Flyplassen i stavanger uis

Bobbie Peers Bøker

  1. Bobbie peers bøker name
  2. Bobbie peers bøker hall
  3. Bobbie peers bøker smith

– Jeg merket ganske fort at det jeg skrev ble for stort for film. Den ville nok blitt like dyr som en Harry Potter-film, sier forfatteren av barneboken «Luridiumstyven», Bobbie Peers. – Litt basert på meg selv Ni år etter at Peers vant Gullpalmen, som er Norges første og så langt eneste, i Cannes for sin kortfilm «Sniffer», gir han nå ut barnebok. Nylig ble barneboken «Luridiumstyven», den første boken i en serie av bøker med 12 år gamle William Wenton, som viser seg å være verdens beste kodeknekker. Han forteller at han alltid har hatt en interesse for sjangrene science fiction og fantasy, men også kodeknekking. Nå har Bobbie Peers fått bruke alt han liker i barneboken. Skal vi tro forfatteren selv, er hovedkarakteren litt basert på ham selv. – Hvis jeg er hos noen som har sånne kode-dingser, så er nok ikke jeg til å snakke med før den er løst. Det ligger egentlig en anbefaling i det: vil du invitere meg på en middag og prat, må du rydde sånt vekk på forhånd. Selv om Peers nå også har blitt forfatter, holder han på med både spillefilm og tv-piloter.

Bobbie peers bøker name

Han er litt spesiell. Kanskje litt ensom. Men det er ok. Det er greit å ikke være lik alle andre. Å være litt alene av og til, og holde på med egne prosjekter. Så kan du heller gå ut og være sammen med andre etterpå, hvis du får lyst, sier Peers. Les også: – Hadde noe liknende vært skrevet i dag, hadde det skapt storm på sosiale medier Teknologien før oss Tross navnet er han norsk, med engelsk far og norsk mor. Riktig nok født i Afrika, men oppvokst på Sandnes i Rogaland, der Bobbie Peers bodde til han ble stor nok til å dra ut i verden på eventyr. Aller først til London, dit også mye av handlingen i bokserien er lagt. I hvert fall når kodeknekkerne William og Iscia ikke reiser rundt i verden, fra Himalaya til Sahara, for å avdekke biter i det store puslespillet, historien som strekker seg gjennom det som etter planen skal bli seks bøker: Hva skjedde med den ekstremt teknologisk avanserte sivilisasjonen som fantes før oss, men som av en eller annen grunn gikk til grunne og vi i dag kun finner spor etter?

I Wentons verden fins det roboter og annen avansert teknologi, og selv er han full av luridium, et forbudt stoff som tidobler egenskapene du allerede har. I Williams tilfelle det allerede store talentet for kodeknekking. – Dette skal være spennende bøker. Som å se Batman på kino. Vi er ikke inni hodet på karakterene og føler ting. Det er action. Les også: I seks år har det vært stille fra Per Petterson. Nå gir han ut en bok hvor han hyller fortapte menn. (DA+) Tenne leseglede Bøker som får ungene til å lese. – Jeg har fått utrolig mange glade tilbakemeldinger fra foreldre de siste tre årene. «Jeg trodde aldri at mitt barn skulle orke å fullføre en bok, men nå har han eller hun slukt din bok på tre dager! » forteller de. Det er kjempegøy. Så går heller barna videre til andre, mye mer avanserte ting senere. En anmelder i BT prøvde nettopp å bruke det mot meg at jeg skriver bøker unger vil lese. Men det kommer jeg aldri til å unnskylde meg for. At barn knekker lesekoden med William Wenton-bøkene, at de tenner lesegleden, er akkurat slik jeg ønsker at det skal være, sier Peers.

Bobbie peers bøker hall

[4] William Wenton-serien [ rediger | rediger kilde] 2015: Luridiumstyven 2016: Kryptalportalen 2017: Orbulatoragenten 2018: Apokalypsegeneratoren 2019: Kaosparalysatoren utgitt høsten 2019 [4] Oppdagerklubben [ rediger | rediger kilde] Ifølge Aschehoug forlag våren 2019 har Bobbie Peers begynt å skrive på en serie for noe yngre barn enn bøkene om William Wenton. Den nye serien vil få samlebetegnelsen Oppdagerklubben, og første bok skal etter planen utgis høsten 2019. [4] Den ene boka heter Oppdagerklubben 1: Marshmallowsmaskinen, mens den andre heter Oppdagerklubben 2: Skilpaddekanonen. Filmografi [ rediger | rediger kilde] Illusjonisten Dirk Ohm (langfilm, 2015) Grønnsakshagen (TV-pilot, 2014) Folk som faller (kortfilm, 2013) Krokettmatchen (kortfilm) (2008) Down Under (kortfilm, del av 5 grøss fra Vestlandet) (2007) Spandexmann (kortfilm) (2007) Sniffer (2006) Bibliografi [ rediger | rediger kilde] William Wenton-serien Luridiumstyven (2015) ib. ISBN 9788203259203 Kryptalportalen (2016) ib.

  • Bobbie peers bøker page
  • Bobbie peers bøker foundation
  • Bobbie peers bøker program
  • Bobbie peers bøker smith

Bobbie peers bøker smith

Thu, 15 Oct 2020 10:16:06 +0000