Flyplassen i stavanger uis

Proteinpulver Før Eller Etter Trening

Hvor mye proteiner trenger jeg hver dag? Proteinbehovet bestemmes i all hovedsak av aktivitetsnivået og kroppsvekten til den enkelte. En person som sitter stille foran pc'en store deler av dagen, trenger naturlig nok mindre proteiner enn en skogsarbeider som trener med vekter på kveldstid. Verdens helseorganisasjon (WHO), anbefaler at voksne mennesker får i seg ca. 0, 75 gram proteiner pr. kilo kroppsvekt hver dag. For en mann på 90 kilo betyr det: 0, 75 * 90 kilo = 67, 50 gram protein. En mengde som de aller fleste får i seg med et vanlig Norsk kosthold. Det Norske Helsedirektoratet anbefaler at proteiner utgjør mellom 10-20 prosent av energiinntaket hver dag. Hva om jeg trener mye, og hvor mye protein kan kroppen egentlig nyttegjøre seg? Det foreligger lite dokumentasjon som tilsier at det er noe poeng i å få i seg mer enn 2 gram protein pr. kilo kroppsvekt om dagen. I publikasjonen «Fakta om Protein og idrett» fra Olympiatoppen gis følgende anbefalinger: (kalkuler 10-15% lavere verdier for kvinner).

Protein før eller etter trening

Ideelt rett etter trening når kroppen trenger påfyll av protein for å raskt sette igang restitusjon og gjenoppbygging av musklene. Kaseinprotein: Tas opp i kroppen over tid. Ideelt rett før du legger deg om kvelden, slik at kroppen får en jevn tilførsel av protein gjennom natta. Eller andre situasjoner hvor du går lange perioder uten mat. Dersom du lider av laktoseintolerans eller melkeallergi er naturlig nok ingen av disse typene særlig heldig. Heldigvis finnes det proteinpulver basert på andre proteinkilder ( soya, egg, erter, hemp og ris). Blant disse produktene er isolater av soya- og eggprotein de mest populære. Soyaprotein: Isolat av soya. Ideelt dersom du er vegetarianer eller ønsker å unngå egg eller melk (NB! sjekk grundig om produktet virkelig er helt fritt for laktose og/eller egg dersom du er veldig allergisk. Mange av produktene kan inneholde spor av laktose og egg). Eggprotein: Isolat av eggehvite. Ideelt dersom du ønsker å unngå melk og gluten. Protein fra egg er dessuten ansett som en av proteinkildene med best kvalitet, og har en aminosyresammensetning svært lik menneskekroppens egen.

Proteinpulver før eller etter trening plan

Etter å ha gått dette spørsmålet i sømmene de siste dagene har jeg funnet en del studier som bekrefter det jeg egentlig alltid har trodd: det er ganske irrelevant i hvilken rekkefølge du får i deg proteinbomben og maten. Følg nøye med på det neste avsnittet om du ønsker å finne svaret på det du egentlig lurer på. Alan Aragon & Brad Schoenfeld (og andre) kjørte en studie på godt trente individer. Den ene gruppen fikk ikke lov til å spise 2 timer før treningen og hadde en proteinshake rett etter de var ferdige. Den andre gruppen hadde et proteintilskudd før treningen, og fikk ikke lov til å spise 2 timer etter. Det var ingen signifikante forskjeller mellom gruppene. Hvis du ønsker en kilde på det, så kan du høre igjennom denne podcasten som (blant annet) diskuterer studien. Ingenting nytt under solen..? Men er dette egentlig ny informasjon? Som jeg skrev innledningsvis, så hadde jeg egentlig spådd at dette Trenger du egentlig proteinpulver før eller etter trening? Forskning gjør deg smartere.

Proteinpulver er et populært kosttilskudd blant dem som trener styrke. Pulveret blandes vanligvis ut med vann eller melk, og inntas gjerne før eller etter trening. (Foto: DeymosHR, Shutterstock, NTB scanpix) Nei, du får ikke mer muskler av pulveret, men det er heller ikke farlig å ta det ved siden av vanlig mat, skriver Geir Molnes journalist i Publisert torsdag 01. mars 2018 - 05:00

Vanlige mosjonister: 0, 8-1, 0 gram pr. kilo kroppsvekt. Utholdenhetsutøvere: 1, 2 – 1, 6 gram kroppsvekt (alt etter hvor stor treningsmengden er). Styrketrening: 1, 2 – 1, 8 gram pr. kilo kroppsvekt. Unge utøvere i vekst: 2, 0 gram pr. kilo kroppsvekt. Ingen vits i å overdrive inntaket Overdrevent høyt inntak av proteiner ( mer enn 3 gram protein pr. kilo kroppsvekt), gjør at nyrer og lever må jobbe hardere og øker utskillelsen av kalsium i urinen. Med andre ord, for mye proteiner kan faktisk gjøre deg benskjør! Legg igjen en kommentar:

Proteinpulver før eller etter trening de

  • Whey protein før eller etter trening
  • Proteinpulver før eller etter trening plan
  • Skal man ta protein før eller etter trening

resultatet kom egentlig ikke som noen overraskelse. Faktisk er det noe som er kjent for de aller fleste kroppsbyggere. Les også: Fordeler med whey proteinpulver Det ligger allerede mange studier ute på nettet som bekrefter (nesten) det samme: at tidspunktene på matinntaket gjennom en hel dag er ganske irrelevant så lenge man ikke går mer enn tre timer uten mat på noe som helst tidspunkt – og at et måltid ofte kan utsettes dersom man inntar en dose proteinpulver. Går man gjennom tidligere data og kryss-eksaminerer med andre studier ville man altså fått samme resultat som Aragon & co nå har fått. Jeg sier ikke at den nye studien er verdiløs. Men den validerer bare hva som tidligere er forsket på. Gjelder dette for alle som trener? Nå skal det også sies at de fleste studier som sjekker effekten av tidsplanlegging av mat og proteinpulver i veldig stor grad baserer seg på godt trente utøvere. At det skal være en stor forskjell fra mindre godt trente mennesker har jeg egentlig ingen tro på. Gikk du for øvrig glipp av vår store test av proteinpulver..?

Bygger du muskler eller driver tung styrketrening, kan det være vanskelig å få i seg nok proteiner gjennom kosten. Da kan proteinpulver være en praktisk løsning. Viktig: Proteinpulver bør imidlertid kun brukes som et supplement, og aldri som erstatning for annen mat. Billigere pr. gram protein enn «vanlig mat». Enkelt å tilberede. Bland med melk i en shaker – rist – ferdig. Enkelt å ha med seg på trening, turer, jobb osv. Veldig lang holdbarhet i forhold til «vanlig mat». Supplement ved høyt proteinbehov ( i perioder med store treningsmengder eller ved mål om maksimal muskelvekst). Supplement ved proteinfattig kosthold ( i perioder med dårlig matlyst eller vegetarkosthold). Myse- vs kaseinprotein – Hva er forskjellen på de ulike typene? Om du ser nærmere på de ulike typene proteinpulver på markedet, vil du oppdage at flesteparten er basert på enten myse- eller kaseinprotein fra melk. Selv om begge er et derivat av melk, har de forskjellig sammensetning av aminosyrer og egenskaper. Hovedforskjellen på de to typene er hvor hurtig proteinet tas opp i kroppen: Myseprotein (Whey): Tas opp hurtig i kroppen.

Sat, 17 Oct 2020 00:10:07 +0000