Flyplassen i stavanger uis

Sel I Norge

 1. Sel i norge list
 2. Sel i norge 2

Vi gjør det lett å reise til Høvringen, som er grunnen til at over 720 million brukere, inkludert brukere i Sel, støler på Moovit som den beste offentlige transportappen. Du trenger ikke å laste ned en individuell buss- eller togapp, Moovit er din transportapp med alt i et som hjelper deg med å finne de beste buss- eller togtidene tilgjengelige. Høvringen, Sel

Sel i norge list

Ekte seler. Nyfødt grønlandssel, også kalt kvitunge, i fosterpels. Ekte seler. Steinkobbe. Ekte seler. Sørlig sjøelefant. Ekte seler er en pattedyrfamilie i ordenen seler. Familien har 19 arter hvor noen er små 50 kg og andre store 3, 7 tonn. Alle norske seler tilhører denne familien grønlandssel, havert, klappmyss, ringsel, steinkobbe og storkobbe. Faktaboks også kjent som: Phocidae Bygning De mangler tydelige ytre ører, testiklene ligger inne i kroppen, og alle lemmer er dekket av hår. Baklemmene kan ikke dreies frem under kroppen. De kan derfor ikke gå på fast underlag, men beveger seg enten ved vekselvis å strekke og trekke sammen kroppen, nesten som en larve, eller ved svømmende sidebevegelser med bakkroppen. Størrelsesvariasjonen er stor, fra 50 kg hos ringsel til 3, 7 tonn hos sørlig sjøelefant. Systematikk Familien omfatter 19 arter i 10 slekter utbredt mest i polare og subpolare havområder, noen også i tempererte og tropiske hav. De antas å stamme fra oterlignende mårdyr. Alle norske seler tilhører denne familien: grønlandssel, havert, klappmyss, ringsel, steinkobbe og storkobbe.

 1. Sel i norge free
 2. Meltyper i norge
 3. Liste over religioner
 4. Sel i norge e
 5. Sel i norge live
 6. Peter og ulven – Wikipedia
 7. Gravid mor: Hva koster nytt pass
 8. Sel i norge
 9. Sel i norge 3

Selinvasjoner Arktiske seler vandrer fra tid til annen inn til norskekysten i store antall. Det er først og fremst grønlandsselen som opptrer i slike mengder at det kalles invasjoner, men også ringselen forekommer i store antall. Vandringene står antagelig i sammenheng med endringer i slutten av 1980-årene, hvorpå flere hundre tusen grønlandssel vandret inn mot norskekysten. Seldød Sykdom hos sel har enkelte ganger ført til stor dødelighet i bestandene langs norskekysten. I første rekke er det steinkobbe som har vært rammet. Siste gang seldød forekom i våre farvann, var i 1988–89 i Ytre Oslofjord. Rundt 1000 døde sel ble funnet, for det meste steinkobbe, men også noe havert. Årsaken var trolig et virus, som medførte lungebetennelse og pusteproblemer. Folketro I kystbygdene i Norge var det i gamle dager knyttet atskillig overtro til selen, eller kobben, som folk gjerne har pleid å kalle alle selarter med ett ord. Holdt den seg i fjæra eller i båtstøa, varslet det død. Kobbe foran båten på fiske var også et dårlig tegn, men holdt den seg i kjølvannet, betydde det fiskelykke.

Jeg liker at argumentet for at de ikke er farlige er: "– De er store rovdyr, så vi vet vel aldri. Men jeg vil ikke si det er farlig. De er smarte nok til å se forskjell på byttedyr og mennesker. Vi har vært et par ganger i vannet mens disse hvalene passerte, og de brydde seg ikke om snorklerne i det hele tatt, sier Jourdain. " "Vi har vært i vannet med de et par ganger og det gikk greit", mens det at spekkhoggere såvidt meg bekjent aldri i verdenshistorien har drept ett menneske i naturen, det er ikke nevnt, som er ganske mye mer tungveiende enn en anekdote.

