Flyplassen i stavanger uis

Hvordan Lage Bål

 1. Å tenne opp bål
 2. Hvordan lage bal.fr
 3. Hvordan lage bål menu
 4. Hvordan lage bål video
 5. Hvordan lage bål drama

Har man brukt tyrived noen ganger er det lett å kjenne den igjen på den sterke tjærelukten. De nederste greinene på gran brenner også bra, mens bjørka ofte er råtten og våt. Samle veden og bruk eventuelt en sag og øks for å dele den i mindre stykker. Spikk tynne fliser av den tørreste veden om du ikke har nok never og småkvist. Bålplassen Bålplassen burde være nære vann så du har rikelig å slokke med. Ikke lag bål rett på svaberg eller grunnfjell, steinen kan sprekke og man lager spor etter seg som vil vare i mange tusen år. I Sverige er det ikke lov å lage bål på svaberg, men det er ingen grunn til å gjøre det i Norge heller. I mye brukte turområder bør man bruke etablerte bålplasser og unngå å lage nye. Legg gjerne steiner rundt bålet for at det ikke skal spre seg, eller du kan ha vann eller snø rundt bålet. Er det vått på bakken er det best å legge noen store tørre vedkubber nederst som man kan starte bålet på. Er det snø burde man grave ned til bakken slik at bålet ikke smelter ned gjennom snøen.

Å tenne opp bål

Et bål skaper alltid god stemning på tur Gode forberedelser er nøkkelen til suksess Du trenger ikke mye utstyr for å kunne lage bål. Finner du døde greiner som er lette å brekke av har du ikke bruk for stort mer enn fyrstikker og kniv. Før man stopper for å lage bål er det lurt å se seg om etter områder med god vedtilgang. Jo nærmere man er veden, jo kortere må man bære den. Underveis kan man sanke never til opptenningen i en vanntett pose. Det kan være lurt å ha et lite lager med never og småfliser til å starte bålet med, da er det mye lettere å få fyr på bålet en regntung høstdag. Å kunne tenne bål i all slags vær krever litt trening, spesielt om veden er våt. Du kan spikke bort det ytterste laget på veden til du kommer inn til tørr ved. Har du med sag og øks kan du sage og kløyve veden for å komme inn til den tørre kjerneveden. Ulike typer ved Tørre furukvister er noe av det beste å lage bål med. I mindre populære turområder er det lett å finne døde kvister nederst på trærne. Er man så heldig å finne en gammel og død furustubbe som har blitt til tyrived (full av tjære) kan man lage bål i nesten all slags vær.

Hvordan lage bal.fr

Står du uten fyrstikker, kan du få varme på andre måter: Er det sol, kan du bruke lupe, briller eller kikkertlinse. Flintstein er det ikke så greit å ha for hånden støtt, men du får bruke det du har og huske at før greide de seg med fyrstål og knusk. Knusk er det indre hvite, læraktige marglaget i den hatteformede knusksoppen på morkne bjørkestammer. Vanlige båltyper Pyramidebål: Start med fliser, småved og never. Tykkere pinner ytterst. Tennes nedenfra. Pagodebål: Tenn bålet fra toppen. Glørne fra de brennende småflisene vil drysse ned og tørke veden under slik at den tennes lettere. Lag av rå ved gjør at bålet brenner saktere. Pagodebål gir jevn varme. Passer til koking. Nying: Brenner lenge. kan bygges rundt et allerede tent bål.

Hvordan lage bål menu

Tips og triks Båltenning er en del av allemannsretten i Norge, men kan ikke gjøres når som helst og hvor som helst. Her er tingene du bør tenke på før du gjør opp bål. Når kan du brenne bål? I perioden 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Dette innebærer at det ikke er tillatt å tenne opp bål, grill og engangsgrill i, eller i nærheten av skog og annen utmark. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann. Se for oversikt over skogbrannfare Hvor kan du brenne bål? Mange steder finnes etablerte bålplasser som kan brukes året rundt. Flere kommuner har oversikt over godkjente ildsteder, her er eksempel fra Oslo Kommune. Se i alle tilfeller etter steder hvor det har blitt brent bål fra før, for å unngå unødig skade på naturen. Ellers er dette gode retningslinjer: Gjør deg kjent med reglene i området du er i. Vær obs på egne regler i verneområder og nasjonalparker. Unngå å tenne bål hvis underlaget kan ta fyr. Unngå å tenne bål når det er sterk vind.

