Flyplassen i stavanger uis

Lage Hamburger Av Kjøttdeig

 1. "Verdens beste" hamburgere | Mat for mannfolk
 2. Lage hamburger av kjøttdeig
 3. Godt og Sunt: Kvern Kjøttdeigen selv
 4. Lag din egen hjemmelagde kjøttdeig

Det kan være lurt å kverne sin egen kjøttdeig, ihvertfall hvis man er heldig å få vilt inn på kjøkkenbenken, eller kan kjøpe hele / halve dyr, kjøpe kjøtt på tilbud, eller rett og slett liker og vite hva som er kjøttdeigen. Her er det gjerne viltkjøtt og svinekjøtt. Kjøttdeig er veldig anvendlig når man skal lage raske middager, foruten kjøttsauser, kjøttkaker etc. Det er også halve veien til hjemmelagde pølser, julepølser og medisterfarse -deig, artikkel om det finner du her. Og her en artikkel til om å lage grove pølser, samt lyse og pølser med lever. Til små mengder kan du bruke en kjøkkenmaskin med kniv, men for litt større porsjoner er det lurt med en kjøttkvern, eller som jeg en kvern som monterer på min trofaste kenwood..... er ikke sponset hihi... Kjøttet som skal brukes skjæres i biter, terninger eller lange stykker, biter med fett deles i mindre stykker. Stykker med mye fett er vanskelig og kverne, slintrer 'umulig' og bør unngås. Jeg salter kjøttet i ett døgn før jeg kverner det, da blir fettet mye hardere og lettere å kverne.

"Verdens beste" hamburgere | Mat for mannfolk

Kjør gjerne i mikrobølgeovn sammen med litt vann for å være sikker på at den er mør Bland inn i kjøttdeig og karbonadedeig for hånd Informasjon Smak: 5 av 5 Tidsbruk: Forberedelse: 5 minutter Kokkelering: 15 minutter Totalt: 20 minutter

Se link høyere opp. Hvis du vil beholde kjøttdeigen grov bruker du eltekrok til å blande inn krydder etc. Pølselaging begynner med å kverne kjøtt, deretter skifter man ut kniven i kverna med en pølsestapper. Gjør klar tarmene, trer de på og stapper i vei, full forklaring i linken høyere opp. Oppskrift og fremgangsmåte på å lage grove kjøttpølser, fine pølser, spekepølser etc finner du HER Lykke til! Legg gjerne igjen en kommentar og eventuelt link til bloggen din hvis du har noen ideer å føye til vedrørende kverning av kjøttet, laging av pølser eller en god oppskrift med kjøttdeig;-).. selvfølgelig hvis du synes dette innlegget mangler noen detaljer, så skal jeg svare og oppdatere med en gang:-) En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook: -alle nye innlegg blir satt opp der... I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker;-)

Lage hamburger av kjøttdeig

 • Hva portal
 • Lag din egen hjemmelagde kjøttdeig
 • Ny kreftbehandling til Norge i 2023: Slik virker protonstråling.
 • Badevekt best i test
 • Regne ut kvm download
 • Når stilles klokka 2019 date
 • Fysisk stress symptomer
 • Vinyl butikk oslo
 • Kommune og fylkestingsvalg
 • Skatt øst hamar
 • Godt og Sunt: Kvern Kjøttdeigen selv

Ett annet alternativ er å fryse fettet før kverning, i små biter. Alt fettet som skal brukes må være av den harde typen (du vil lett se forskjellen). Legg fettbitene på ett brett og sett i fryseren, fettet blir da lettere å kverne. Når kjøttkverna er montert og klar, sett på motoren litt over middels fart, du kan justere litt etterhvert som du ser om den jobber hardt eller det glir greit igjennom. Eventuelt så skjærer du kjøttet i mindre biter. Stapp kjøttet inn i den ene enden og kjøttdeig kommer ut i den andre;-) Så enkelt er det. Med lyst svinekjøtt og fett blir det slik: Når alt kjøttet er kvernet kan det være lurt og kjøre noen skiver med loff/brød igjennom kverna, da blir den nesten helt ren;-) Jeg fryser ned kjøttdeigen i pakker på 500 gram, bor man alene kan man lage mindre porsjoner og er man maaange større poser. Hvis du vil lage farsedeig / medisterdeig så bruker du ca 1/3 fett og 2/3 kjøtt, det lyseste kjøttet. når kjøttet er kvernet, bytter du ut kjøttkverna med k-elementet / grind og blander kjøttet med denne, spe med potetmel, egg og melk og ønsket krydder.

