Flyplassen i stavanger uis

Pakkeliste Fjelltur Sommer

Så bra at du har trykket deg inn på denne siden. Det betyr at du enten skal ut på tur i nær fremtid, eller at du drømmer om å komme deg ut for å oppleve naturen. Det er i hovedsak seks forskjellige kategorier utstyr man har med seg på tur: 1. Basis - Telt, sovepose, liggeunderlag og sekk 2. Klær 3. Sikkerhetsutstyr - Førstehjelpsutstyr, gnagsårplaster, fløyte, kart og kompass 4. Toalettsaker 5. Camp-utstyr - Kniv, kokeutstyr, hodelykt, tarp, tau osv. 6. Mat og drikke Forskjellige turer krever forskjellig utstyr. Vintertur stille helt andre krav til utstyret enn turer på varme årstider. Vekten blir deretter. Dersom du skal på kano/kajakk-, sykkel- eller pulk-tur, kan man gjerne ha med noen kilo ekstra. De ekstra kiloene er komfort! Kjøp ikke det letteste teltet og den letteste soveposen hvis du stort sett er på padletur. Her har vi vist et eksempel på pakketips for ultra light 3 dagers fjelltur på under 12 kg. Selv ville vi nok valgt å øke vekten noe, noe som også øker komforten. Pakk alltid i vanntette pakksekker- Det gir bedre oversikt i camp, og i sekken.

Pakkeliste fjelltur sommet mondial

Skal du være på hytte er det også greit med noen lette inneklær og eventuelt varme innesko. Ta med næringsrik proviant som tar liten plass. Tørket kjøtt er også smart å ha med, og har lang holdbarhet. Prioriter også proteinrik mat og havregrøt. Det kan imidlertid være greit å sjekke om du kan kjøpe mat underveis slik at du sparer deg for vekten av mye mat. Les også tips til hvor du kan dra på skiferie her. Mangler du utstyr eller turklær? Ved hjelp av pakkelistene over har du sikkert funnet ut at du enten mangler noe eller har behov for å fornye gammelt utstyr – det er tross alt skikkelig nedtur om noe går i stykker midt på fjellet. Om du har et kredittkort fra re:member får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward hvor du får gode rabatter hos blant annet Outnorth. Logg inn via re:member reward for å benytte deg av rabatten. Søk om et kredittkort i dag og begynn å skriv pakkelisten til teltturen nå.

Kajakktur – Hikingtur – Klatretur – Skitur – Trugetur – Kanotur – Sykkeltur; valget er ditt, men viktigst av alt, kom deg ut!

Pakkeliste hyttetur sommer

  1. Hva er Jom Kippur? Jødedommen.no
  2. Buss til nordby kjøpesenter
  3. Nord korea militær
  4. Når er eid 2017 pictures
  5. Verdens første datamaskin – NRK Kultur og underholdning
  6. Pakkeliste for teltturer på barmark
  7. Hvordan legge takplater 3
  8. Arne treholt saken
  9. Pakkeliste fjelltur sommer

Ta hensyn til hvor dere skal dra og hva dere skal gjøre. Skal dere telte eller gå fra hytte til hytte? Skal dere prøve fiskelykken i et fjellvann? En fjelltur på sommeren kan være en fantastisk opplevelse, og det kan være lurt å vurdere å ha med et kamera for å forevige opplevelsen. Merk deg at pakkelisten over med ullundertøy, skjerf, lue og votter også gjelder om sommeren. Husk at selv om det er midt på sommeren kan det komme snø og sludd i fjellet. Les også vår pakkeliste til telttur her, og få gode tips dersom du skal på telttur med barn her. Pakkeliste til fjelltur på vinteren Skal du på fjelltur på vinteren er det bare å pakke med skiene først som sist. Fjellområdene kan være helt fantastiske med ski på beina, men da må du huske å kle deg i tøy som puster samtidig som det holder på varmen. Her er noen andre gode tips: Ha med nok skift av varme klær Varm vinterjakke Ekstra varm sovepose og liggeunderlag Ullvotter og skihansker Gode vintersko og gamasjer Kuldekrem, solkrem og solbriller Skismøring og annet relevant utstyr til ski Spade Husk å vurdere værvarselet og ha minst ett skift med ekstra ullundertøy med deg.

