Flyplassen i stavanger uis

Kronprins Haakon Bryllupstale

Jeg kan ikke love at det blir problemfritt og lett, men det vil bli innholdsrikt og sterkt, sa kronprinsen. - Fylt av kjærlighet Han klarte også å framkalle latter. - Jeg tror ikke jeg har vært så adrenalin-sint på noen som deg. Jeg tror ikke jeg har vært så svak og aldri så sterk som når jeg har vært sammen med deg. Jeg tror ikke jeg har vært så fylt av kjærlighet som sammen med deg. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland husker kronprinsens tale som det var i går. - Haakons utrolig vakre tale til sin nybakte hustru er det jeg husker aller best, forteller Totland til Dagbladet, og fortsetter: RØRENDE: Mette-Marit holder pressekonferanse på Slottet i 2001 sammen med kronprins Haakon i forbindelse med fortida si, i forkant av bryllupet samme år. Foto / copyright: NRK Vis mer - Jeg husker også Mette-Marits tårevåte ansikt tidligere på dagen, under biskopens tale. Og selvsagt «lille Marius», som tok aktivt del i seremonien. Kyssene ute på kirketrappa etterpå er også et favorittøyeblikk.

Kronprins

Utdannelse: Vgs - Studiespesialisering Vg3 Fag: Norsk Karakter: 5 Antall sider: 2 Antall ord: 520 Filformat: PDF Er en retorisk analyse av Kronprins Haakons appell på Rådhusplassen etter 22. Juli 2011. Analysen ser på appellen i forhold til dens kontekst og analyserer den ved bruk av retoriske begreper. Lærers kommentar Utrolig bra skrevet, brukte begrepene Elevens kommentar grammatikken Utdrag 25. juli 2011 var over 200 000 mennesker samlet på Rådhusplassen i Oslo. Tre dager tidligere oppstod det et tragedie som rammet det norsket folket. En bombe eksploderte den 22. juli 2011 ved Regjeringskvartalet, og en massakre oppstod noen timer senere på Utøya. Dette var et terrorslag som ingen kunne ha forutsett, og 77 liv gikk bort den dagen... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn Brukernes anmeldelser bra

Loading... deres majesteter deres kongelige høyheter stortingspresident kjære mette-marit nå er vi her. nå er vi sammen jeg vil gjerne takke deg far, marit og stortingspresidenten for de fine ordene dere delte med oss for litt siden kjære marit, sven, espen, per og kristin. det har vært spennende å bli kjent med dere og familiene deres. fra første stund følte jeg meg velkommen blant dere. og selv om det ikke bare er enkelt å være familien til den som skal gifte seg med kronprinsen, har dere aldri latt det komme i veien for vårt vennskap. det er alltid hyggelig å besøke dere i kristiansand med familiefest på høyvoll, eller hos tante sidsel og onkel ivar, som et av de naturlige høydepunktene. jeg føler at jeg har blitt godt kjent med dere på den relativt korte tiden vi har vært sammen, og jeg er glad for at jeg nå kan kalle dere familie kjære mor og far, kjære märtha. dere har alltid vært en fantastisk støtte for meg og nå også for mette-marit. vi har hatt mange, lange kvelder med samtaler og diskusjoner det siste året.

det har vært lærerikt og godt. selv om det til tider har vært tøft, tror jeg at vi har vokst på det. dere er sterke, tolerante mennesker med stor kjærlighet. den måten dere har tatt imot mette-marit og marius på, har vært helt enestående. takk for all støtte og omsorg jeg må også få lov til å takke alle medarbeiderne på slottet med hoffsjef lars petter forberg, kabinettssekretær berit tversland, og informasjonssjef wenche rasch i sp-ssen. takk for deres iherdige innsats og pågangsmot. dere har vært til ubetalelig hjelp for oss en hjertelig takk også til alle dere rundt om i landet som har støttet oss gjennom tanker, bønn, håndtrykk, brev og lykkønskninger. det varmer og gjør dagene våre lyse det gnistrer i sjelen din å leva, det er å elska det beste di sjel fekk nå; å leva, det er i arbeid mot rikare mål å trå dette er det essensielle. alt vi gjør med ekte kjærlighet blir til liv. og dersom kjærligheten kombineres med innsats, kan hvert enkelt menneske nå «et rikere mål» mette-marit, du er følsom, lett å begeistre, detaljorientert, litt tiltaksløs, brennende engasjert, temperamentsfull, modig, uutgrunnelig, kan være defensiv – eller rakrygget, du har god humor og et varmt, stort hjerte.

Kronprinsen forteller at han var opptatt av å være til stede. – Vi var både opptatt av det som skjedde i forhold til hva biskopen sa, og jeg var opptatt av hvordan hun hadde det, hvordan vi hadde det. Jeg husker egentlig veldig mye av den dagen, det er ikke en grøt i det hele tatt - det er ganske tydelig. Les mer: Slående vakker kjole Les også: Biskopens tale Kronprinsparet under en av markeringene av deres 5-års bryllupsdag ved Spikersuppa i Oslo. Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX – Viktig for meg å få sagt til Haakon hvor mye det har betydd for meg Kronprinsparet under VM i Oslo i mars 2011. Foto: Matthias Schrader / Ap Dagen var en tårevåt seanse for den ferske kronprinsessen. Og tårene ble fanget opp av TV-kameraer som sendte bilder til tilskuere i både inn- og utland. Selv har hun i ettertid reflektert over at hun gjerne skulle fått sagt sine ord til ektemannen, som hun ikke gjorde under det storstilte bryllupet. SE OGSÅ: Kronprinsfamilien synger «Haba haba» Hun benyttet anledningen under kjærlighetssamtalen i Nidarosdomen.

KJÆRLIGHETEN SEIRET: Både Kongen og Statsministeren ville at kronprinsen skulle få gifte seg med Mette-Marit. Foto: Espen Braata VG Før forlovelsen mellom Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby ble offentliggjort, innkalte kong Harald Jens Stoltenberg til samtale på slottet. Artikkelen er over tre år gammel Han ville høre statsministerens syn på at kronprinsen ville gifte seg med en kvinne som hadde barn fra før, og som i tillegg hadde vært med på utagerende festing og kunne ha gjort ting hun ikke var stolt av. Men hva Mette-Marit hadde vært med på i sin ungdom skulle ikke ødelegge for kjærligheten, mente både statsministeren og kongen. Husker du forlovelsen? Mette-Marit ville selv snakke om fortiden PRESSEKONFERANSEN: Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon holdt pressekonferanse om forlovelsen. Foto: Tore Berntsen VG «Kongen og jeg var skjønt enige om at kronprinsen kom til å gifte seg med den han var glad i, og hvis noen prøvde å nekte ham det, enten det var kongen eller regjeringen, så måtte vi regne med at landet ikke lenger hadde en kronprins.

  • Norsk film
  • Sjakk vm 2018 nrk show
  • Kjøpe ved oslo
  • 10 år siden kronprinsbryllupet – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  1. Alle sammen sammen norsk
  2. Britannia spa trondheim
  3. Klær til begravelse
  4. Runer i norge
Fri, 16 Oct 2020 22:22:13 +0000