Stampen Mølle, Selsverket Det er med tungt hjerte vi sender ut denne meldingen til dere: Vedtak om stenging av Dansefestivalen i Sel sommeren 2020. Det er behov for ekstraordinære smitteverntiltak i forbindelse med utbruddet av Covid 19. Det er spesiell bekymring knyttet til store folkeansamlinger der nødvendig sosial distansering ikke lar seg gjennomføre. Dansefestivalen i Sel er et stort arrangement som samler mange tusen mennesker på et lite område, og det er derfor ikke mulig å ivareta nødvendige... smittevernhensyn under festivalen. Selv om smittesituasjonen kan ha endret seg før juli, er det ikke sannsynlig at et arrangement av et så stort omfang lar seg gjennomføre. Vedtaket er fattet som hastevedtak på grunn av behovet for rask avklaring. Med hjemmel i Smittevernlovens § 4. 1 vedtar jeg at Dansefestivalen i Sel ikke kan arrangeres som planlagt 7 – 12/7 2020. Otta 07. 04. 2020 Kommuneoverlege og Smittevernlege i Sel Vi takker alle som har vist tålmodighet og forståelse. Om alt går som planlagt så sees vi i 2021.

Sel i norge 2

Velkommen til System Sikkerhet AS sine hjemmesider. Vi har etter mange år børstet støv av en av de eldste datasikkerhetsfirmanavnene i Norge, og har nå startet dette firmaet opp igjen. System Sikkerhet AS består av Lars Thoresen, Geir Langemyr og Tor Erik Buvarp. Read more Om oss Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale på e-post: post (at) Read more Kontakt oss System Sikkerhet AS er akkreditert av Norsk Akkreditering som prøvingslaboratorium (TEST 182) etter NS-ISO 17025, og har dermed vist nødvendig kompetanse til å gjennomføre Common Criteria evalueringer, til og med EAL5. System Sikkerhet AS holder til i Arendal. Firmaet ble stiftet 10. 8. 2016, og består av 3 ansatte fra NTT Security (Norway) AS (tidligere Secode Norge… Read more Common Criteria

Opplysninger om utbetalinger skal legges ut her og på nettsiden vår etter at vi har fått svar på eventuelle kompensasjoner fra sentrale myndigheter. Vennlig hilsen Øystein, Rita og alle medhjelpere. See More Sel teaterlagt har besluttet og avlyse årets forestillinger av Kristin Lavransdatter på Jørundgard i slutten av juni. Dette grunnet usikkerheten rundt koronasituasjonen. Dette opplyser teaterlaget på sin nettside Kristin Lavransdatterspelet På grunn av koronapandemien har prosjektstyret for Kristin Lavransdatter 2020 valgt å avlyse årets forestilling. Regissør Marie Nikazm Bakkens nyskrevne manus... får dermed premiere i juni 2021, og Madalena Sousa Helly-Hanssen er med i rollen som Kristin Lavransdatter som planlagt. Vi gleder oss til det! Følg oss på facebook i mellomtiden - der kommer vi til å legge ut oppdateringer og nyheter fram mot neste års begivenhet! Alle billetter kjøpt på nett blir refundert automatisk. Ønsker du å støtte oss med din billett? Send en mail til om at du ikke ønsker billetten refundert innen 3. april.

Koordinater: 61°46′21″N 9°32′3″Ø Sel Land Norge Fylke Innlandet Status Kommune Innbyggernavn selvær Grunnlagt 1. januar 1908 Adm. senter Otta Areal – Totalt – Land – Vann 905, 05 km² [3] 888, 33 km² [2] 16, 72 km² [2] Befolkning 5 739 [4] (2020) Bef. tetthet 6, 46 innb. / km² Kommunenr. 3437 Høyeste topp Storronden (2138 moh. ) [1] Nettside Nettside Politikk Ordfører Eldri Siem ( Sp) (2019) Sel 61°49′01″N 9°34′24″Ø Sel på Commons a ^ SSB: Befolkningsstatistikk (1. januar 2020) Sel er en kommune i Innlandet fylke (tidligere Oppland fylke), nord i Gudbrandsdalen. Den grenser i nord til Dovre og Folldal, i nordøst til (2, 4 km felles grense) Sør-Fron, i øst og sør til Nord-Fron, og i vest til Vågå. Kommunen har fire tettsteder: Kommunesenteret Otta, Nord-Sel, Dale, Bjølstad og Sandbumoen. Den er også inngangsporten til noen av de mest kjente fjellområdene i Norge, blant annet Rondane. Navnet på kommunen uttales Sell, med kort e, og kommer av gammelnorsk Sil, som betyr «stillerennende vann (i elv eller bekk)», trolig først brukt som gårdsnavn.

Thu, 15 Oct 2020 12:54:27 +0000