Flyplassen i stavanger uis

Spare Til Pensjon

 1. Til reddit
 2. Spare til pensjon 2016
 3. Silver pensjon
 4. Egen sparing – Finansportalen

Da kan du spare mindre, og la rentes-rente effekten gjør mye av jobben. Rentes-rente er når renten – eller avkastningen, på det opprinnelige sparebeløpet begynner å tjene renter. Ettersom tiden går blir det store beløp. Rentes-rente effekten i aksjon Hilde har innsett at hun ikke blir noe yngre, og sparer kr 1. 500, - i måneden i aksjefond fra hun er 30 år. Kjell er ikke like fornuftig. En tur innom den lokale banken som 50-åring blir en vekker. Han tar grep, og begynner å spare kr 8. 700, - i aksjefond hver måned til han går av med pensjon, som 67-åring. Hilde sparte mindre enn Kjell, men endte opp med like mye penger. Begge ender opp med omtrent kr 3, 5 millioner. Hilde sparte totalt kr 666. 000, -, mens Kjell måtte ut med kr 1, 82 millioner fra egen lomme. Det er kr 1, 115 millioner mer i innskudd enn Hilde, bare for å ende opp med like mye penger. Diagram: Utviklingen i Hilde og Kjells private pensjonssparing frem til fylte 67 år. Spar til pensjon i fond med en spareavtale Hvordan du sparer til pensjon har mye å si for hvor mye penger du kan forvente å ende opp med.

Til reddit

Til dere som er unge i dag. Legg en langsiktig plan for deres fremtid, hvor dere evner å spare opp tilstrekkelige midler og investere tilstrekkelig til å ha noe å leve av når dere blir gamle. Hvis du ikke er smart, [kan dette bli deg i fremtiden] (). Vi er på vei mot en veldig skummel fremtid, hvor kanskje kontanter forsvinner, det betyr at du ikke har noen som helst beskyttelse mot myndigheter og banker. Du kan ikke ta ut pengene dine om du ikke stoler på banken. Negative renter kan pålegges din konto, uten at du har noe du skulle sagt, eller om du er en dissident, så kan kontoen sperres fullstendig. I tillegg, med den eskalerende innvandringen, og mindre inntekter fra oljenæringen, kombinert med en aldrende befolkning, kan oljefondet bli tømt. Regjeringen vil bruke ca 3% av oljefondet i 2016. Om samme mengde brukes hvert år, er fondet tomt på ca 33 år. Men det kan skje ennå fortere. Rent konkret kan det føre til at din pensjon blir sterkt avkortet eller ikke vil bli utbetalt den dagen du kommer i pensjonsalder.

Hvor mye penger du ender opp, har igjen alt å si for hvilket liv du kan leve som pensjonist. Du bør eie en del aksjer når du sparer langsiktig til pensjon Avkastning og risiko går gjerne hånd-i-hånd. Risiko handler her om hvor mye du kan forvente å se sparepengene svinge i verdi. Jo høyere andel aksjer, desto mindre penger må du spare for å ende opp med et gitt beløp. Tabell: Hvordan et fast sparebeløp i aksjefond månedlig kan vokse over tid*. * Gitt sparing i aksjefond til 7, 5 prosent gjennomsnittlig årlig avkastning. Tallene er før skatt og inflasjon. Forventet avkastning i aksjefond er 3-6 prosent høyere enn sparekonto. Over tid blir det betydelig mer penger enn om du sparer i bank. Pensjon handler typisk om langsiktig sparing. Du kan derfor tillate deg å eie en del aksjer når du sparer til pensjon. Det skal dog ikke gå utover nattesøvnen. Spareavtale i fond er den beste måten å spare til pensjon Et fast beløp inn i et globalt aksjefond, som ODIN Aksje kan forventes å vokse med 7, 5 prosent gjennomsnittlig årlig.

Spare til pensjon 2016

Ja jeg vet at oljeprisen idag er høyere enn den var da handlingsregelen ble skrevet og at SPU går dermed i pluss, men da er det ikke noen grunn til å takke politikerne for pengebruken. Det er markedet som lar Norge surfe unna finanskrise. Jeg får en følelse av at dette valget har ikke så mye å gjøre med fakta som det har å gjøre med hvor mye penger nordmenn vil ha i lomma til neste år versus det de får i pensjon.

Mange måter å spare på Det finnes mange måter å spare til pensjon på. Felles for dem alle er at du setter noe av din inntekt til side i dag, for at du skal kunne nyte godt av dette senere – når du blir pensjonist. Finansbransjen tilbyr ulike produkter for sparing til pensjon. Vi gir deg oversikten her på Finansportalen. En ting er sikkert; lavere gebyrer gir deg mer i pensjon! Nedbetaling av gjeld kan for mange være en god form for sparing. Les mer. Egen pensjonssparing kan være så mangt. Mange sparer ved å investere i egen bolig. De fleste som kjøper bolig tar opp lån, og sparingen består i at du bruker store deler av yrkeslivet til å betale ned gjelden. Andre plasserer sparepengene i for eksempel bankinnskudd, rentefond, kombinasjonsfond, aksjefond eller ulike former for pensjonsprodukter. Her skal vi se nærmere på produkter som særlig benyttes til sparing til pensjon. Se aktuelle pensjonsprodukter Kaster du bort penger? Pensjonskapitalbevis Et pensjonskapitalbevis er oppspart pensjon fra en tidligere arbeidsgiver hvor du hadde innskuddspensjon.

