Flyplassen i stavanger uis

Salg Av Båt

  1. Salg av båtplasser
  2. Salg av båt til utlandet
  3. Salg av bat for lashes
  4. Salg av båt kontrakt
  5. Salg av bat le record

De reglene som omhandles her, gjelder når handelen er gjort direkte mellom private. Ved forbrukerkjøp gjelder liknende regler, men disse er mer gunstige for kjøper enn det som gjennomgås nedenfor. Les dette innlegget om hva forbrukerkjøp er. Les også denne artikkelen om hva som er mangel i forbrukerkjøp på «som den er»vilkår. Vanlige problemer Mange som har kjøpt brukt båt - i hvert fall de som har kjøpt en noe eldre båt - har erfart at man i ettertid oppdager en rekke forhold som man ikke var klar over da handelen ble inngått. Båten kan ha skjulte mangler som først viser seg etter en tids bruk, eller den kan ha grunnleggende konstruksjonsmessige svakheter. Det er ikke uten grunn at den leksikale definisjon på en fritidsbåt er «et bunnløst hull i vannet hvori man kaster alle sine penger». Vanlige problemer er feil ved fremdriftsmaskineri - noen slurver med vedlikeholdet av dieselmotoren, for det sies jo at den går uansett. Kanskje bruker motoren mye olje, kanskje ryker det mye av eksosen - motoren bør muligens overhales?

Salg av båtplasser

SELGE BÅT Som autorisert megler kan Harstad Marina AS tilby deg profesjonell hjelp ved formidling av bruktbåt. I dagens marked med stadig flere båter til salgs på er det en utfordring å få den ønskede oppmerksomhet rundt akkurat din båt. → Autorisert båtmegler Norboat → Kun provisjon ved salg → Medlem i Norges Båtmeglerforening → Fra visning til overlevering – vi ordner alt → Egen salgsmarina i Harstad → Gratis slippsett ved salg Ønsker du å selge din båt? Fyll ut opplysningsskjema for bruktbåt. Skjema fylles ut elektronisk. Fyll ut så godt som mulig og klikk "send" når du er ferdig. Opplysningene sendes automatisk inn til oss- og vi vil kontakte deg så fort vi har lest gjennom innsendingen. GÅ TIL SKJEMA HER.

Salg av båt til utlandet

Salg av bat for lashes

Kjøpskontrakt MaritimStart har utarbeidet kjøpskontrakter for henholdvis "Forbrukerkjøp", "Næringskjøp" og "Kjøp av båt mellom privatpersoner". Les mer her! Sjekk gratis på før du handler brukt! Søk på serienummer, ID-nummer, registreringsnummer osv. Norske websted for kjøp og salg Annonsetorget. Gratis annonseplass med mulighet for å bruke bilder og opplysninger fra Europas største bildedatabase. Båtbørsen.. Bruktmarked for båter og utstyr. Utgis hver 14 dag i sommerhalvåret og en gang i mnd. vinterstid. Finn Båt. Kjemperespons på FINN båt! Vi har den siste tiden hatt stor pågang til vår tjeneste. Trafikken er mer enn doblet – og flere hundre har benyttet vår tjeneste for salg av sine båter. Kvikksalg. Annonsemarked med mange kategorier, bl. a båter og utstyr. Rubrikk-torget er åpent for alle, både firmaer og privatpersoner, enten du skal selge eller kjøpe. TV2 Bruktbåt. Web og tv basert handel. Svenske websted for Kjøp/Salg Marin Guiden. Her finner du en av nordens største databaser med privatannonser over båter og tilbehør.

Er det vanskelig å få solgt båten? Vi gjennomgår de viktigste punktene som kan forbedres på eldre bruktbåter for raskere salg og bedre pris. Tekst og foto: Torsten Rasmussen oversatt og tilrettelagt av Jan Hanchen Michelsen/ Batliv Det er ingen hemmelighet at mange eldre båter er tungsolgte, i alle fall til den prisen selgeren gjerne mener båten er verdt. I gode gamle dager var båt en god investering, med stor sikkerhet for å få pengene tilbake når ny båt skulle anskaffes. Denne tiden er slutt. Prisene er lave. Ofte skal selgeren være fornøyd bare med å bli kvitt båten. Eieren kan imidlertid gjøre en del selv for å hjelpe på salget. En godt vedlikeholdt båt er mye lettere å selge enn en båt preget av et liv uten omsorg og stell. Se for eksempel denne snekka fra 1986 på Finn. Den ser ut som ny. De fleste ting har dessuten godt av å bli brukt. Kjøperen vil ofte like at båten har vært brukt og vedlikeholdt hver sesong, og med jevnlig vedlikehold skal det ofte kun varmt vann, såpe og en ordentlig opprydning til.

