Flyplassen i stavanger uis

Import Fra Kina Til Norge

Det er totalstans i alle leveranser til og fra Kina, melder fraktgiganten. Det er totalstans i all ehandel til og fra Kina, melder - Det er fra og med nå ikke mulig å levere forsendelser til Kina i Postnords nettverk. I likhet med mange andre av verdens postleverandører er vi tvunget til denne beslutningen, fordi fraktkapasiteten til Kina akkurat nå er svært begrenset. Dette gjelder Postnord i alle land, sier Maria Ibsén, presseansvarlig i Postnord til. Les også: Flere norske hoteller har fått virusavbestillinger Nettavisen har vært i kontakt med Postnord i Norge som tirsdag ettermiddag bekrefter at forsendingsstansen til Kina, også gjelder Norge. Også pakker fra Kina rammes av store forsinkelser, bekrefter Postnord. «Forsendelser av bestillinger som er kommet inn etter virusutbruddet vil bli kraftig forsinket. China Post har meddelt at man ikke lenger sender ut pakker gjennom fysiske møter. Dette kan forsinke håndteringen ytterligere», skriver Postord i en pressemelding. - Volumet til Kina er forsvinnende lavt, sier Bjørn Thorvaldsen, kommunikasjonssjef i Postnord Norge, som så langt har fått beskjed om at den fulle stansen utelukkende gjelder til Kina.

Import fra kina til norge

Dette gjelder også pakker som har vært innom høyrisikoland på vei til Norge. Hva betyr koronaviruset for permitteringer og sykmeldinger? Les mer om det her.

Les også: Cruise-passasjerer får gå i land i Hongkong - Vi har så langt ingen prognoser for når transportene kommer i gang igjen. Vi må vente og se, sier Thorvaldsen til Nettavisen. Også Bring er rammet Postens logistikkselskap Bring har også stans i leveranser til Kina, men så langt er ikke leveranser fra Kina berørt, opplyser kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten. - Som en følge av at flyvninger inn til Kina er stoppet er det primært post til Kina hvor det må påregnes forsinkelser. Ansvaret for posten fra Kina til Norge ligger hos China Post. Dette skal gå som normalt og vi er ikke kjent med noen store forsinkelser foreløpig, men vi står i en ekstraordinær situasjon og må derfor ta høyde for at det kan oppstå noe forsinkelser også på import fra Kina, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten. Gjølme understreker i likhet med Postnord at volumet av forsendelser til Kina er lavt. Saken oppdateres.

Import fra kina til norge en

Import fra kina til norge de

Lyst til å diskutere?

Tollvesenet: Ikke noe som tilsier risiko Tollvesenet har publisert en melding på nettsidene sine om import av varer og mottak av pakker fra Kina, hvor de hevder at det ikke er noe som tyder på risiko: «Ifølge Folkehelseinstituttet er det ikke noe som tilsier at det er risiko knyttet til kjøp av varer og mottak av pakker fra Kina, så lenge det ikke er snakk om kjøp av levende eller døde dyr. Dette gjelder også pakker som har vært innom Kina på vei til Norge. » Til Diniside sier seniorrådgiver i Tollvesenet, Tore Skår, at de har fått noen spørsmål om pakker fra Kina: - Det har kommet et 20-talls henvendelser om dette til Tolletaten, de fleste i forrige uke. Folk spør om Tolletaten kommer til å stoppe pakker fra Kina, sier Skår til Dinside. På spørsmål om hvorvidt de har iverksatt spesielle tiltak i forhold til coronaviruset (covid-19-viruset), sier Skår: - Vi forholder oss til anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, som også er det som det refereres til på Mattilsynet: Pass på dette ved privatimport Ifølge Mattilsynet eksisterer det foreløpig ingen advarsler om importerte matvarer eller næringsmidler fra Kina, men de påpeker at det er en del restriksjoner rundt import av matvarer fra Kina - og at det er spesielle hensyn å ta ved privatimport.

MOFCOM (kinesiske finansdepartementet) utgir regelmessig varelister over produkter som er underlagt lisens. Det kreves innførselslisens for en rekke varer. De viktigste typene lisenser er: Normal innførselslisens. Innvilges via lokalavdelinger av MOFCOM Automatisk innførselslisens. Innvilges i utgangspunktet innen 15 dager Innførselslisens for brukte maskiner og fartøyer. Juridisk system Kinesisk rett har røtter i både tradisjonell kinesisk filosofi og kommunistisk tankegang. Det har de siste tiår like fullt skjedd en kontinuerlig tilpasning til anerkjente internasjonale rettsprinsipper, ikke minst på kontraktsrettens område. Kinesisk lovgivning har i dag i seg mange elementer hentet fra tyskromersk rett. Leveringsbetingelse Vi anbefaler bruk av Incoterms® 2020, med klar presisering av tid og sted. Angi dato og avtalt leveringstidspunkt, nøyaktig sted for overlevering av varene og aktuelt regelverk. Dette må komme tydelig frem i salgskontrakten, ordrebekreftelsen og i aktuelle handelsdokumenter.

  1. Import fra kina til norges
  2. Brøyt i vei - Radio Nordkapp
  3. Import fra kina til norge de
  4. Hvit ring rundt føflekk
  5. Færge til norge fra hirtshals
  1. Alec baldwin filmer og tv-programmer
  2. 16 år rettigheter
  3. Norge stavanger
Fri, 16 Oct 2020 00:16:16 +0000