Flyplassen i stavanger uis

Bygge Skyvedør Selv

Mer boliginspirasjon: Publisert Publisert: 30. juni 2015 10:30

Bygge skyvedør selv en

  1. Bygge skyvedør selv philips
  2. Bygge skyvedør self catering
  3. Honning til salgs
  4. Bygge skyvedør selv en
  5. Hva betyr paranoid
  6. Regne ut kwh til kr 30

BEVEGELIG: Arkitekt Jonas Norsted har bygget en bokhylle som fungerer som skyvedør og skillevegg mellom kjøkken og stue. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Et viktig hensyn var også at det originale heltregulvet skulle forbli uberørt, derfor er det ikke noe styrehjul som går rimot er et enkelt, lite hjul festet på veggen, for å holde avstand mellom vegg og dørhylle. Snaut 15 cm luft bak hyllen gir oppbevaringsplass, for øyeblikket til et sammenslått bord. ÅPEN: Bokhyllen fungerer som skyvedør og skillevegg mellom kjøkken og stue. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Når dørhyllen trekkes for, endrer stuen uttrykk, og ekstra plass blir frigjort der hyllen sto. — Man kunne hatt mange andre ting bak hyllen, som ekstra madrass, TV eller visningsvegg for projektor, sier arkitekten. Tavle på døren Mens den siden av døren som vender ut mot stuen er en bokhylle, danner baksiden en hvit vegg på kjøkkenet når døren er trukket igjen. BAKVEGG: Fra kjøkkenet ser hyllen slik ut. Deler av bakveggen er malt med svart tavlemaling.

Bygge skyvedør selve

Skyvedører kan gi deg et ekstra rom og en mer fleksibel planløsning. Jonas Norsted har i tillegg gitt døren flere funksjoner. Publisert Publisert 30. juni 2015 ÅPEN: Bokhyllen fungerer som skyvedør og skillevegg mellom kjøkken og stue. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Denne artikkelen er over fire år gammel I stuen til arkitekt Jonas Norsted står en 2, 3 meter bred bokhylle som rekker nesten helt opp til taket. Ser du litt nærmere på den, oppdager du at den ikke berører gulvet, men svever fire centimeter over. Den henger i noen svært solide skinner av stål i taket. Det må til, for hyllen, som også er en skyvedør, veier bortimot 700 kilo når den er tettpakket med bøker. Vekten merkes når man drar hyllen bortover langs veggen, den glir monumentalt forbi den doble døråpningen mellom stue og kjøkken. LUKKET: Når bokhyllen trekkes igjen, frigjøres plass på veggen der den sto. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix — Jeg ønsket å kunne skille de to rommene fra hverandre, forteller hovet for et ekstra rom meldte seg da han for noen år siden skulle ta inn en leieboer i den 56 kvadratmeter store toromsleiligheten på St. Hanshaugen i Oslo.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Deler av denne dørveggen er malt med tavlemaling, der Norsted og samboeren skriver huskelister og innen hyllen henger på, har et massivt, industrielt preg, og brukes egentlig i industri. For å feste den boret Norsted hull i betongtaket med slagbor. LÅVEDØR: Slik kan det også gjøres: Henriette Skjoldal og samboeren har laget en utenpåliggende skyvedør av uhøvlet utendørs kledning, som henger i en skinne gjerne brukt til lagerdører og låvedører. Foto: Henriette Skjoldal Han fikk hjelp av en kamerat til å feste skinnen i taket med kveggen på hyllen laget han av MDF-plater som han skjøtet sammen. Deretter skrudde han fast hovedkonstruksjonen i bjørkefinér, før han plasserte alle hyllene. Han er glad i bøker, og setter pris på å omgi seg med dem. I hyllen står flest fagbøker, men også romaner og – ganske nylig plassert – barnebøker. SKINNE: Bokhyllen henger i en solid skinne, vanligvis brukt til industri. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix — Jeg vokste opp i et hjem der folk var veldig opptatt av bøker, og så tenker jeg at hvis man vil lære nye ting, er bøker en viktig kilde, sier har hatt ingeniører inne for å forsikre seg om at taket faktisk vil tåle vekten av både hyllen og kunnskapen.

Sjekk denne leiligheten: Les også Arkitekten har brukt sine beste triks hjemme Best for åpne rom Arkitekt og professor ved Institutt for byggekunst, historie og teknologi ved NTNU, Bendik Manum, mener skyvedører kan være meget godt egnet for store åpninger som for det meste er åpne. Men med klart separate rom, anbefaler han slagdør (vanlig dør). GJENBRUK: Renathe Tangen og mannen laget skyvedør av en dør de fikk fra miljøstasjon, samt beslag, skruer og stang fra Biltema. Døren delte de i to. Små hjul er festet under. Foto: Renathe Tangen — Skyvedører er kun en god løsning for dører som bare lukkes av og til, og når lydskjerming mellom rom ikke er viktig. Mellom rom som ønskes adskilt, hvilket normalt er tilfellet for for eksempel toalett-gang og soverom-stue, er skyvedører en mye dårligere løsning enn slagdører, mener han. FROSTET GLASS: Denne skyvedøren er i frostet glass og går mellom loftstue og et lite bad. Eieren, Helge Børsand, er fornøyd med at kun konturene av personen synes. Foto: Helge Børsand Det viktigste argumentet for skyvedør er mer gulvplass, sier Kirsten Haarbo, produktsjef i Jeld-Wen Door Solutions, en av flere leverandører av vanlige dører og skyvedører på det europeiske markedet.

— Man får mer plass der hvor en alminnelig dør ville trengt svingplass til å åpne og lukke. Skyvedører gir rom og luft – særlig i værelser hvor plassen er trang, sier hun. Vedlikeholdsfritt: Les også Kledningen deres kan vare i 120-400 år uten vedlikehold To hovedtyper Det finnes to hovedtyper skyvedører, ifølge dørprodusenten: Utenpåliggende, som betyr at døren kjører langs veggen på en skinne, og innebygget, der døren kjøres inn i veggen. SKYVEDØR: Innebygget dør fra Swedoor/Jeld-Wen. Foto: Produsenten — Utenpåliggende er typisk i eksisterende bygning, hvor man ikke har mulighet for å lage en innbygget, som man kan ved nybygging eller oppbygging av ny skillevegg, sier du vil lage en utenpåliggende dør selv, kan du kjøpe skinne og hjul separat, og lage dørbladet av det du måtte ønske: en gammel låvedør, herskapelige doble tredører, valgfritt trepanel eller MDF-plater i en sprek farge. Arkitekt Norsted har satt pris på at bokhyllen har gitt et dynamisk rom i leiligheten. — Men det hadde nok vært en lettere jobb å lage en fast hylle og en enklere skyvedør, medgir han.

Fri, 16 Oct 2020 19:16:04 +0000