Flyplassen i stavanger uis

Norske Skiskyttere Gjennom Tidene

Forlagets omtale: Våre Skiskyttere tar for seg hele den norske skiskytterhistorien gjennom 60 år, fra før det første VM ble arrangert i Saalfelden i 1958, og fram til to av våre største utøvere bekjente at de la børsa på hylla i etterkant av sesongen 2018. Våre Skiskyttere er blitt til ei meget fyldig bok der … LES MER forfatteren har hatt en pågående prosess gjennom 15 år for å nå det endelige resultatet. Historien fra de første tiårene har et meget unikt kildemateriell, der intervjuene er gjort for lang tid tilbake. Forfatteren har i perioder fulgt skiskyttersporten tett, også i verdenscupsammenheng. Historiene er mange, også til dels dramatiske. Den sportslige suksessen var bemerkelsesverdig utover på 1960-tallet. Løperne var gode kamerater og bidro til å gjøre hverandre gode. Men under OL i 1968 ble det slutt på idyllen. Løperne protesterte på uttaket. Det resulterte i at de seks aktuelle løperne selv delte ut lapper og skrev på de fire navnene de ønsket til start. VM-vinneren fra 1965, Olav Jordet, ble satt ut av laget og inn kom debutanten Magnar Solberg.

Norske OL-gull og VM-gull i skiskyting – Store norske leksikon

I løpet av de siste 30 årene har Norge fått flere store skiskyttertalenter til å vokse fram. Linda Grubben, Gro Marit Istad Kristiansen, Gunn Margit Andreassen, Frode Andresen, Halvard Hanevold og Egil Gjelland er noen av flere norske skiskyttere vi har hatt gleden av å følge som aktive utøvere. Egil Gjelland har i likhet med tidligere skiskytter Stian Eckhoff i dag treneransvar på elitelandslagnivå. Halvard Hanevold har etter endt karriere vært skiskytterekspert i media. Alle de norske talentene har blant annet Eirik Kvalfoss og takke for at skiskyting har blitt kjent i Norge. Kort om Eirik Kvalfoss Eirik Kvalfoss er født 25. desember 1959 og har en lang karriere i skiskyting som strekker seg over 14 seniorsesonger. Han var aktiv på 80- og første halvdel av 90-tallet. Med teknologiens utvidelse og tilgjengelighet, for folket i de tusen hjem, er det Eirik Kvalfoss som introduserte skiskyting for folk flest. Det er derfor ikke rart at mange av Norges utøvere har nettopp hatt Kvalfoss som sitt store forbilde.

Sesongen 2013/14 ble Bergers siste.

Skiskytterrifle – Wikipedia

 1. Flere Norwegian-innstillinger onsdag – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
 2. Medaljeoversikt em friidrett 2012.html
 3. Norske skiskyttere gjennom tidene
 4. Bø-brødrene: - Vi i Norge burde ha kapret Ole Einar
 5. Hvor lange skal langrennski være
 6. Farsdagsgave fra baby food
 7. Markus og jentene
 8. Av mariaozawa
 9. I krig og kjærlighet
 10. Dette er Norges nye justisminister – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
 11. Northern Playground Ziplongs - Ullundertøy med glidelås | Oslo Sportslager

– Jeg synes det var ganske naturlig å være en annen plass først. – Fikk du noen forespørsler eller ble kalt inn til noen prat da du la opp? – Nei, det har ikke vært noe tema. OL i 2022 foregår i Bejing og der har kineserne som mål å ta flere medaljer, selv om landet ikke er noen vintersportsnasjon. Ole Einar Bjørndalen er en av de som skal få frem kinesiske vinterstjerner til OL på hjemmebane, men lønningen for jobben holder han nokså hemmelig. – Jeg tjener det jeg forventer jeg skulle tjene, og da er jeg fornøyd. Tjener du mer enn du gjorde som utøver? – Nei, det gjør jeg ikke.

Store skiskyttere gjennom historien – Norge | hl2012.no

– Det har vært noen oppturer og nedturer, men det har samtidig vært et bevisst valg. Men når man er innstilt på at det er dette man skal gjøre, så er det utrolig hvor godt det kan flyte, sier Erlend Bjøntegaard. Men nå ser han frem til 24. februar. Da skal han hjem. – Så det skal bli godt å komme tilbake til kjæresten. Så får vi håpe at hun fortsatt er der når jeg kommer hjem, sier han med skjevt smil. SETT DENNE? VMs store favoritt: – Jeg synes idretten er viktig, men ikke så viktig at det skal hindre meg i å få barn Viktig grep Tarjei Bø har også vært med på høydetilpasningen. Det har handlet om å dra rett fra siste verdenscuphelg i Pokljuka på 1600 meters høyde til samling i Seiser Alm for deretter fortsette med precamp til VM i Martell. – Dette har vært det viktigste grepet vi har gjort i forberedelsene til dette VM. Jeg tror og er ganske sikker på at dette har jeg hatt nytte av. Lørdag ettermiddag går det norske laget sprint i VM-dalen Anterselva. Fem mann får starte ettersom Norge har den regjerende mesteren.

Han har også vunnet olympisk gull på stafetten, og i 2011 vant han verdenscupen sammenlagt. Johannes Thingnes Bø er lillebroren til Tarjei Bø, og har tatt mange viktige seiere de siste to sesongene, noe som gir ham veldig gode odds før neste store konkurranse. Johannes Thingnes Bø er når en stor favoritt på bettingsider som Betsafe foran den kommende verdenscupen i skiskyting. Andre utøvere på det norske landslaget for menn er Henrik L'Abee Lund og Vetle Sjåstad Christiansen. På rekruttlandslaget er det også flere utøvere som har gjort seg bemerket i store internasjonale konkurranser. Tiril Eckhoff er en av de beste norske utøverne på kvinnesiden. Hun har sikret seg sin første verdenscupseier sember 2014, og ble også olympisk mester sammen med mix-laget under OL i 2014. Synnøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn. Hilde Fenne og Marte Olsbu er de andre utøverne på det norske kvinnelandslaget sesongen 2014-2015.

Fri, 16 Oct 2020 11:44:09 +0000