Godt og Sunt: Kvern Kjøttdeigen selv

Kverner du kjøttdeigen selv, velger nøyaktig hvordan du vil ha den Vi er ikke puritanere på noe som helst vis, og frykter ikke butikkmat for alt i verden. Vi gjør ting selv fordi det blir bedre, er hensiktsmessig eller for å få ting akkurat slik vi vil. Noen få ganger er det likevel absolutt grunnlag for skepsis, både av hensyn til innholdsfortegnelser men også ren appetittlighet. Hva som befinner seg i kjøttdeig er muligens ikke noe man egentlig bør finne ut av. Alternativet er selvsagt å lage den selv. Det er veldig lett, og du får brukt et tilbehør til kjøkkenmaskinen som du kanskje ikke en gang visste du hadde: Kjøttkvernen. Man oppnår nok ikke ett års holdbarhet, men frysing går fint. Kjøttet kvernes raskt og greit. Med nyinnkjøpt monstermaskin på benken var veien kort til undersøkelser om hvilke kjøttstykker som egner seg best til kjøttdeig. Allerede her kan man altså påvirke resultatet, og de viktigste kvalitetene i kjøtt ligger i to faktorer: hvor mye muskelen har vært brukt, og hvilket fettinnhold man har.

Jo mer bruk, jo mer smak, jo mer fett, jo saftigere og mer smakfullt resultat. Siden mørhet ikke er en bekymring etter kjøttet er kvernet kan man altså kjøpe rimelige kjøttstykker, og få mer igjen på smaken. Valget i dette tilfellet falt på høyrygg, et stykke med god smak, og omlag lik fettprosent som entrecote. Tilfeldigvis var den på tilbud, så for 80 kroner kiloen fikk jeg fantastisk kjøttdeig, med kjent innhold, og hele prosessen tok under 20 minutter for de to kiloene jeg hadde. Det kommer definitivt til å bli mer hjemmelaget kjøttdeig.

Lag din egen hjemmelagde kjøttdeig

"Verdens beste" hamburgere Ja, jeg er fullstendig klar over at dette neppe er første gang man har hørt akkurat den der, og det er grunnen til at jeg skrev det som jeg gjorde. For min del er de fleste burgere tynne, tørre lefser med alt for mye stæsj og ræl i og jeg liker å lage dem så naturell som mulig. Mest mulig kjøttsmak. Mest mulig saft. Rett og slett så naturlig som mulig, og så kan man enten krydre når man steker dem eller servere med den deilige kjøttsmaken de har og sette smak på med dressinger, urter og oster. Hvis du er av typen som liker McDonald's-versjonen er dette definitvt feil sted. Mine burgere benytter seg av to triks for å gi maks smak og opplevelse; de har kun løk i seg og de bruker en blanding av kjøttdeig og karbonadedeig. Det går helt fint an å lage dem kun på kjøttdeig, men går man for karbonadedeig bør man øke mengden løk litt. Det er fettet i kjøttdeigen som gjør den store forskjellen. I tillegg bruker jeg thermomix-en min fordi jeg er lat og bruker heller 10 sekunder på å kutte løk i den og 30 sekunder på å blande den inn i kjøttdeigen enn å gjøre det for hånd.

Til tilberedning bruker jeg sous vide fordi jeg da kan lage perfekte burgere som er medium rare. Velger man å steke dem i panne eller på grill skal alltid kjøttdeig gjennomstekes fordi ulumskheter som lå på utsiden av kjøttet blir kvernet inn. Jeg frykter uansett at det kan bli ganske tørt dersom man lager dem i den størrelsen jeg liker, men det går sikkert an å pakke dem i folie og steke i ovnen før man freser dem på utsiden. En mellomting er å bruke trikset med kjølebag for å få noe i nærheten av "ekte" sous vide. Her er i hvert fall resultatet av et par forskjellige burgere Ingredienser Løk, skrellet: 1 stk per porsjon (bland gjerne gul og rød) Kjøttdeig: 150g Karbonadedeig: 150g Fremgangsmåte Thermomix For hånd Skrell løk og ha i TM-bollen. Kjør på korte pulser til de er grovhakket Ha i kjøttdeigen og kjør på hastighet 4, revers til alt er godt blandet Ha over i en bolle og bland forsiktig inn kjøttdeigen - denne gir konsistens og må ikke moses på noe vis Hakk løken i medium biter.

 1. Vannblemme under foten
 2. Sous vide grønnsaker slow cooker
Fri, 16 Oct 2020 21:20:06 +0000