Flyplassen i stavanger uis

Vinmonopolet Åpningstider 16 Mai

 1. Vinmonopolet åpningstider 16 mai en
 2. Vinmonopolet åpningstider 16 mai 2
 3. Vinmonopolet åpningstider 16 mai hotel
 4. Vinmonopolet åpningstider 16 mai menu

Det er heller ikke alkoholsalg i butikkene disse dagene - med unntak av pinseaften. Merk deg også at det er noe begrenset åpningstider for ølsalg i butikkene dagen før høytidsdager. Her finner du en oversikt over åpningstidene hos ditt lokale Vinmonopol. Lettøl (med alkoholprosent under 2, 5 prosent) kan du imidlertid kjøpe i hele butikkens åpningstider - så fremt at du er over 18 år. Dette skriver Handelens Ølsalgsråd om salgstider for alkoholholdig drikk: Her er åpningstidene Nedenfor har vi laget en oversikt over når det er lov å selge alkohol i ukene som kommer. Som du kan se, kan det være greit å holde tunga rett i munnen. For deg som har havnet i uføret i forhold til det norske alkoholsalget, er Systembolaget en mulighet visse dager. De gholder stengt 1. mai og 13. mai - ellers følger de vanlige åpningstider. Du kan sjekek åpningstidene på Systembolagets nettsider. Alkoholsalg i mai 2010 Dag Dato Navn Vinmonopolet 1) Ølsalg i butikk 2) Fredag 30. april Til kl. 18. 00 Til kl. 20. 00 Lørdag 1. mai Offentlig høytidsdag Stengt Stengt Onsdag 12. mai Til kl. 18 Til kl. 00 Torsdag 13. mai Kristi Himmelfartsdag Stengt Stengt Søndag 16. mai Stengt Stengt Mandag 17. mai Grunnlovsdag Stengt Stengt Lørdag 22. mai Stengt Til kl. 15 Søndag 23. mai 1. pinsedag Stengt Stengt Mandag 24. mai 2. pinsedag Stengt Stengt 1) Indikerer når Vinmonopolet har lov til å ha åpent.

Vinmonopolet åpningstider 16 mai en

1. mars 2019 ble det nasjonale anbudet for insulinpumper og glukosemålere omsider klart. Det har vært en lang prosess med mange utsettelser og mye venting. En løsning ses derfor på med stor glede fra mange hold. Resultatet av det nasjonale anbudet gir flere... Av: Cecilie H. Fjelldal HbA1c måler gjennomsnittlig blodglukose gjennom de siste 6-12 ukene, altså gjennomsnittlig blodsukker fra den siste tiden. HbA1c-verdien er det måleresultatet helsepersonell kan forholde seg til for å få en oversikt over hvordan den enkeltes blodsukker gjennomsnittlig har oppført seg. 11. Januar 1922 ble insulin for første gang brukt til å behandle mennesker med diabetes. I dag er det insulinets dag. En viktig dag i medisinsk historie, spesielt for alle som lever med diabetes. Skrevet av: Cecilie H. Fjelldal, Diabetesterapeut med diabetes Jul er en høytid som forbindes med mye kos og hygge. For mennesker med diabetes kan all kosen og de ekstra stressmomentene julestrien medfører, gi ustabile blodsukkerverdier.

