Flyplassen i stavanger uis

Ingrid Espelid Hovig Død

  1. Ingrid espelid hovig død williams

Moderne formidling av tradisjon. Takk for maten Ingrid! — Jonas Gahr Støre (@jonasgahrstore) August 3, 2018 Kulturminister Trine Skei Grande sier at Hovig har betydd utrolig mye for Norges matkultur. – Tenk at du er borte kjære Ingrid! Det er vel knapt noen som har betydd så mye for vår matkultur. Og du betydde mye for oss i Venstre og for meg. Vi takker for 300 «Fjernsynskjøkkenet», 50 kokebøker og alt det du gjorde og sto for, skriver hun på Twitter. Finn Schjøll sier at Hovig var en del av den norske folkesjela. – Jeg kjente Ingrid i starten av min tv-karriere og møtte henne gjennom Toppen Bech og Brita Blomquist i 1986. Det er fantastisk å få leve til du er 94 år, og Ingrid har vært en del av den norske folkesjela, sier «Blomster-Finn» til TV 2. – Hun jobbet så lenge, og det i seg selv er noe for alle å tenke på. Det er aldri noen grunn til å legge fra seg sleiva. I vår tid har vi hatt to matdronninger, og det er Wenche Andersen og Ingrid Espelid Hovig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med på 90-års-dagen til Ingrid da Wenche tok meg med, sier Schjøll videre.

Ingrid espelid hovig død williams

I 1986 fikk hun Kringkastingsprisen og i 1999 ble hun tildelt Gullrutens hederspris for sin mangeårige karriere. På sykehjem I mai ble det kjent at Hovig stod i fare for å miste plassen sin på Frognerhjemmet. Hjemmet ble av beboere og pårørende rangert som det tredje mest populære av rundt 50 sykehjem i Oslo, og byrådet i Oslo ville legge ned driften. Hjemmet, med 53 langtidsplasser og 14 dagplasser, skulle etter planen avvikles fordi det ikke er toalett og bad på alle rom. En av beboerne på hjemmet var hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig. Lars Røtterud besøkte henne flere ganger i uka. Han kalte situasjonen en tragedie for Ingrid og de andre beboerne i mai. - Vi er sjokkert over hvordan kommunen går fram. Beboerne har det godt på Frognerhjemmet. De opplever omsorg og føler seg trygge. Det er ikke på badeværelset slaget står om livskvalitet, sa han. Lik Se og Hør på Facebook

Tv-profilen og kokebokforfatteren fikk aldri egne barn, men var kjent for å «adoptere» folk hun likte ekstra godt. De fleste «adoptivsønnene» hennes er profilerte kokker som Eyvind Hellstrøm, Terje Næss, Arne Brimi, Lars Barmen, Trond Moi, Arne Hjeltnes og Bent Stiansen. POPULÆR: Ingrid Espelid Hovig signerte kokebøker under Oslo Bokfestival 2014. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix «Søskenflokken» møttes stadig «familiemiddager», kunne Røtterud fortelle. - Da moren min døde tenkte jeg det var veldig trist ikke å ha en mor. Jeg sendte utfordringene til Ingrid, og hun aksepterte. Det viser at det går an å velge familie. Nå har jeg fått mange kule brøde og noen søstre, sa Røtterud, som hadde daglig kontakt med sin «mor», Ingrid Espelid Hovig. - Det er en ære at hun tar til seg folk i bransjen på en måte som gjør at vi blir en familie. Det er ikke sikkert at samhandlingen i norsk gastronomi hadde vært den samme uten Ingrid. Det er fenomenalt å være en del av den vesle gjengen hennes, har Arne Brimi tidligere uttalt.

  • Finn.no reise restplasser
  • Drøyt 1 av 4 tenkte på innvandring da de stemte - SSB
  • Ingrid espelid hovig død young
  • Jobbsøknad eksempel engineer 2017
  • Apotek på gardermoen
  • Ingrid espelid hovig død in real life
  • Ingrid espelid hovig død queen
  • Siv ut mot partifelle etter «etnisk norsk»-utspill: - Kommentaren er grov og langt over streken - Dagbladet

Ingrid Espelid Hovig (født 3. juni 1924 på Askøy, død 3. august 2018) var en norsk programleder og forfatter bosatt i Oslo. Hovig har mottatt en rekke priser i Norge og internasjonalt for sitt arbeid med mat og ernæring, og ble i 1994 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. I anledning Hovigs 70-årsdag begynte Faglig matråd samme år utdelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris, som tildeles personer som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur. Les videre: Wikipedia 3. august 2018: Ingrid Espelid Hovig er død. Wikipedia: Norsk bokmål, Norsk nynorsk, English Aftenposten: Landsmoderen Ingrid Espelid Hovig Norsk biografisk leksikon NRK-TV: Mitt Liv: Ingrid Espelid Hovig NRK Arkiv: Fjernsynskjøkkenet NRK-Troms: Da Fjernsynskjøkkenet besøkte Senja - Troms

