Flyplassen i stavanger uis

Nei Er Nei Amnesty

Her kan du se og høre et utdrag av russelåten. (Skjermdump) Egenæs legger til at han ser på dette som unntaket som bekrefter regelen. – Vi er ellers imponerte og stolte over det fantastiske engasjementet russen viser med Nei er nei-kampanjen vår. Vi holder i disse dager på med et nytt Nei er nei-prosjekt som vi ikke kunne gjort uten støtte fra russen, og gleder oss til å vise fram resultatet, sier han. Fjernet video Klokken 11. 50 sier russen i The Sopranos at de ikke har hørt noe fra Amnesty, og at det heller ikke er de som har lagt ut videoen. Klokken 12. 30 får vi ny beskjed om at videoen nå er fjernet fra YouTube. Låten er imidlertid fortsatt å finne på Spotify.

Nei er nei amnesty 2016

Seks regler for sex Noen synes kanskje det er vanskelig å forstå hva samtykke betyr. Derfor har Amnesty har laget enkle regler som skal gjøre det enkelt å huske på hva samtykke er: sexvettreglene. Sexvettreglene kan bestilles som eget klistremerke som kan settes på mobiltelefonen, slik at du alltid har dem for hånden. Sexvettreglene Du har rett til å bestemme selv over din egen kropp og seksualitet. Du avgjør selv når, hvor, og med hvem du vil ha sex med. Du skal respektere at andre mennesker har den samme retten. Du skal bare ha sex med den som har gitt sitt tydelige og frivillig samtykke til handlingen. Samtykke kan uttrykkes gjennom ord, kroppsspråk eller på andre måter. Er du i tvil, spør! Du kan ombestemme deg. Du skal også respektere at andre kan ombestemme seg. Fravær av et nei er ikke det samme som et samtykke. En person som er svært beruset eller som sover kan ikke samtykke til noe som helst. Ta vare på hverandre, og bry deg om hva vennene dine gjør!

Smaalenenes Avis har gjort Amnesty oppmerksom på videoen til Askim-russegruppa The Sopranos, som blant annet forherliger voldtekt. I musikkvideoen brukes en manipulert tekstplakat fra Amnesty. Amnestys plakat sier «Nei er nei. Voldtekt = sex uten samtykke», og er en del av deres kampanje mot voldtekt. I russelåten heter det: «Nei er ja. Voldtekt = sex når man har lyst». Tar sterkt avstand Generalsekretær John Peder Egenæs sier følgende om at deres logo blir brukt i musikkvideoen. LES OGSÅ: Lokal russelåt forherliger voldtekt – mor er redd for å slippe datteren ut på byen i russetiden (Smaa+) – Vi tar sterkt avstand fra budskapet i låten og vi har bedt dem fjerne kampanjelogoen vår. Det er synd at de velger å fronte slike holdninger til unge mennesker på fest, som er de som statistisk sett er mest utsatt for å bli voldtatt. Det er mulig de som laget låten ikke helt har tatt innover seg hva slags alvorlig forbrytelse de her promoterer, så vi håper de vil tenke seg om en gang til, og endre deler av teksten.

  • Nei er nei amnesty news
  • Leseverktøy
  • Nei er nei amnesty programs
  • Nei er nei amnesty online
  • Stig j haugen
  • Fyll til kalkun
  • E sigaretter i norge
  • Nei er nei amnesty 2016
  • CD-spiller | ZS-PS50 | Sony NO
  • Den som venter på noe godt - Gamer.no

BSCI-med­­lemskapet forplikter produsenten til å gjennomføre eksterne inspeksjoner som fokuserer på helse, sikkerhet og sosiale forhold. Etter endt inspeksjon mottar fabrikken en rapport med en eventuell forbedringsplan. Deretter gjennomføres en oppfølgingskontroll for å påse at feil og mangler faktisk er utbedret. PRODUKTSIKKERHET Leverandørene må opplyse om alle sine underleverandører for 100% sporbarhet på våre produkter. Dette styrker vår produksjonssikkerhet og gir oss større innsikt ved eventuelle avvik. Leverandørene plikter å følge vår egen utarbeidede restriksjonsliste for kjemikalier, Restricted Chemical List. Listen angir kjemikalier som enten er forbudte eller kun tillatt i begrensede mengder i henhold til REACH-forskriften (det europeiske kjemikalieregelverket), CLP (klassifisering og merking av kjemikalier), samt den norske produktforskriften. Vi benytter uavhengige laboratorier i Norge, Sverige og Kina som tester og kontrollerer tekstiler og andre produkter for å avklare at de ikke inneholder ulovlige eller farlige stoffer.

