Flyplassen i stavanger uis

Test Av Gps

  1. Av test institute
  2. Test av gps til hund
  3. Test av mazda 5

Forsiden underholdning tv 2 hjelper deg GPS (Foto: TV 2 hjelper deg) Blir du frustrert av å ikke finne fram i trafikken? Vi har testa seks ferske GPSer. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Del GPS har blitt den nye må-ha-dingsen for mang en bileier. Spørsmålet er hvilken du skal velge. De kommer i mange forskjellige prisklasser, har ulikt utstyrsnivå, og kan være både enkle og vanskelige å bruke. I samarbeid med nettsiden har TV 2 hjelper deg navigert seg gjennom nesten 90 mil i bil for å finne ut hvilken GPS du bør satse på. Det viktigste kriteriet i testen var GPSenes brukervennlighet. Er det lett å forstå symbolene, er menyene enkle å orientere seg i, eller rett og slett: Fungerer alt slik man vil at det skal? - Brukervennlighet er viktig fordi det hjelper fint lite om du har verdens mest avanserte GPS, dersom den er så kronglete å bruke at du ikke orker å benytte den, mener Øyvind Paulsen, redaktør i Unødvendige funksjoner? Mange av GPSene er proppet fulle av ekstrafunksjoner, eller finesser om du vil.

Av test institute

Da vil andre brukere med samme app installert kunne finne tingen for deg, helt anonymt selvsagt, sende posisjonen til selskapets server og videre til din app. Dermed kan vi alle lete etter nøklene til hverandre. Dessverre er det to relaterte problemer med dette. For det første ser det ut til at det bare er noen hundre aktive brukere i Oslo på tjenesten, selv om den har vært i salg en stund. Men den viktigste svakheten er relatert til det første problemet. Siden rekkevidden er lav, vil en anonym TrackR bruker som går forbi sjelden plukke opp signalet. Den er dermed kun som en backup. FINN NØKLENE I APPEN: TrackR-apen viser siste posisjon for sporingsbrikken på et kart. Dessverre fungerte ikke denne alltid som den skulle. Foto: Pressefoto Men det vil fungere fint om du har flere telefoner selv med gjenfinningsappen – for eksempel alle i en familie. Problem 4: Stabiliteten Dessverre fungerer heller ikke appen spesielt bra. Den krasjer ofte. Når den ikke krasjer blir den stående å spinne uten posisjon og uten mulighet for å sende lyd.

Skal du ut å reise? Her er de aller beste kompaktkameraene og en samletest av actionkameraer. Hvilken GPS er best? Alt ettersom hvilken prislapp du er komfortabel med, finnes det GPS-er med et bredt utvalg av funksjoner. Noen må du koble opp via en smarttelefon og gir kun trafikkoppdateringer via roaming. Andre tilbyr dette inkludert. Noen GPS-er har DAB-radio, talestyring og Bluetooth-tilkobling, og det kan også variere om kartene er for Norden, Europa eller hele verden. Hvilke funksjoner du behøver henger sammen med bruken, i denne samletesten gir vi deg en oversikt over de ulike GPS-ene som er tilgjengelige nå. Utfyllende resultater Nedenfor kan du lese mer om produktene og se hvilke testkilder poengsummene baserer seg på. TomTom Go 5000/6000 kommer med 5 eller 6 tommers skjerm, og du behøver ikke å koble via en smarttelefon for å få kart, værvarsel og trafikkinformasjon i sanntid. I hovedsak skiller denne modellen seg fra de andre GO-modellene ettersom den har ubegrenset tilgang til data og roaming uten ekstra kostnader.

Noen er veldig kjekke å ha, som for eksempel mulighet for å guides til nærmeste verksted eller sykehus. Andre igjen er litt mer på siden. Som å vise bilder og film, spille musikk fra MP3-filer, ja noen har til og med spill. Men trenger du alle disse finessene? Det er i hvert fall verdt å tenke seg om to ganger, for dersom det du egentlig har behov for er en enkel navigasjonsenhet, er det mye penger å spare. Fra A til B Det viktigste for en GPS er tross alt å få deg fram dit du vil. Det klarte alle de seks i testen, men på litt ulike måter. - Det som skiller dem er hvordan de jobber hvis du fraviker den oppsatte kjøreruten. Noen maser og maser om at du må snu, mens de beste GPSene er mye flinkere til å beregne en ny rute utifra den veien du allerede befinner deg på. Det tar deg raskere og enklere fram til det målet du skal nå, forklarer Paulsen. Og vinneren er... TomTom GO920T tok en knepen, men absolutt fortjent seier, mens Medion GoPal P4425 ble testens taper. Her følger en samlet rangering samt noen korte beskrivelser av de ulike GPSene.