Ingrid Espelid Hovig var hele landets kjære kjøkkensjef og kokk. Både i og utenfor NRKs programserie Fjernsyns-kjøkkenet. Serien gikk i over 30 år. TV-seerne fikk følelsen av at de personlig kjente den blide damen fra Vestlandet. Hun pleide å smile lurt og blunke. Hun sa «og så juksa vi litt.. » når det gikk raskere enn naturlig å bake en kake. Alltid pen på håret, med forkle på og persillekvasten klar. På en sjarmerende og naturlig måte ga hun folk kunnskap om god og sunn hverdagsmat. Persillen måtte med. Den var som prikken over i-en på nesten enhver rett. Dette ble en liten greie mellom henne og den andre porgramlederen. Det var ernærings-eksperten Kaare Norum. Maten skulle ikke bare være sunn. Enkle hverdags-måltider skulle skape matglede og se fristende ut. Ingrid Espelid Hovig var født på Kleppestø på Askøy utenfor Bergen. Hun gikk ut fra Statens lærerinneskole i husstell i 1950. Den lå på Stabekk i Akershus. Hovig fikk jobb ved Opplysnings-kontoret for fisk. Det er neppe noen som har renset flere sild på offentlig sted som hun.

Hennes bidrag rager over alle forskere og hva alle andre har gjort. Hennes program, da hun virkelig var på høyden, var noe alle så. Absolutt alle. - Formet fjernsynssendingene Lege og ernæringsekspert Kaare Norum (85) jobbet med den kjente fjernsynskokken i flere år. Dagbladet Pluss Norum forklarer at han og Espelid Hovig begynte å jobbe sammen i 1974 etter å ha møttes i Roma, og at de der ble vi enige om å lage noen programmer sammen. - Vi lagde til sammen 70 programmer i fjernsynskjøkkenet, og vi hadde det veldig hyggelig sammen. Folk likte det. Vi prøvde jo alltid hjemme først, og så i studio fire. Norum vil ikke bare huske Espelid Hovig som en dyktig medarbeider, men også som en god venn. - Vi var kjempegode venner, kolleger og arbeidskamerater, og jeg husker henne nok først og fremst som en god venn og som en faglig integrert personlighet. Hun var kjempeflink til å formidle kunnskap, og hun var med på å forme fjernsynssendingene, forteller Norum til Dagbladet. Den siste tiden har Espelid Hovig tilbrakt på sykehjem.

Det er kanskje bare fire mennesker i NRK som har samme status som henne, sier han og legger til: - Det er ikke så mange man kan si at var elsket av alle, men hun var det. Alle hadde et godt inntrykk av henne. Alle var glad i henne, og man skal heller ikke undervurdere den formidlingsgleden hun hadde. Saken fortsetter nedenfor. TV-KOKK: Ingrid Espelid Hovig fant egenhendig opp Fjernsynskjøkkenet på NRK. Her lager hun mat i programmet i 1974. Foto: NTB Scanpix Vis mer Eriksen kan også fortelle at Espelid Hovig vokste opp i ei tid da man skulle fortelle folk hvordan hun skulle være, og at hun passet inn i den tradisjonen. - Jeg trekker på smilebåndet når jeg kommer på hennes mest kjente replikker, «nå har vi juksa litt». I dag snakker man om hva som er falskt og ikke, men var det noen som virkelig ikke juksa, så var det henne. Alt var gjort meget grundig. Hun tok jobben på alvor, sier han og legger til: - Hun ville bidra til noe bra, ingen har lært oss mer om god og sunn mat noensinne. Hennes rolle har vært å ta vare på tradisjon og kulturhistorie.

000 eksemplarer her til lands. Den selger fremdeles godt, selv i konkurranse med de mange titalls kjendiskokebøkene som kommer hvert år, og selv om blogger, TV-programmer, aviser og blader nå er fulle av matstoff: - Det er fantastisk å oppleve at nå kan du se matprogram hele døgnet! I alle aviser og blader er der oppskrifter og gode råd om hvordan man skal leve. Likevel er nok en grunnbok som «Den rutete kokeboka» god å ha, sier forfatteren. «Barnebarn» Jamie Hun smiler det lune TV-smilet sitt igjen. - I min tid var det bare ett matprogram, og en kanal. Ville folk se fjernsyn, måtte de se på Fjernsynskjøkkenet. Noe annet var det ikke å velge i. Nå kan man få med alt man vil av mat og teknikker. Det er moro å se hvor flinke de er. Favoritten er Jamie Oliver. - Han er mitt adopterte barnebarn. Jeg tror han inspirerer mange unge til å lage mat. Følger ikke oppskriftene slavisk, men tar en neve med ditt og en neve datt. Det tror jeg mange unge mennesker kan bli fascinert av. Jeg plukker alltids opp ting selv som jeg synes er artige å se, selv om jeg nærmer meg 90.

Fri, 16 Oct 2020 01:18:06 +0000