Norsk lov definerer fremdeles voldtekt som seksuell omgang ved bruk av vold eller truende atferd, ikke ved manglende samtykke. Senest i februar 2012 fikk Norge krass kritikk av FNs Kvinnekomité fordi voldtektsbestemmelsen i straffeloven ikke er i overenstemmelse med internasjonal rett. Grovt brudd. Det er en grunnleggende menneskerett å kunne bestemme selv over sin egen kropp og seksualitet. En voldtekt er et alvorlig og grovt brudd på denne retten. Amnesty International har gjennom flere år oppfordret norske myndigheter til å bringe voldtektsbestemmelsen i straffeloven i overensstemmelse med internasjonal rett. Det vil gi et viktig signal i det forebyggende arbeidet mot voldtekt, og vil samtidig bidra til å sikre kvinner i Norge en bedre rettstrygghet. Try/Apt og One Big Happy Family har ønsket å hjelpe Amnesty å sette dette alvorlige tema på agendaen. De har laget en interaktiv film som stiller det avgjørende spørsmålet. Er dette en voldtekt? Se filmen og døm selv her: Dugnadsprosjekt.

TENCEL® Tencel® er et miljøvennlig tekstilmateriale som kommer fra naturen og utvinnes av FSC-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift. Klær laget i Tencel® er myke, slitesterke, holder godt på passformen, fører fukt bort fra huden, kan resirkuleres og er 100% nedbrytbart. Tencel® er et registrert varemerke for Lyocell fra tekstilprodusenten Lenzing og scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess. ØKO-TEX STANDARD 100 Vi har Øko-Tex 100 Standard sertifisering på de aller fleste av våre klær. Sertifiseringen garanterer at produktet er testet og ikke inneholder ulovlige eller skadelige stoffer. BETTER COTTON INITIATIVE (BCI) Bomullen i buksene og dressene er BCI-sertifisert. BCI jobber for å gjøre global bomullsproduksjon bedre både for bonden og for miljøet. BCI fokuserer på langsiktig bærekraft og gjøre ansvarlig dyrket bomull til en lett tilgjengelig vare. MILJØANSVAR Vi er opptatte av å redusere miljø- og klima­belastning knyttet til vår daglige drift og produksjon.

I samarbeid med Amnesty bryter russen uvitenhet og tabuer rundt voldtekt med holdningskampanjen Nei er Nei. Det er lov å ombestemme seg! Om kampanjen #NeierNei er Amnestys holdningskampanje mot voldtekt. Kampanjen er et samarbeid med russen i Norge, som setter søkelyset på grensesetting, voldtekt og samtykke. Den skal forebygge voldtekt og seksuelle overgrep blant ungdom og unge voksne, og oppfordrer russen til å ta ansvar for hverandre under russetiden. Søker du på #NeierNei i sosiale medier, er det lett å se at russen tar et tydelig ansvar for både egen og andres trygghet. Både russeelever og russens organisasjoner har støttet unisont opp om kampanjen. Hvert år sender Amnesty International sammen med utstyrsprodusentene for russemateriell ut titusenvis av strykemerker til russen der det står: NeiErNei – Voldtekt = sex uten samtykke. Amnesty er også blitt invitert til å komme og holde foredrag på skoler og russetreff, og har snakket med mange unge mennesker om retten til å bestemme selv over egen kropp og seksualitet, respekt for grenser, og betydningen av samtykke til sex.

Fri, 16 Oct 2020 13:02:10 +0000