Flyplassen i stavanger uis

Øyvind Vinni Sauvik

Det gjør den imidlertid svært ofte i ørkenområder som Sahara. Når jorda er nærmest sola er det sommer på den sørlige halvkule. Derfor får den sørlige halvkule færre soltimer enn den norlige. Når sollyset passerer gjennom atmosfæren vil det brytes og avbøyes nedover. Langt nord gjør dette at dagen blir lenger og mørketiden kortere. Kvifor ser skyene slik ut? Ellipsebane og lysbrytning Disse to effektene gjør at Nordpolen har flest soltimer. Likevel er kanskje ikke Nordpolen som er den plassen man først og fremst forbinder med sol. Det at sola er oppe betyr ikke det samme som at den skinner. Ofte er det skyer (og regn) som gjør at vi ikke ser sola. De mest solrike stedene på jorda er ørkenområder cirka 25 grader nord eller sør for ekvator, hvor det er lite skyer. Antall soltimer noen steder i Norge Hilsen Marianne Hva skiller passatvind og jetstrøm?

Øyvind vinni saurik.com

Å være gravid handler ikke bare om spenning, glede og noen kroppslige plager. Det er også en rekke ting å passe på. Her er de ulike søknadsfristene. Foto: iStock Første svangerskapskontroll I løpet av graviditeten skal du gjennom mange svangerskapskontroller. Hensikten med svangerskapskontrollene er å se etter at alt er «normalt» og oppdage eventuelle avvik. Om du vil gå til jordmor eller fastlege, velger du selv, men det er viktig at du går til et sted hvor du føler deg ivaretatt og får god informasjon. Jenny Skavlan x Pierre Robert Stretchy ull og wraptopper er perfekt under graviditeten. Passer både til voksende mage og amming. Les mer Husk at du selv må bestille den første – som skal skje i uke 8–12. Ennå vet jo (nesten) ingen andre at du er gravid! Husk også at svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon. På første kontroll er det mye informasjon om hva du kan forvente deg, det tas enkelte tester, og du får et helsekort som skal følge deg gjennom hele svangerskapet.

Kvinner som sliter med ømme bryster bør finne en godt tilpasset bh, eller en som gir mer støtte. Bruk sports-bh ved trening. Erfaring kan tyde på at smertestillende gel eller lotion fungerer godt mot smertene, og det er trygt å bruke. Disse gelene inneholder smertestillende legemidler som kalles ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs). En type NSAID, diklofenak, hjelper omtrent halvparten av kvinnene. Men disse legemidlene kan ha bivirkninger. Huden kan klø eller bli rød og få blemmer. Diklofenak gel kan kjøpes på apoteket. Andre tilgjengelige NSAIDs er ibuprofen og ketoprofen gel. Disse produktene bør ikke anvendes av gravide eller ammende. Brystsmerter forsvinner ofte av seg selv uten behandling, men kan variere fra person til person. Ikke-sykliske smerter synes å gå over av seg selv oftere enn sykliske smerter. 8 av 10 kvinner med en eller annen type smerter i brystene velger bort behandling og lever med plagene som de er.

Øyvind vinni sauvik oppvekst

  • Slik pynter du inngangspartiet ditt til jul
  • Øyvind
  • Øyvind vinni saurik.com
  • Reise til albania 2016
  • CC | Hvit Tråd
  • Domenenavnet er parkert hos UniWeb.no
  • Øyvind rimbereid
  • Vinni vincent
  • Vinter over verden 1

I Rondane ble landets første nasjonalpark, Rondane nasjonalpark, opprettet i 1962 og utvidet 2003. I nasjonalparken finnes en mengde dyregraver og andre spor etter villreinfangst i tidligere tider. Turisme Rondane er et av landets mest besøkte turiststrøk både sommer og vinter, med mange merkede ruter. I kjerneområdet finner en DNT-turisthyttene Rondvassbu og Bjørnhollia og de tre private turisthyttene på Dørålseter; i utkantene av dette ligger en rekke hoteller og pensjonater, samt hyttestrøk (blant annet Mysuseter og Høvringen). Det er båttrafikk på Rondvatnet om sommeren. Rondane nasjonalpark strekker seg etter utvidelsen 2003 litt lenger nord og vest for det omtalte kjerneområdet, men fremfor alt atskillig mot sør og sørøst, helt til Eldåbu og Enden. Navnet kommer av norrønt Rǫnd, 'rand, stripe', antagelig opprinnelig navn på Rondvatnet eller skaret som vannet ligger i; flere av navnene på fjelltoppene med «rond» er nylagede turistnavn. Les mer i Store norske leksikon Litteratur Lauritzen, Per Roger: Hyttene i Rondane, 1999, isbn 82-02-18662-5, Finn boken Møllebak, Tor Rondane og Femundsmarka med tilgrensende fjellstrøk: fra hytte til hytte, 1995, isbn 82-05-21546-4, Finn boken Skjelle, Dagfinn: Rondane, 1996, isbn 82-504-2361-5, Finn boken Barth, Edvard, Heitkøtter, Norman, Hohle, Per, Rondane, 1984 For fjellvandrere byr Rondane på ruter som er lette å gå, men også på toppturer i skarpere terreng.

Domenenavnet er parkert hos

Fri, 16 Oct 2020 07:20:07 +0000