Se hvilke hårfønere som scorer høyest her. Les saken

Test av gps til hund

Test av GPS-klokker Her får du mye for pengene. Garmin Foretrex 401 Markedsføres av: Garmin Norge AS, Pris: kr 1625, - Tid for soloppgang og - nedgang: Ja Lagringskapasitet: 500 veipunkter og 20 ruter Vanntett: Ja, IPX7-klassifisering Vekt: 87 gram (inkl. batterier) I tillegg til GPS-funksjonene har Foretrex 401 elektronisk kompass og barometrisk høydemåler. Utover de åpenbare forskjellene, dvs. først og fremst firkantet utforming og noe større skjerm, samt nylonreim med borrelås, er funksjonaliteten ganske lik som på Fenix. Foretrex registrerer også sporet ditt så du bl. a. kan gå samme vei tilbake. Som navigasjonshjelpemiddel er Foretrex utmerket. Har ikke oppladbart batteri, men to AAA-batterier som gir inntil 17 timers driftstid. Med mye bruk av GPS-en holdt batteriene i ca. to dager. Fordelen med tørrbatterier er at du kan ha med ekstra batterier om du ikke har lademuligheter. Foretrex har også et program for navigasjon under fallskjermhopping, «Jumpmaster», beregnet på militært bruk.

  • Test av blender
  • Foam Down fjerner skumdannelser i massasjebadet og swimspaet
  • Av receiver im test
  • Trene med halsbetennelse clinic
  • Test av reciever

Det som skiller Go 50 fra GO 51, er at 50-modellen kun har kart over Europa, men 51-modellen har kart for hele verden. Derfor vil disse modellene bli sammenlignet i denne samletesten. Begge disse modellene er sammenlignbare med 60/61 modellene, da det kun er skjermenene som er ulike, med en tommes forskjell. Skal du har sanntidstjenestene krever disse at du kobler til via smarttelefon. GPS-en gir mye for pengene, men skjermen oppleves som treg. Totalscore: 74/100 Basert på 8 tester. Pris fra 3 790, - Pris fra 3 790, - Garmin Nüvi 2699LMT-D gir deg kart og trafikkopplysninger i sanntid på en 6 tommer stor skjerm med en oppløsning på 800x480 piksler. Talestyringen fungerer godt, og den er enkel å bruke. Minuspoeng blir gitt ettersom konkurrentene har bedre trafikkinformasjon, talestyringen er begrenset og det kan være kronglete å endre kjøreruten. Totalscore: 73/100 Parrot Asteroid Tablet er et navigasjonsystem som tilbyr både informasjon og underholdning. Den 6 tommers store berøringsskjermen får minuspoeng for at den er blank og lett reflekterer lys, noe som kan gjøre at det er vanskelig å lese den.

Test av mazda 5

Ønsker du å lese mer utfyllende om både resultatet og selve testen, finner du dette på Du kan også se testen på TV 2 Sumo. smil-stort-3 TomTom GO920T Ca 3600 kr Det er TomTom som går av med seieren. Her får du det meste og alt fungerer slik du vil at det skal. I tillegg har TomTom en del unike funksjoner. Blant annet kan du selv legge inn kartendringer og dele disse andre, og den kan gi deg førstehjelpsinstruksjoner, eller ta deg til nærmeste sykehus. Best i test. tomtom (Foto: TV 2 hjelper deg) smil-0- Garmin Nüvi 760 Ca 2800 kr Garmin er en meget god GPS som er kjapp i bruk, og har velfungerende finesser. Med andre ord kan den trygt anbefales¿ garmin nuvi (Foto: TV 2 hjelper deg) Navigon 2110 Max Europe Ca 2200 kr Navigon er en stor, positiv overraskelse som gjør jobben bra til en billig penge. Om budsjettet er trangt og behovet for ekstrafunksjoner lite, er dette et klart valg. navigon (Foto: TV 2 hjelper deg) smil-noytral HP iPAQ 314 Ca 3000 kr Midt på treet kommer HP, som har flotte kartanimasjoner og mange finesser.

Men, den kan gjøre noen snåle veivalg, og vil ofte snu i stedet for å beregne nye ruter. hp (Foto: TV 2 hjelper deg) Harman/Kardon GPS 810 Ca 4000 kr Også Harman/Kardon har en tendens til å konke, og selv om navigeringsfunksjonen virker godt, er den litt for enkel. Dermed blir det vanskelig å forsvare den høye prisen - på tross av god musikk- og videoavspilling. harman-kardon (Foto: TV 2 hjelper deg) smil-surt Medion GoPal P4425 Ca 2000 kr Medion er testens taper. De mangfoldige finessene er tungvinte å bruke, og programvaren henger seg opp. Når batteriet i tillegg er testens svakeste er det bare å styre unna. medion (Foto: TV 2 hjelper deg) tv 2 hjelper deg

Valg Test av lyd Test av lyd sjekker at høyttaleren fungerer skikkelig. GPS-status GPS-status overvåker satellittsignalet. For mer informasjon om GPS-statusskjermer, se Appendiks side 116. Starte opp GPS Starte opp GPS nullstiller enheten og gjenanskaffer satellittssignalet. Merk: Tidligere lagrede satellittdataer vil bli nullstilt, og gjenopptagelse av satellittsignalet kan ta 15 minutter eller mer. Angi GPS-posisjon Angi GPS-posisjon gjør at du manuelt kan angi plasseringen til ikonet for Nåværende posisjon. Dersom du har reist en lang avstand med enheten avslått, kan det ta litt tid for enheten å gjenoppta et satellittsignal. Ved manuelt å stille inn posisjonen til enheten gir du enheten informasjon om hvor du er og det vil gjøre gjenopptagelsen raskere. Velg Angi GPS-posisjon. Bruk tastaturet for å skrive inn navnet på byen. 101

Thu, 15 Oct 2020 20:36:09 +0000