Salg av båt kontrakt

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Personvern og cookies | Angrerett | In English Santander Consumer Bank AS Strandveien 18, 1325 Lysaker 983 521 592

Trebåter er et kapittel for seg - stikkordene her er råte, pæleorm, utette skjøter mellom bordgangene og mugg og lukt man aldri blir helt kvitt.

Salg av bat le record

For det altoverveiende antall bruktkjøp vil de regler artikkelen omhandler derfor fortsatt være avgjørende. Artikkelen oppdateres og revideres med jevne mellomrom, sist i januar 2018. Innledning Hvert år skifter et betydelig antall fritidsbåter eier. Allerede i 1994 ble det solgt ca. to tusen bruktbåter gjennom meglere tilsluttet Norges Båtmegler-Forening (BMF), og et vesentlig høyere antall båter fikk nye eiere ved privat handel eller gjennom andre meglere. I oktober 2010 hadde ikke mindre enn tolv tusen båter avertert for salg. I mai 2013 var antallet over tretten tusen. Markedssituasjonen i 2012 har vi kommentert i denne artikkelen. Pr. oktober 2017 var ca. åtte tusen båter utbudt for salg. Forskjellige kjøpstyper Ved bruktbåthandel utsetter både selger og kjøper seg for en betydelig risiko, alt etter båtens type, tilstand og verdi. Denne artikkelen tar sikte på å gjøre deg som kjøper eller selger bevisst på de viktigste og grunnleggende rettslige regler som gjelder ved overdragelse av bruktbåt.

  1. Pål andré helland
  2. Religion i norge
  3. Salg av båt til sverige
  4. Kjøpslovens regler om bruktsalg

posted on Oct 20, 2010 by Båtadvokaten in Kjøpsrett Artikkelen er opprinnelig publisert 1995, og er tidligere trykket som serie i Praktisk Småbåtliv, nå Båtliv, og Bruktbåtbladet. Selv om artikkelen er spesielt innrettet mot kjøp og salg av brukte båter, er den selvsagt like aktuell for brukte biler eller andre brukte gjenstander. Artikkelen er lang, men den tiden du bruker på å lese den vil neppe være bortkastet. Ta deg tiden til å lese hele! Det er tillatt å lagre denne siden på din egen PC - til fremtidig bruk (forutsatt at forfatterens opphavsrett respekteres). I tiden etter at artikkelen opprinnelig ble skrevet har rettstilsstanden omkring bruktkjøp utviklet og endret seg en del. Først ble Fritidsbåtdirektivet fra EU innført (CE-merking) (1998) og deretter kom forbrukerkjøpsloven (2002). EU-direktivet fastlegger et tilstandskrav til nye båter, mens forbrukerkjøpsloven gir særregler til ekstra beskyttelse av kjøpere som handler med næringsdrivende. Artikkelen her handler om kjøp mellom private, og i praksis om vanlige bruktbåtkjøp.

Der kan dukke opp problemer med kjøling - slitte vannpumper, tette eller tærete varmevekslere, morkne slanger og evigvarende lekkasjer som er vanskelige å få bukt med. På saltvannskjølte motorer får man før eller siden tæring i motorblokken, og på ferskvannskjølte motorer kan man få tilsvarende problemer. Alle tanker kan ha lekkasjer, og mangelfull lufting av drivstoff- og septiktanker kan skape sine egne problemer. Propellhylser lekker ofte (mer enn de skal), og like gjerne lar de seg aldri tette fullstendig. De færreste får problemer med skroget på plastbåter - da bortsett fra plastpest, som er «alle båteieres store skrekk» men som neppe er et uoverkommelig problem likevel. Om plastpest er mangel, må vurderes konkret, og er båten allerede gammel er det ikke sikkert at man får medhold. Men særlig på eldre båter skal man uansett være noe på vakt - enkelte båttyper er gjerne for svakt bygget. Det samme kan gjelde halvfabrikata. På nyere båter kan det også være konstruksjonssvakheter; jeg har sett laminattykkelser ned mot 3 mm.

Fri, 16 Oct 2020 04:46:05 +0000