Flyplassen i stavanger uis

Sjiamuslimer Og Sunnimuslimer

 1. Gatekamper i Bahrain – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer
 2. Irak, Kuwait og Jordan
 3. Kalifat tiden i det 21.århundret i Midtøsten

Vanlig sørgemetode er å slå seg på brystet. Slaget ved karbala minnes i løpet av en årlig 10-dagers periode hver Muharram av Shia i tillegg til mange Sunnier. Den tiende dagen markerer at Hussain ble drept og kalles Ashura. Sjiamuslimer har årlig blitt utsatt for terrorangrep under minnesmarkeringene blant annet i Pakistan og Irak. Koordinater: 32°36'29"N 44°1'40"E

Gatekamper i Bahrain – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

 • Viktige hendelser i Muhammeds liv og Islams historie timeline | Timetoast timelines
 • Google translate tysk norsk
 • Nordre nesodden skolekorps
 • Buss 40 tromsø
 • Overmadrass - Stort utvalg av Overmadrasser | JYSK
 • Honning til baby born
 • Blodige kamper i flere syriske byer - Verden
 • PARADIS GELATERIA – Tjuvholmen
 • Hytter i norge sommer

Foto: Roar Hagen Iran kan bli den største vinneren når Irak lørdag går til valg. Det er dårlig nytt, særlig for irakiske minoriteter og vestlige allierte. Artikkelen er over to år gammel For 30 år siden avsluttet Iran og Irak en utmattelseskrig som hadde krevd mer enn en million menneskeliv i løpet av åtte år. Femten år senere invaderte USA Irak og styrtet diktator Saddam Hussein. I dag er det Iran som høster fruktene av USAs intervensjon. Med Saddams fall mistet Iraks sunnimuslimske minoritet sin politiske lederrolle. Den rollen ble overtatt av sjiamuslimske ledere, som er trosfeller av presteskapet i Teheran. Da makten skiftet brått hender ble resultatet hevn, sekterisk krig og fremveksten av en terrorbevegelse som skulle bli til en global trussel. Irak ble ikke det demokratiske fyrtårn i det arabiske Midtøsten som nykonservative i Washington, D. C. forespeilet daværende president George W. Bush. les også «Krigshisser» blir Trumps nye nasjonale sikkerhetsrådgiver Indre strid hindrer politisk og økonomisk utvikling.

Iraq / Karbala / World / Iraq / Karbala / Karbala, 6 km fra senter (كربلاء) by, capital city of state/province/region (en) Karbala er en by i Irak, om lag 100 km sør for Bagdad. Folketallet er på ca. 596 000. Karbala er det viktigste valfartsstedet for de sjiittiske muslimene. Gravstedet til Husayn ibn Ali ligger her. Karbala er regnet for å være blant Iraks rikeste byer, pga. turisme fra de mange pilegrimene. Slaget ved Karbala var en trefning mellom Husayn ibn Ali, hans familie og tilhengere, og styrken til Yazid I. Slaget fant sted den 10. muharram i år 61 AH (10. oktober 680) ved Karbala i dagens Irak. Hussain og alle hans støttespillere ble drept, i tillegg til Hussains 11 mnd gamle sønn. Ali al-Asghar ibn Husayn, kvinnene og barna ble tatt til fange. De døde blir betraktet som martyrer av muslimer. Sunnimuslimer faster på denne dagen, noe sjiamuslimer ikke gjør fordi historikere beretter at dette ble gjort av Yazid I for å feire at Hussain ble drept. Sjiamuslimer holder minneseremonier der hvor det leses opp hendelsesforløpet og sørges.

Irak, Kuwait og Jordan

Kalifat tiden i det 21.århundret i Midtøsten

En slik utvikling ville være godt for USA og regionen, og mest av alt ville det være godt for det iranske folk. …" Med dette ga Obama klart utrykk for at han ønsker ayatollaene med deres atomprogram velkommen som maktfaktor i Midtøsten. Men vil det bidra til å fjerne den underliggende årsaken til konflikten? «Vi er moralsk forpliktet til å bidra til å forhindre ytterligere grusomheter, » skriver prosjektleder i Civitas, Bård Larsen, som mener Norge bør støtte militær intervensjon i Syria. Man hindrer ikke grusomheter ved å støtte utøvere av andre grusomheter. Vi har heldigvis blant oss mer edruelige stemmer, så som hans kollega, Asle Toje, som ser konflikten i et dypere perspektiv. Den norske bombingen av Libyas landsbyer forhindret ingen grusomheter. Løsningen på slike konflikter som rir Midtøsten som en mare, begynner med å forstå hva som foregår der før man sender en sms-melding til Stortinget og ber om tilslutning til å bombe, slik utenriksminister Gahr Støre gjorde.

Imidlertid vil han møte alvorlige vansker og utfordringer. USA omgrupperer styrkene sine og viser foreløpig ikke noen intensjon om fullstendig tilbaketrekning. Al-Kazemi vil ikke være i stand til å gjennomføre kun en delvis amerikansk tilbaketrekning og vil ikke kunne avvæpne irakiske militser slik han lovet å gjøre. Dessuten vil han møte et reellt økonomisk problem fordi Irak lider av den lave oljeprisen og høy ekstern gjeld. Inntekten til Irak i dag overstiger bare 30 milliarder dollar mens landet trenger 80 milliarder kroner for å betale lønn og beholde infrastrukturen som den er. Al-Kazemi vil ikke kunne svare på krav fra gatas parlament fordi han ikke har nok penger. Iran er ikke bekymret for hvem som sitter på toppen av den irakiske regjeringen; dagens venn kan vise seg å bli en fiende senere. Teheran nyter godt av sine forbindelser med politiske ledere, militære befal og ledere av organisasjoner i Irak. Iran har opplevd en aggressiv statsminister tidligere, Haidar Abadi, og fant likevel sin vei i Irak, et land som er avhengig av balanse blant sine politiske ledere.

Thu, 15 Oct 2020 20:44:07 +0000