Hvordan lage bål video

Og ikke noe er så hyggelig som å lage bål når du er på tur med barna. — Barn elsker bål og den kosen det gir, de er fascinert av ilden. Høydepunktet på turen er når man setter seg ned og kan grille pølser, pinnebrød eller marshmallows. Involver barna i båltenningen. La dem plukke granris og furukvister og la dem få kjenne på mestringsfølelsen det gir å fyre opp. La dem bruke tid og vær tålmodig, sier han. Fem «innsidetips» — Hva er så bra med bål? — Bål er samlingspunkt, det er ro. Jeg ser på prosessen og tiden rundt bålet som gratis terapi. Alle burde unne seg en stille stund mens de ser inn i flammene. Det innbyr til refleksjon over dagen og livet. Naturen blir aldri den samme igjen når du har lært deg å beherske bålkunsten, sier Svardal. Her er Svardals «innsidetips» for en god bålopplevelse: 1. Never. Tørr never. Slår alt annet opptenningsmateriale. Det er ingenting som brenner så bra. Har du tørr never spiller det ingen rolle om det har regnet eller ikke. 2. Prøv å tenne opp uten fyrstikker, det gir stor mestringsfølelse og man føler seg som en ordentlig villmarking.

Hvordan lage bål drama

Dette er det kommunene og fylkene som bestemmer. Les mer i artikkelen Friluftslover i Sverige. Selv om det er tillatt å lage bål kan det være skogbrannfare. Man burde alltid vurdere risikoen for skogbrann før man bestemmer seg for å lage bål. Selv om det virker som man klarer å slukke bålet helt, kan brannen ulme i opptil flere dager i mose og annen vegetasjon, og så plutselig ta fyr.

Legg på stadig større kvister og kubber etterhvert som flammene vokser. Du tenner på knusken innerst i kjernen, så sprer flammene seg til resten av brenselet. Slik kan et matbål se ut. Her kan du enkelt sette fra deg stekepannen eller bålkjelen på bålet. Pagodebål er et velkjent bål som egner seg godt for matlaging, fordi kjelen eller stekepannen kan stå trygt på de øverste vedkubbene. Her legges to vedkubber i bunn, og deretter to vedkubber på tvers over de igjen, som å lafte ei tømmerkoie. I midten tenner du et lite pyramidebål av knusk og kvister for å få fyr på vedkubbene. V-bål er også et bra matbål som holder seg godt over tid. Legg to store stammer mot hverandre i en v-form, og bygg et pyramidebål i hjørnet av disse stammene. – 7 – Når er det lov å tenne bål? Det er lov å tenne bål mellom 15. september og 15. april, eller når det åpenbart ikke kan medføre brann. Det kan være lokale variasjoner, så sjekk reglene for det naturområdet du skal besøke. Det er skikkelig avkobling å kjenne varmen fra bålet i en mørk natt – 8 – Slokking og opprydding Slokk bålet rikelig med vann, snø eller jord.

 • Hvordan få gjestene til å bli kjent med hverandre? - Bryllup - Kvinneguiden Forum
 • Hva er tradisjonell medisin
 • LensOn rabattkode - Spar 20% med tilbud i mai 2020 - Aftenposten
 • Se Håkon Håkonsen 1990 Med Norsk Tale - Full Film
 • Hvordan lage bål full
 • Hvordan lage banner
 • B-gjengen! | Donald.no Wiki | Fandom
 • God rødvin til kos
 • Hvordan lage bål 3
 • Hvordan tenne bål | Fjellsport.no
 • Hvordan lage bål mp3
 • Test for kjønnssykdommer eyes
Sat, 17 Oct 2020 00:40:09 +0000