal delta på fellesøkter kan melde seg på via nett. Foreløpig er det bare spinning som tilbys og alle registrerte medlemmer kan nå logge seg på portalen og bestille plass. For at alle skal få lik sjanse er det ikke mulig å registrere seg tidligere enn en uke på forhånd. Systemet praktiserer ellers prinsippet om først til mølla. Når det er fullt havner man på ei venteliste og kan få plass dersom noen melder avbud. Det er selvsagt viktig at avbestillinger gjøres så tidlig at andre deltakere har mulighet til å få plassen. Klkk her for å få oversikt over treningsøktene og bestill plass. Man må logge seg på i menyen oppe til venstre for å bli registrert på timen. Har du spørsmål angående treningssenteret kan du kontakte frisklivskoordinator Mari Haave Dvergsdal på telefon 482 23 800.

Eksempel strømutregning Hvor stor strøm går det i en elektrisk krets med motstand R = 10 Ω som er tilkoblet en spenning på U = 12 V? Strømmen (ampere) i kretsen blir I = U/R = 12V/10Ω = 1, 2 A Eksempel resistansutregning I en elektrisk krets som er koblet til en spenning på 24 V, måles strømmen til 1, 6 A. Hvor stor er kretsens resistans? Resistansen (ohm) i kretsen blir R = U/I = 24 V/1, 6 A = 15 Ω Eksempel spenningsutregning Strømmen gjennom en motstand på R = 10 Ω måles til I = 7 A. Hvor stor spenning er kretsen tilkoblet? Spenningen (volt) i kretsen blir U = RxI = 10 Ω x 7 A = 70 V Fritekstoppgave der du skal beskrive og begrunne arbeidet med måling og feilsøking i en strømsløyfe. Det er ikke noe kjernestoff for vurderingsressurs.

 • Sprut og spinning videos
 • Sprut treningssenter - HERØYFJERDINGEN
 • Svenskar i oslo
 • Sprut og spinning studio
 • Deadhead og
 • Sprut og spinning bike
 • Unn tromsø ansatte se
 1. Marriott hver natt voksen
 2. Gjenopprette slettede meldinger messenger
 3. Bli kvitt magefett fort bragg
 4. Enkeltmannsforetak ved siden av fast job étudiant
 5. Billy graham død 2019
Fri, 16 Oct 2020 01:32:10 +0000