Flyplassen i stavanger uis

Blod I Avføring Og Magesmerter

 1. Lommelegen - Blod i avføring og magesmerter
 2. Blod i avføring og magesmerter love
 3. Blod i avføring magesmerter
 4. Blod i avføring og magesmerter blue

Friske personer taper 1-2 mL blod per døgn via tarmkanalen. Mer enn 2-3 mL blod per døgn eller ca. 2 mL blod per 100 g feces regnes som patologisk. Testen baserer seg på hemoglobinets peroksydaseaktivitet, som i nærvær av peroksyder kan oksydere forbindelser med svak farge til kraftig fargede forbindelser. Fargeutslaget avleses visuelt. Disse testene er ikke spesifikke for hemoglobin, men reagerer positivt også ved tilstedeværelse av peroksydaser i maten. Reaksjonen er altså en test på en enzy maktivitet i avføringen, og man kan tenke seg falskt negative utslag dersom reagensene er for gamle, dersom blodet er ujevnt tilblandet avføringen, dersom det er blandet ut i en særdeles stor døgnmengde fæces, eller dersom det er meget reduserende (antioks idativt) C - vitamin til stede. Falske positive resultater kan man få dersom noe av utstyret man bruker, har vært i kontakt med blod, eller dersom pasienten har spist kjøtt - eller blodmat i løpet av de siste tre døgn før prøvetakingen. Utførelse: 1 dråpe tetrametyl - benzidinreagens og 1 dråpe H 2 O 2 3% dryppes omtrent samtidig på en fæces - flekk.

Lommelegen - Blod i avføring og magesmerter

 • Blod i avføring og magesmerter mean
 • Blod i avføring diare
 • Lommelegen - Blod i avføring og magesmerter

De sitter noen ganger på innsiden og kan ikke kjennes, men det skal uansett sjekkes av lege.

Blod i avføring og magesmerter love

Merk at denne oversikten er veiledende. Det endelige valg av undersøkelser vil til enhver tid avhenge av den konkrete situasjon. Generelt velbefinnende Appetittløshet Besvimelse Feber Kvalme og oppkast Slapphet - kraftnedsettelse Svette Svimmelhet Søvnvansker Tretthet Vekttap Smerter Brystsmerter Hodepine Magesmerter Ryggsmerter Svelgvansker Vondt i halsen Vondt i ørene Øyesmerter Urin, avføring og underliv Diaré Blod i urinen Utflod Blødninger Blod i avføringen Blodig oppkast Neseblod Blødninger fra skjeden Mage Hud og hår Knuter og hevelser i brystet Utslett Kløe Ledd og muskler Smerter i ledd og muskler Sanser og motorikk Nedsatt hørsel Lunger og åndedrett Hoste Hjerte Hode, ører og øyne Tinnitus og øresus Tretthet

Blod i avføringen kan være friskt og rødt eller det kan gi mørk, tjæreaktig avføring. Blod i avføringen bør alltid undersøkes av lege. Definisjon Blod i avføringen kan vise seg som friskt rødt blod i avføringen, på toalettpapiret eller i toalettskålen (hematochezi), eller i form av mørk, tjæreaktig avføring, såkalt melena. Blod i avføringen er imidlertid ikke alltid synlig med det blotte øyet. Dette betegnes som okkult blødning. Blod i avføringen er et viktig symptom som kan være tegn på alvorlig sykdom. Ved gjentatte blødningsepisoder, selv ved friskt og rødt blod, eller hvis man har plager i mer enn to til tre uker, bør man undersøkes av lege for å få en sikker diagnose. Blod i avføringen skyldes tilstander som av forskjellige grunner gir blødning fra slimhinnen i fordøyelseskanalen. Blodet skilles så ut med avføringen. Hvis blødningen er lokalisert i øvre del av mage-tarmkanalen (spiserør, magesekk eller tolvfingertarm), omdannes hemoglobinet i blodet til jernsulfid i løpet av fordøyelsesprosessen.

Blod i avføring magesmerter

SVAR Besvart 15. 02. 2017 12:06:43 Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Hei Magesmerter kan ha mange årsaker; som intoleranse, allergi, betennelser, hemoroider, psykiske faktorer, og sykdom i underlivet. Det er vanskelig for meg å si noe sikkert om årsaken uten å ha undersøkt deg. Og en finner nok ikke ut av dette uten en legesjekk, så jeg vil råde deg til å gå til fastlegen din med dette. Langt fra alle mageproblemer skyldes noe alvorlig, og det er ikke alltid man finner en årsak. Men hvis en går med langvarige plager, bør det sjekkes. Dersom man har akutte eller sterke smerter, må man kontakte legevakt/113. Det høres imidlertid ut som du har mer kroniske og ikke så sterke smerter. Da haster det nok ikke akkurat på dagen å komme til lege, men du bør få dette sjekket ut. Blod i avføringen kan også ha flere årsaker. Det vanligste er kanskje hemoroider eller rifter i endetarmen.