Pakkeliste til fjelltur sommer

Har du noen gode pakketips? Og har du tenkt deg på tur i fjellet denne høsten? Takk til Osprey som har sponset denne sekken. Modellen har jeg selv valgt ut selv. Det er ikke lagt noen føring på tekst og bilder.

Sommer

Jeg har tidligere lovet å legge ut pakkelisten for hva jeg tar med på teltturer. Så her er omsider pakkelisten for hva jeg tar med i sekken på teltturer når det er bart på bakken. Utstyrslista er den samme hele barmarkssesongen. Forskjellen på varme sommerdager og kalde høstkvelder er stort sett tykkelsen på ullklærne. På korte turer kan jeg droppe noen småting, og heller ta med litt ekstra turkos. På lengre turer blir det mer mat, og mindre ekstra «luksus». Her er min standard pakkeliste. Mye av utstyret er brukt så lenge at det er ute av produksjon. For det som fortsatt selges har jeg forsøkt å sette inn lenker for produktbeskrivelse. Noen av disse lenkene er partnerlenker.

Pakkeliste tur sommer

Å lage en liste som dekker alle slags typer av tur er umulig. Hva du trenger å ha med deg varierer med årstidene, område, varighet og om du skal bo inne eller ute. Personlige preferanser og tilgang på utstyr varierer fra person til person. Noen trives med å bære tungt mens for andre er det viktig at sekken er så lett som mulig. Listene her er laget for en tur med 3 overnattinger i telt eller under tarp hvor du bærer alt utstyret selv. Er man flere på tur kan man selvfølgelig dele på mange av tingene, som telt, brenner og mye annet. Vi har ikke tatt utgangspunkt i at du behøver nødrasjoner men at du må bære med deg all maten. Det er absolutt ikke sånn at du må ha med deg alt på denne listen. Noen vil kanskje ha med mer, andre syntes kanskje at mange av disse tingene er unødvendige. 3 dager, sommertur Ryggsekk til å kunne bære med deg alt. 50-85 liter er ofte passe. Pakkposer til å organisere og pakke tingene i. Vanntette om det er fare for regn. Telt eller tarp. Om det er mye mygg kan myggnetting være nødvendig.

Hva som puttes i sekken endres derfor kontinuerlig etter hvert som utstyr må byttes ut. Trenden er at jeg bytter til lettere utstyr etter hvert som ting må skiftes ut. For en del av utstyret har jeg også flere alternativ å velge mellom, avhengig av hva slags tur jeg skal på. Det gir også en margin på +- 10% på vekt av sekken. Reader Interactions

Fint til småting som snacks, telefon, nøkler etc. Sekken har også gode justeringsmuligheter slik at du får den til å sitte perfekt på din rygg. I tillegg har den mange små finesser som nødfløyte, fester til staver, øks og nøkler, kompresjonsremmer og avtagbare fester til liggeunderlag. Man må rett og slett bare gå igjennom sekken og finne ut hva som er viktig og nyttig for ditt bruk. En 50 liters sekk er mer enn nok for en fottur i sommerhalvåret. Etter å ha fylt opp med solid matpakke og snacksrasjon for hele turen, tørket turmat for flere dager, samt fotoutstyr, hadde jeg fortsatt litt ekstra plass i sekken. En annen fordel, er et sekken alene er relativt lett med sine 1, 6 kg. Så, da er pakkelisten klar da! September syns jeg er den aller fineste måneden å gå på tur i fjellet på, så nå det er bare å komme seg ut på tur! Trenger du tips til fjellturer? Her har jeg samlet alle mine innlegg fra turer i Norge. Planlegger du vintertur, har jeg laget en egen pakkeliste for dette: Hva har du i sekken på vintertur i fjellet?

Fri, 16 Oct 2020 08:32:14 +0000