Flyplassen i stavanger uis

Engelsk Staffordshire Bullterrier

  1. Engelsk staffordshire bull terrier images
  2. Engelsk staffordshire bull terrier colors
  3. Engelsk staffordshire bull terrier breeder
  4. Engelsk staffordshire bull terrier brun

Velkommen til Rasegruppen for Staffordshire Bull Terriers Webside Gode råd ved valpekjøp Avlsanbefalinger Helseundersøkelsen Blodprøver Bli medlem På disse sidene vi du kunne finne oppdatert informasjon om hva som skjer iløpet av året. I menyen til venstre vil du se flere kategorier som inneholder forskjellige temaer og informasjon. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med rasegruppen på epost: Rasegruppen har avholdt styremøte og vedtatt at vi ønsker å donere 10 000, - til NKK på vegne av våre medlemmer. Bakgrunnen for bestemmelsen er at vi er helt avhengige av at vår hovedorganisasjon består for å kunne bevare rasen og registreringen av lovlige valper ved hjelp av blodprøvelagring og DNA-testing. Vi er også oppmerksomme på at mange medlemmer har donert penger fra egen lomme og ønsker å rette en stor takk til alle som bidrar til å bevare kennelklubben vår! Mvh. Styret SBT Open Show 2020 - AVLYST INFORMASJON OM OPEN SHOW OG OFF. RALLYLYDIGHETSSTEVNE 23. OG 24. MAI 2020 Vi vil med dette meddele at årets Open Show og rallylydighetsstevne er avlyst.

Engelsk staffordshire bull terrier images

Den startet helt tilbake til Dronning Viktoria den Første sin tid. Det var hun som begynte å bruke hunder mot bjørn og andre dyr som ren «underholdning» og for å imponere sine gjester. I Tower of London hadde hun opptil tjue mastiff tisper bare for å produsere valper til dette formålet. Etter hvert spredte denne formen for «underholdning» seg nedover blant folket. Engelskmenn var kjent for sin tiltrekning til kombinasjon av blod og veddemål. Den mer allmenne formen av dyrekamper utartet seg ved å sende hunder på okser. Alle typer hunder ble brukt til dette, men etter hvert utviklet det seg en type hund som var bedre egnet til dette enn andre. Disse hundene ble naturlig nok kalt «Okse-hunder» eller bulldogger, etterkommere av denne er dagens engelske bulldogg. En periode var det også forbudt å slakte okser som det ikke var sendt hund på. » Egenskaper/Mentalitet: Fra staffordshire bull terrierens tidligere dager har den moderne hund fått sin ukuelige modige karakter, høy intelligens og hardnakkethet.

Det er også et fint sted for de som ønsker å med tiden konkurrere i forskjellige grener med hunden. Hundeklubben kan være startgropen for utvikling i sporter som agility og søk. Det er alltid hyggelig og praktisk å være med folk som har vært i din posisjon før. Vi vil gjerne høre fra deg! Vi i vil gjerne høre dine erfaringer, tips og triks! Send oss gjerne en artikkel med dine erfaringer med bilder av deg og hunden, og kanskje vi publiserer det!

Engelsk staffordshire bull terrier colors

Noen [ hvem? ] mener imidlertid at rasen bør bli forbudt, på linje med pitbullterrier og amstaff, og begrunner dette med at rasen har samme opphav og lignende grunnleggende egenskaper som disse. [9] Dette er det også delte meninger om i hundemiljøet i øyeblikket, men det er registrert at rasen har fått et oppsving etter at nevnte raser ble forbudt i flere land. Noen frykter derfor at rasen i noen miljøer vil avles for sine stridende egenskaper og kanskje komme på forbudslista om dette medfører et sterkere kamphundpreg i framtiden. Adferd/temperament: tradisjonelt med ukuelig mot og fast vilje. Meget intelligent og hengiven, spesielt overfor barn. Freidig, fryktløs og fullstendig pålitelig. Som andre bullterriere har imidlertid også denne rasen gjerne et noe utydelig kroppsspråk, noe som kan skape problemer i samvær med andre hunder. Derfor er sosialisering med andre trygge hunder fra tidlig valpestadie særlig viktig for denne rasen. [ trenger referanse]. Annet [ rediger | rediger kilde] Rasen tilpasser seg bra til et liv i en leilighet, men den trenger regelmessig mosjon og psykiske utfordringer for å trives.

  • Engelsk staffordshire bull terrier
  • Engelsk staffordshire bull terrier valper til salgs
  • Engelsk staffordshire bull terrier alder

Engelsk staffordshire bull terrier breeder

Det er viktig at valpen er trygg på omgivelsene, og har mennesker rundt seg nærmest hele tiden i ung alder. Men, den skal også etterhvert lære seg å være alene hjemme. Ta ferie. Om du skal anskaffe deg en valp er det viktig at den får så mye tid med deg som mulig. En ferie fra jobb bør være planlagt. Dette vil gi gode resultater med båndet du knytter til hunden din – og kan sees som en investering i din hund. La den sove! Det er viktig for en valp som får så mange nye inntrykk i løpet av en dag, at den får prosessere og hvile. Selv om det er fristende og stadig gå bort å stryke på valpen der den ligger i sengen sin, så bør du heller la være å vente til den våkner av seg selv. La den få sin plass. Det kan være lurt å dedikere et fast sted i huset eller leiligheten til Staffen. Et fristed hvor den får være helt i fred og kan trekke seg tilbake ved behov. Et bur er perfekt! Hunden behandler dette som sin lille "hule" og her kan den få bestemme selv og være trygg uten å bli forstyrret av menneskene sine.

