Flyplassen i stavanger uis

Lollo Og Bernie

På Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club og flere av våre Family Garden-hotell dukker de kosete maskotene Lollo & Bernie stadig opp og hilser på barna. Lollo er en nysgjerrig sjiraff som elsker dans og musikk, og Bernie er en modig og klok bjørn som er veldig glad i mat. Du kan treffe Lollo & Bernie på forskjellige steder på hotellet, for eksempel ved bassenget, i restaurantene, på Lollo & Bernie's Mini Disco. Bli kjent med Lollo & Bernie Møt verdens snilleste sjiraff og den kloke bjørnekompisen hennes. Dette visste du ikke om Lollo: Ble født i Afrika og kom til hotellet med båt. Elsker å danse og kle seg ut. Foretrekker vegetarmat og elsker frukt. Favorittleken hennes er skattejakt. Er nysgjerrig og liker å utforske ting. Vil bli danser eller DJ når hun blir stor. Kan ikke svømme. Dette visste du ikke om Bernie: Ble født i Norden, i nærheten av polarsirkelen. Elsker mat og er alltid klar for å prøve noe nytt. Er full av energi, men kan være litt klumsete… Favorittleken hans er skattejakt.

Lollo og bernie musikkvideo

Om råvaren Beskrivelse Lollo er mild og snill. Salaten kan gjerne brukes alene, men gjør seg ekstra godt i blanding. Grønn og rød lollo danner store og løse hoder av krusete, tynne blad. Med sine farger og konsistens gjør lollo salatblandingen enda mer fristende. Prøv den i quiche eller omelett! Smak Smaken er mild, aromatisk og uten bittertoner. Fjern eventuelle visne blad. Kutt litt av stilken eller fjern den helt, og legg gjerne salaten i iskaldt vann i ca. 15 minutter for å gjøre den sprøere. Bruk & Fakta Lollo brukes som fat- og smørbrødpynt, til supper, stuinger, quicher, omeletter og gratenger. De hvite stilkene bør kokes eller stues. Sesong Norsk sesong er fra mai til oktober. Import skjer hovedsakelig fra Frankrike og Spania. Oppbevaring Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks. Ernæring Rød og grønn lollosalat er kalorifattig, men rik på kostfiber. Den er også en fin kilde til betakaroten, vitamin K, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

Næringsinnhold Verdi Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4, 2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag. 44 kJ 10 kcal Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40% av det totale energiinntaket per dag. 0, 1 g Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett. 0 g Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal.

Finnes på våre Sunwing Family Resorts i Alcudia, Ayia Napa, Kallithea, Side og Makrigialos. Møt Lollo & Bernie i ferien Våre beste hotelltips for barnefamilier – her finner du hotellene som tilbyr massevis av barneaktiviteter og de populære maskotene Lollo & Bernie. Her finner du våre beste hotell for familien, med massevis av barneaktiviteter og de populære maskotene Lollo & Bernie.

338 mg Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernæringsanbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15% av referanseverdien. Når det er over 15% i en vare, har det en helseeffekt i kroppen. Kilde: Matvaretabellen 2014

Arbeidstaker kan også ta ut pensjon samtidig som man forsetter å arbeide i sin opprinnelige stillingsbrøk. Mange arbeidstakere ønsker å kombinere jobb og pensjon. Gjeldende regelverk gir arbeidstaker over 62 år rett til redusert arbeidstid dersom dette kan gjennomføres uten vesentlige ulemper for arbeidsgiver. Ulempevurderingen må nærmeste leder vurdere konkret i hvert enkelt tilfelle. Ved uenighet om ulempen er vesentlig, vil arbeidstaker kunne bringe dette spørsmålet inn til avgjørelse av en egen nemnd. Min erfaring er at der partene kun tar utgangspunkt i rettigheter og plikter, kan det ofte føre til unødvendige konflikter. Ledere bør derfor prøve å finne praktiske løsninger slik at både virksomhetens behov om kvalitativ leveranse av arbeid og krav til inntjening tilfredsstilles, samtidig som den ansatte ønsker og behov ivaretas. Klarer man å komme frem til en omforent løsning som tilfredsstiller begge parter, er situasjonen: Vinn - Vinn!

Det må være tilstede for at kalsium skal feste seg til skjelettet og bygges inn. Personer som bruker blodfortynnende midler skal være forsiktig med svært K-vitaminrike matvarer som spinat, mangold, grønnkål og brokkoli. 126 µg (168% *) Folat bidrar til vevsdannelse hos gravide. Videre bidrar det til normal aminosyresyntese, normal bloddannelse og normal homocysteinomsetning. Folat bidrar til normal psykologisk funksjon, til immunsystemets normale funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse. Til slutt spiller folat en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Folat er et B-vitamin som jobber med mye av det som de andre B-vitaminene gjør, men som også har spesifikke oppgaver i tilknytning til graviditet og å holde oss opplagte. 33 µg (16% *) Kalium bidrar til nervesystemets og musklenes normale funksjon, det bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk også. Altså: Kalium er "motvekten" til natrium i kroppen når det gjelder blodtrykksregulering. Kaliumsalt er med på å holde blodtrykket normalt, mens for mye natrium kan øke det.

kosete, snill, skeptisk for andre dyr så helst ikke dine egne. Liker alltid selskap på gulvet under måltid ( blitt skyvet vekk fra matskål av tidligere foreldre) liker å gå tur, trengs ikke lange turen. Glad i late dager i solen eller under pleddet sitt. Sover i egen seng i stua her hjemme, men skeptisk og ligger gjerne under dyna når vi er borte eller har hundepass til han. Små barn er han ikke vant til og kan bli litt mye for han, da han er vant med ett stille og rolig liv. Har aldri vært hjemme alene mer enn 4 timer. Er du villig til å ta denne utfordringen hvis vi hadde hatt lyst på en liten eller lengere tur en gang så håper jeg du vi ta kontakt. kr. 88 - 113 3 netter Starter 25/07/2020 Pålitelig passer til min katt ønskes. fra Inger • Kristiansand Heisann. Jeg trenger virkelig hjelp. Skal på ferie til Sverige i 2 uker fra 18 mars. Trenger noen som kan passe min katt de 2 ukene. En som slipper han ut å inn morgen å kveld, gi han mat og vann. Han er bare 8 måneder, kastrert, veldig rolig å elsker kos.

  1. Lollo og bernie sang
  2. Lollo og bernie ecclestone
  3. Bluetooth-høyttaler - Biltema.no
  4. Charter fra Alta til Syden - Reiseguiden
  5. Oppskrift marius

1 g Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20% av dagens energiinntak. 1, 2 g Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0, 4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1, 5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat! Vitamin K bidrar til normal blodlevring Vitamin K bidrar til å opprettholde normale knokler Altså: Vitamin K har flere oppgaver enn bare å få blodet til å størkne når vi skader oss.

Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60% av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet. 0, 7 g Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker. Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

  1. World visitor svindel images
  2. Trykkpumpe til hus album
Thu, 15 Oct 2020 09:54:13 +0000