Vinmonopolet åpningstider 16 mai 2

Tirsdag ettermiddag går Stortinget inn for en oppmykning av den norske alkoholloven. I lovforslaget, som skal vedtas på Stortinget, vil flertallet gå inn for at Vinmonopolet kun skal holde stengt på søn- og helligdager, på julaften og den 1. og 17. mai. Kjersti Toppe er bekymret for at det vil bli mulig å kjøpe alkohol under høytider og valgdagen Foto: Vågenes, Hallgeir / VG – Jeg er skuffet. Dette er jo en ytterligere liberalisering av alkoholpolitikken når situasjonen er at alkoholbruken er økende, sier Kjersti Toppe (Sp) i helsekomiteen på Stortinget til NRK. I januar la regjeringen frem et forslag om å la Vinmonopolet holde åpent på helligdager og på valgdagene. Senterpartiet har hele tiden vært imot å utvide åpningstiden. Nå får de bare gjennomslag for at polet holdes stengt på julaften. – Det kan virke som små endringer isolert sett, men samlet sett vil utvidelsen av åpningsfristene virke inn på forbruket til folk. Vi vet at dette er høytider der det konsumeres mye alkohol og det er viktig å beskytte spesielt barn, men også ektefeller og familier, sier Toppe.

Aukrustsenteret, som åpnet i 1996, er tegnet av Sverre Fehn og rommer Kjell Aukrusts malerier, tegninger, litteratur og oppfinnelser foruten en betydelig kunstsamling. På Steia har Aukrust, sammen med figurene Solan Gundersen og Ludvig fått sitt monument, skapt av Nils Aas. Den indiske filosofen Sri Ananda Acharya, som bodde ved foten av Tron, er gravlagt nedenunder Trontoppen, på vestsiden. Kommunevåpenet Kommunevåpenet ble godkjent i 1988 og viser to skrått fremvoksende sølvski på blå bakgrunn, og henspiller på Alvdal som skikommune. Et av Norges eldste skifunn er gjort her. Navnet Alvdal kommer av norrønt Elfardalr, 'elvedal'. Kart Eksterne lenker Litteratur Braseth, Leif: Drømmen om den store malmåra: Alvdals gruvehistorie, 1995, isbn 82-991797-2-6, Finn boken Steimoeggen, Einar: Alvdal: ei bygdebok, 1952-66, 2 b., Finn boken Streitlien, Ivar A., red. : Kommunejubileet 1837-1937, 1937. Plassering i Hedmark fylke.

Åpningstidene varierer fra sted til sted. 2) Indikerer når butikkene har lov til å selge alkohol. Åpningstidene varierer fra sted til sted. Kilde: Vinmonopolet, Handelens ølsalgsråd, Næringsetaten Oslo kommune NB! DinSide presiserer at åpningstidene hos Vinmonopolet varierer fra sted til sted. Eksempelvis finnes det et utsalg som holder stengt på onsdager, mens andre aldri har lørdagsåpent lenger enn til kl 14. Deler av denne artikkelen har også tidligere vært publisert på DinSide. Lyst til å diskutere?

Vinmonopolet åpningstider 16 mai hotel

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen – Øker risikoen for misbruk Styret i Vinmonopolet er uenig. «Åpne vinmonopolbutikker julaften vil […] kunne skyve innkjøp av sterke alkoholdrikker enda nærmere julefeiringen. Dette er egnet til å øke risikoen for alkoholmisbruk og problemer i forbindelse med julehøytiden, » heter det i Vinmonopolets uttalelse. Vinmonopolet mener åpne butikker på julaften «neppe er noe utbredt ønske fra folk flest». «Kommersielle hensyn taler også for at Vinmonopolet holdes stengt julaften. En avveining av alkoholpolitiske hensyn og hensynet til tilgjengelighet tilsier derfor at lovforbudet mot salg fra Vinmonopolets butikker på julaften bør opprettholdes, » heter det videre. Det er foreløpig ikke klart når de nye åpningstidene skal tre i kraft. VANLIG SYN: Slik så det ut utenfor polet på Grünerløkka i Oslo 16. mai for to år siden. Polet skal fortsatt være stengt 17. mai, men åpningstidene utvides på mange andre tidligere polfrie dager. Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Les også: – 300. 000 barn lever i hjem med rusproblemer Frp: – Tror ikke folk vil drikke mer Frp tror ikke at folk kommer til å drikke mer som følge av lovendringen. – De som vil misbruke alkohol for tak i det de ønsker uansett. Tankekorset er at man ikke kan kjøpe alkohol på Vinmonopolet på disse dagene, men drikke ute på byen, sier stortingsrepresentant Morten Wold i helsekomiteen til NRK. Han ønsker seg enda mer, og er skuffet over at det ikke blir mulig å kjøpe alkohol på julaften, 1. mai og 17. mai. – Forbudet mot å holde åpent vil også kunne føre til at flere vil hamstre større mengder alkohol, og dermed ha dette tilgjengelig dersom man vil drikke i store mengder. – Å holde åpent disse dagene ville bidratt til mindre stress, mer valgfrihet og mindre hamstring av alkohol. Nå lages det i stedet problemer med tilgjengeligheten for dem som er ute i siste liten, for eksempel for å kjøpe rødvin til julemiddagen, sier Wold. – Dette er et bra tiltak for å motvirke hjemmebrentkulturen Stortingsrepresentant for Frp, Morten Wold, kunne ønske at Stortinget fikk flertall for at Vinmonopolet også holdt åpen på julaften.