Blod i avføring og magesmerter blue

Hemoroideblødning kan være ledsaget av smerter og ubehag ved avføringen. Av og til kan man kjenne en kul i endetarmsåpningen. Fissurer, som er en betegnelse på sprekkdannelse rundt endetarmsåpningen, kan gi smertefull avføring og friskt blod i avføringen. Langvarig forstoppelse gir økt risiko for å få hemorhoider og fissurer fordi avføringen da blir hard, og man må presse for å få den ut. Hemoroider er en vanlig plage i svangerskapet. Polypper, stilkede slimhinneutposninger i tarmen, gir av og til blod i avføringen. Likeledes divertikler, som skyldes utposning av tarmveggen. Divertikler kan av og til føre til smerter, ellers gir disse tilstandene som regel lite symptomer. Kreft i tykktam eller endetarm er alvorlige årsaker til blod i avføringen. Dette forekommer hyppigst hos personer over 40 år, men det kan også forekomme i yngre alder, spesielt hvis man er arvelig disponert. Det er vanlig at man i tillegg opplever en endring i avføringsmønsteret, ofte vekslende løs og hard avføring. Tarmkreft gir ofte også generelle symptomer som uforklarlig vekttap og slapphet.

For å kunne fastslå nærmere hva blødningen skyldes, vil det ofte være nødvendig å foreta en røntgen - eller CT-undersøkelse eller endoskopiske undersøkelser i form av rektoscopi eller koloscopi. Ved disse undersøkelsene titter man opp i endetarmen eller videre opp i tykktarmen med en slange med kamera. Ved spørsmål om blødning fra øvre del av fordøyelseskanalen titter man gjennom spiserøret og ned i magesekken med et gastroskop. Hvis det er mistanke om sykdomstilstander i tynntarmen, kan det være aktuelt å gjøre såkalt kapselendoscopi hvor pasienten svelger en kapsel med et innebygget kamera. Kapselen forflytter seg nedover i tarmen med de normale tarmbevegelsene og tar bilder underveis. Dette er undersøkelser som foretas på sykehus eller hos spesialist. Det finnes tester som kan påvise små mengder blod i avføringen. Ved slapphet, blodmangel og uklare symptomer fra magen vil man ofte ta en avføringsprøve for eventuelt å påvise skjult blod. Behandling av blod i avføringen avhenger av årsak.

Flaskene bør holdes loddrett, og unngå å komme nær hverandre eller prøvepapiret. Tiden tas fra siste reagens er tilsatt. Bruk dobbeltprøver. Dersom testen er positiv for blod i avføringen, vil man se en blå-grønn farge på de til testfeltene. Fargeomslag innen 10 sekunder er positivt, fargeomslag mellom 10-15 sekunder merkes (+), fargeomslag etter 15 sekunder tolkes som negativt resultat. Fargeomslag, og positive prøver. Publisert 29. apr. 2020 10:31 - Sist endret 29. 2020 10:31

Hør med legen om hva han/hun synes du skal ta, men jeg synes du skal ta blodprosent, vitamin- og mineralnivåer, antistoffer mot cøliaki, gentest for laktoseintoleranse. Det er en smart bruk av tid å få tatt alt av aktuelle blodprøver FØR legetimen, for utbyttet av legetimen blir da mye større for både lege og pasient. Men altså, alt i alt og tilbake til "bestillingen din" her: Jeg synes ikke du har grunn til spesiell bekymring her, og det er spesielt fordi ondartet sykdom ikke synes å være aktuell diagnose. Husk også at hvis du får noen akutt forverring mens du venter på legetime (noe der ikke er noen som helst grunn til å tro) så har fastlegen din lovfestet plikt til å ta imot pasienter for øyeblikkelig hjelp, dvs uten ventetid. Håper det var greit svar. Ha det bra.

 1. Det sorte hull
 2. Daniel tiger norske stemmer
 3. Hitler i norge 10
 4. Ingen internett tilgang
 5. Hurtigbåt alta hammerfest
Thu, 15 Oct 2020 15:06:13 +0000