Flyplassen i stavanger uis

Moses Leder Folket Ut Av Egypt

 1. Moses leder folket ut av egypt 1200
 2. Moses leder folket ut av egypt travel
 3. Moses leder folket ut av égyptienne

» Nå ble Moses redd. Han skjønte at folk hadde fått vite hva han hadde gjort med egypteren. Farao fikk også høre om det, og han sendte noen menn for at de skulle drepe Moses. Det var derfor Moses måtte flykte fra Egypt. Da Moses flyktet fra Egypt, drog han til et land langt borte som het Midjan. Der traff han en mann som het Jetro, og familien hans. Han giftet seg med Sippora, en av døtrene til Jetro. Moses ble gjeter og passet sauene til Jetro. I 40 år bodde han i Midjan. Nå var han blitt 80 år. Så en dag mens han gjette sauene til Jetro, skjedde det noe spesielt som kom til å forandre livet hans helt. Hva var det? Bla om, så skal vi se hva det var.

Moses leder folket ut av egypt 1200

Moses leder folket ut av Egypt tvers gjennom en sjø, videre gjennom ørkenen og rundt i ørkenen i 40 år, for å klargjøre nasjonen til å stole på Gud og ikke seg selv. Israel får de ti bud (kap. 20) og resten av loven i denne boken. Sentralt Bibelvers: «Så sa Herren: «Jeg har sett hvor vondt mitt folk har det i Egypt, og hørt hvordan de klager over fogdene. Jeg vet hva de må lide. Jeg har steget ned for å fri dem fra egypterne og føre dem opp fra dette landet til et godt og vidstrakt land, et land som flyter med melk og honning. » (Kap 3:7-8a) Oversikt A Utgangen fra Egypt (Kap 1 – 19) B Loven, tabernaklet og presteskapet (Kap 20 – 40) Foto:

Moses leder folket ut av egypt travel

HER flykter Moses fra Egypt. Ser du de mennene som kommer løpende etter ham? De vil drepe Moses. Vet du hvorfor? Nå skal vi se om vi kan finne ut av det. Moses vokste opp hos farao, kongen i Egypt. Han ble en klok og mektig mann. Moses visste at han ikke var egypter, men at de egentlige foreldrene hans var israelittiske slaver. En dag, da Moses var 40 år, bestemte han seg for å gå og se hvordan israelittene hadde det. Det var forferdelig hvordan de ble behandlet. Han så en egypter som slo en israelittisk slave. Moses så seg omkring til alle kanter, og da han ikke kunne se noen, slo han egypteren, og egypteren døde. Moses gjemte ham i sanden. Dagen etter gikk Moses igjen ut for å se hvordan folket hans hadde det. Han tenkte at han skulle hjelpe dem, slik at de ikke behøvde å være slaver lenger. Da han fikk se to israelittiske menn som sloss, sa han til ham som hadde skylden: «Hvorfor slår du broren din? » Mannen sa: «Hvem har gjort deg til hersker og dommer? Har du tenkt å drepe meg, akkurat som du drepte egypteren?

Moses leder folket ut av égyptienne

 • Hvor mye kalkunbryst per person adrian
 • Moses leder folket ut av egypt travel
 • Andre Mosebok – Moses, prinsen av Egypt | Bibelsiden
 • Odin norge c
 • Blue planet 2 norge
 • Moses leder folket ut av egyptian
 • Moses leder folket ut av egypt 1200
 • Moses flykter fra Egypt | Bibelfortelling
 • Hvordan melde seg ut av røde kors
 • Vi er barn som har mye å gi
Fri, 16 Oct 2020 19:46:02 +0000