Flyplassen i stavanger uis

Sosiale Problemer Årsaker Og Teorier

Når en person føler seg forpliktet til å overholde slike prinsipper eller regler, utelukker det handlinger som gjør at menneskeliv kan settes i fare. I praksis ser vi likevel at situasjoner som regel er påvirket av så mange elementer at man blander disse ulike etiske teoriene med hverandre når man skal ta en avgjørelse. Både sinnelag, dyder, regler, plikter og konsekvenser kan ha betydning når man gjør et konkret valg. Viktige fagbegreper dydsetikk sinnelagsetikk pliktetikk konsekvensetikk utilitarisme nytteetikk det gode det rette

Årsaker til terrorisme? / Spørsmål og svar / Nord-Sør-Biblioteket / Læring

  1. Sosiale problemer årsaker og teorier 2016
  2. Heltens barndomstrener: – En helt spesiell gutt – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan
  3. Sosiale og moralske normer

Ved alle tilfellene av fravær i alvorlig grad, var det koblet inn eksterne hjelpeinstanser, men ved 34% av tilfellene med fravær i moderat grad var det ikke koblet inn noe eksternt hjelpeapparat. Alle skolene hadde iverksatt interne hjelpetiltak ved problematisk skolefravær. Studien sier ikke noe om tiltakene er effektive med hensyn til tilbakeføring til skolen. ResearchGate has not been able to resolve any citations for this publication. ResearchGate has not been able to resolve any references for this publication. Discover the world's research Join ResearchGate to find the people and research you need to help your work.

Gorhams sykdom er en sjelden medfødt lidelseinvolverer unormal overgrowth av lymfekar. Disse fartøyene transporterer væske rundt kroppen for å fjerne avfall og giftstoffer. I Gorhams sykdom utvides disse lymfatiske karene og sprer seg i bein, noe som resulterer i tap av ben, vanligvis i skallen, halsbåndet, bekkenet, ribben, ryggraden eller kjeften. Det tapte benet kan erstattes med arrvev eller angiomer (nye blodkar). Sykdommen ble først beskrevet i 1838, medFørste tilfelle av Gorhams sykdom som påvirker ansiktet som ble beskrevet i 1924. Færre enn 200 tilfeller av Gorhams sykdom har blitt dokumentert i medisinsk litteratur, selv om det er sannsynlig at mange tilfeller blir unreported. Gorhams sykdom er normalt ikke dødelig, men kan ha alvorlig konsekvens for helsen, særlig fordi sykdommen ofte er forbundet med abnormiteter i veksten av blodkar. Diagnose av Gorhams sykdom Gorhams sykdom er vanligvis diagnostisert ibarn og unge voksne, med de fleste tilfeller diagnostisert før fylte 40.

Fri, 16 Oct 2020 07:44:09 +0000