Silver pensjon

Sist, men ikke minst, er det ikke bare er spørsmål om hvilken alderspensjonsinntekt man kommer til å få, men også om øvrig privatøkonomi, for eksempel hvorvidt man har nedbetalt lån, sier Plahte. – Det er viktig å huske på at nedbetaling av lån også er form for sparing. Uansett; de fleste må belage seg på å jobbe vesentlig lengre eller spare selv, sier hun. Les også: Nå kan det bli dyrere å ansette kvinner Betaling av lån er god sparing. Øyvind Røst, rådgiver i Dine Penger, peker på at betaling av gjeldsavdrag også er pensjonssparing, men at sparing til for eksempel ny bil eller bolig er en annen form for sparing som må gjøres i tillegg. – De som har høy lønn må spare vesentlig mer enn de med lav lønn. Pensjonsopptjeningen i folketrygden favoriserer nemlig de med lav eller gjennomsnittlig lønn. Du kan altså spare mindre om du tjener mindre, sier han. Les også: En av fire tar ut tidligpensjon Så mye må du spare ut fra alderen din Begynner du å spare til alderdommen tidlig, kan du få en svært god pensjon uten veldig store forsakelser.

 • Ski barn 3 år
 • Spare til pensjon stand
 • Tablett eller depottablett? - NHI.no
 • Jordan vet hvordan
 • Samling i bånn store
 • Pensjon | Start sparing | SpareBank 1
 • Otp pensjon
 • Farmen kjendis premie
 • Pølse
 • Hadeland Glassverk | Designklassikere siden 1762

Egen sparing – Finansportalen

Det viktig å sjekke allerede nå hva du kan forvente å få i pensjon, slik at du så tidlig som mulig kan legge en plan for sparingen din. - Øyvind Bendz Strøm, pensjonsrådgiver i Storebrand Hva sparer andre på min alder til pensjon? Så nå har du bestemt deg for å spare til pensjon, og du har funnet ut hvordan du ønsker å gjøre det. Fortsatt usikker? Sjekk denne oversikten over ulike former for langsiktig sparing Men hvor mye skal du spare? Logisk nok er det de eldste blant Storebrands kunder som sparer mest – nesten 3 000 kroner i snitt i måneden. De yngste, fra 20-29, sparer i snitt 600 kroner i måneden. Det er også slik at de yngre har lengre tid på å la pengene vokse, og trenger derfor ikke spare like mye hver måned. Begynner du senere i livet, må du gjerne spare mer i måneden. Hvor er vanlig å spare til pensjon? 20-29 åringer sparer 600 kr per måned 30-39 åringene sparer 1000 kr per måned 40-49 åringene sparer 1400 kr i måneden 50-59 åringene sparer 2000 kr per måned 60-66 åringer sparer 2800 kr i måneden De på 67-70 sparer 3000 kr per måned Du må ikke spare likt som dine jevnaldrende.

Les mer om beregningene for dette eksempelet lenger ut i artikkelen. Du er 50 år: Tjener du 800. 000 kroner og er 50 år? Har du ikke begynt å spare til alderdommen tidligere, bør du definitivt begynne nå. Det er tvilsomt om du klarer å spare opp til en fet pensjon og samtidig beholde en komfortabel levestandard. Men du kan oppnå en pensjon på 75 prosent av nettolønnen om du sparer ca 17 prosent av nettolønnen. Er du 50 år, og tjener mindre enn 800. 000 kroner, kan du se på hvor mye en 40-åring må spare for å få fet pensjon (85–90 prosent av nettolønnen). Sparer du for eksempel 10 prosent av nettolønnen, kan pensjonen din likevel bli god om du har en mer «normal» årslønn. Du er 60 år: Har du høy lønn og har spart lite når det er få år igjen til alderdommen, er det bortimot umulig å spare opp penger til en høy pensjon. Selv om du har en god tjenestepensjon fra 67 til 77 år, bør du spare over 30 prosent av nettolønnen for å oppnå 75 prosent av lønnen å leve for de 20 første årene fra 67 år.

Man skal jo helst ha god helse i alderdommen og. Vi får stadig mer teknologi og medisin for å holde helsa i sjakk til vi er langt over 80. Men slikt koster flesk. Bedre teknologi? Ja. Men det betyr ikke billig teknologi. Er det urimelig at samfunnet forventer litt mer tilbake av oss til gjengjeld? Og som nevnt i artikkelen, det handler ikke bare om plikt til å arbeide, men også å hindre at folk blir presset ut av arbeidslivet selv om de egentlig har lyst til å jobbe. Jeg har sett flere eksempler på det selv. Automasjon gjør forresten ikke at behovet for arbeid forsvinner. Det flyttes bare til serviceyrker. Man kan jo lage en økonomi hvor mer automasjon leder til at vi bare sitter på rompa (eller vandre i marka) halve dagen. Tenk så mye vi kunne chille hvis vi levde et 50-talls livsstil med dagens automasjonsnivå.

Fri, 16 Oct 2020 00:54:16 +0000