I senere år har populariteten økt kraftig. Det har ført til mange useriøse oppdrettere, noe rasegruppen for Staffordshire bull terrier advarer mot. Referanser [ rediger | rediger kilde] ^ «Staffordshire bull terrier». Norsk Kennel Klubb. Besøkt 22. juli 2019. «Staffordshire bull terrier er en hunderase med røtter blant både terriere og molossere. » «Rasestandard – Staffordshire bull terrier» (PDF). Fédération Cynologique Internationale, oversatt av Norsk Kennel Klubb. «RASEBESKRIVELSE FOR STAFFORDSHIRE BULL TERRIER» ^ Videojournalist, Øyvind Tveter (24. januar 2017). «Muskelhunden Staffordshire bull terrier er blitt Oslos mest populære rase. Det kan by på utfordringer. ». Aftenposten. Besøkt 1. mars 2020. «Nye tall fra Norsk Kennel Klub viser at det ble registrert 100 hvalper i hovedstaden i 2016. Aldri før har så mange skaffet seg denne rasen. » ^ Karlstrøm, Ronald Johansen (foto), Trond (5. februar 2020). «Dette er den mest populære hunderasen i Tromsø».. «Hunderasen staffordshire bull terrier er den mest populære hunderasen i Tromsø kommune, viser fersk statistikk fra Norsk Kennel Klub.

Dette sammen med dens hengivenhet mot mennesker generelt og barn i særdeleshet, dens rolige vesen når den ikke er i arbeide og dens pålitelige stabilitet, gjør den til en særdeles god hund til mange formål. Selv om den gamle kampgløden er svekket vil en staffordshire bull terrier, lik mange andre terriere ikke kunne motstå provokasjon fra andre hunder. Størrelse og utseende: Middels stor hunderase med mankhøyde på ca. 36-41 cm. Hannhundene veier ca. 13-17 kg, og tispene 11-15, 5 kg. Rasen har en velbalanserte kropp med stor styrke sammenlignet med sin størrelse. Rasene finnes i fargene rød, fawn, hvit, sort, brindle, eller blå i kombinasjon med hvitt. Pelsarbeid: Rasen har glatthåret pels uten underull som er svært lettstelt. Lyst til å vite mer om rasen? NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i. Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Engelsk staffordshire bull terrier brun

Staffordshire bull terrier staffe, straff, Hundetype terrier, bullterrier Opprinnelse Storbritannia Egenskaper brukshund, familiehund Forventet livsløp 10–12 Størrelse middels (11–17 kg) Passer for erfarne Anerkjennelser FCI Gruppe 3, seksjon 3 (FCI #076) AKC Terriers CKC Terriers KC Terriers UKC Terriers Andre hunderaser Alfabetisk raseliste Gruppevis raseliste Staffordshire bull terrier [1] [2] ( FCI #076) er en mellomstor britisk terrierrase som kan ha oppstått i Staffordshire, selv om selve opprinnelsen er både usikker og omdiskutert. Typen utkrystalliseres i siste halvdel av 1800-åra. Staffordshire bull terrier er også kjent under tilnavnene straff og staffe i Norge. I 2016 var det den mest populære rasen i Oslo målt i antall nye valper. [3] I 2019 var dette den mest populære rasen i Tromsø. [4] Den var nest mest populær i Norge som helhet i 2019. [5] Opprinnelse og alder [ rediger | rediger kilde] Staffordshire bull terrier er trolig et resultat av krysninger mellom lokale terriere og bulldogger, men forholdet dem i mellom er ukjent.

Dette er fint som et nød-toalett, da den allerede gjør det innendørs. Allerede ved å tisse på avispapir viser den at den har forståelse for en viss "toalett-struktur". Vær veldig entusiastisk når den gjør fra seg ute! Da er det fest! Ha godbiter på lur, og vær i ekstase over at valpen har gjort fra seg ute. Over tid vil valpen skjønne at det er utetoalett som gjelder. Så om du føler frustrasjon, og synes det går for lang tid. La det gå litt lengre tid. Den skjønner til slutt hva du vil, og den vil tidlig nok ut for å gjøre fra seg. Trim og mental trening Dette er en rase som liker å være aktiv. En tommelfingerregel kan være 1. 5 – 2 timer daglig aktivitet. Dette er veldig individuelt og kommer også veldig an på hva du som eier er vant med selv, og hva du venner hunden til. Men dette gjelder ikke valpen. Valpen skal være tilfredsstilt både fysisk og mentalt. Men ikke legg ut på en lang søndagstur med valpen din. Gå korte turer, på for eksempel 15 minutter. Dette kommer også an på hvor gammel valpen er.

Fri, 16 Oct 2020 18:16:04 +0000