Vinmonopolet åpningstider 16 mai menu

Det er mange høytidsdager i mai: Er du allerede for seint ute med å sikre deg festdrikken? STENGTE HYLLER: Det gjelder å holde tunga rett i munnen, om du ikke vil møte stengte vin- og øl-hyller på Vinmonopolet eller i butikken. Foto: Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Nei, polet er ikke stengt i morgen. Neste lørdag derimot, da kan du bare glemme det. Da har vi kommet til pinseaften, og mens Vinmonopolet må holde helt stengt, har dagligvarebutikkene lov til å selge alkohol til kl 15. 00. Dermed kan det være greit å merke seg oversikten nedenfor slik at du slipper å komme til stengte dører. Gikk det galt på vei hjem fra polet? Du kan få ny vin Stengt, stengt... Det er mange høytidsdager i løpet av mai - og det betyr mange dager med restriksjoner for alkoholsalget, både hos Vinmonopolet og i butikk. Nedenfor kan du se en oversikt med åpningstider i forbindelse med de kommende høytidsdagene. Vinmonopolet holder stengt 1. mai, 13. mai (Kristi Himmelfartsdag), 17. mai og 22-24. mai (pinsen).

Eller? Hvordan var det nå igjen? Dagen før dagen. Da er det greit å ha drikken i hus. Spesielt siden det er lørdag. Men er Vinmonopolet åpent? Ja, det er det. Polet var riktignok stengt torsdag, men det var på grunn av himmelspretten. Lørdag er åpningstidene som normalt, men husk på at det er helg og at dørene stenger klokken 15. 00. **LES OGSÅ: æret: Blir det sol eller regn?! Ellers minner vi om at selv om politikerne i fjor fant ut at de ville myke opp alkoholloven, skjer det ingenting før tidligst våren 2016. Det er nå i teorien mulig for polet også å ha åpent på «aftenene». Det er fordi dagene fortsatt er definert som fridag i tariffavtalen. En tariffavtale er avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver om lønns- og arbeidsvilkår. Neste hovedforhandling er våren 2016. Først da kan Vinmonopolet holde åpent påskeaften, pinseaften og nyttårsaften. Polet skal uansett fortsatt være stengt søndager, helligdager, julaften, 1. og 17. mai. **LES OGSÅ: Knuser fylle-mytene: Derfor er det slik at vin og øl blir søl Publisert: 15. mai 2015, 14:50 Lovendring ga nye åpningstider, men gjelder ikke i år.

 1. Hvor mye koster eu kontroll
 2. Sesongstart langrenn, menn – NRK
 3. Værnes lufthavn avganger
 4. Vinmonopolet åpningstider 16 mai in las vegas
 5. Hib-infeksjon
 6. Vinmonopolet åpningstider 16 mai 24
 7. Vinmonopolet åpningstider 16 mai full
 1. Skadde og drepte i trafikken 2017
Thu, 15 Oct 2020 16:46:11 +0000