Flyplassen i stavanger uis

Pinnsvin I Norge

TV 2 AS Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen Ansvarlig redaktør: Olav T. Sandnes Nyhets- og aktualitetsredaktør: Karianne Solbrække Sportsredaktør: Vegard Jansen Hagen Programredaktør: Kathrine Haldorsen Salgsdirektør: Bjørn Gunnar Rosvoll Kontakt TV 2 Pressetjenesten Annonsere Bli publikum Jobb i TV 2 Om personvern og informasjonskapsler Rabattkoder Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor eller Norwaco), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.

Pinnsvin i norge store

Fremmedartsvurdering 2007 Høy risiko Utslagsgivende kriterier: Rb(ii) Pinnsvinets utbredelse i Fennoskandia er i stor utstrekning betinget av antropochor spredning. Gjentatte introduksjoner er foretatt fra forrige århundre, trolig enda tidligere, sannsynligvis som følge av at pinnsvin har vært ansett som nyttedyr fordi det kan drepe hoggorm og smågnagere. Eldre litteratur nevner kilder fra 1715 som angir bestand av pinnsvin i Sørøst-Norge i første halvdel av 1700-tallet. Ved begynnelsen av 1800-tallet fantes arten imidlertid bare i Østfold, ved grensetraktene mot Sverige. Hvorvidt arten er å betrakte som spontan, bortsett fra i den boreonemorale og sørboreale klimasonen av Skandinavia, er usikkert, men all eldre litteratur understreker at utbredelse og opptreden har variert mye på grunn av omfattende introduksjoner, og at de fleste pinnsvinstammer i Norge er et resultat av utsatte dyr. Pinnsvin er et yndet kjæledyr i den forstand at mange setter ut mat og drikke til dyrene. Dette har blant annet ført til spredning av salmonellabakterier via dyrenes ekskrementer.

I løpet av de siste 10–15 årene er det gjort flere interessante observasjoner i forbindelse med pinnsvin som predator av bakkehekkende fugl, bl. a. på Vega og Sørarnøy i Nordland. Studier fra utlandet har vist at arten kan gjøre betydelig skade i forhold til å spise eggene til bakkehekkende sjøfugl.

Pinnsvin i norme iso

Først Korea, så Norge Som 18-åring fikk Yang et ettårig utvekslingsstipend, som hun tilbrakte i Korea. - Jeg hadde aldri vært utenfor Kina, og ønsket å komme meg ut og se mer av verden. Korea var som et speil for Kina. Jeg ville se mer, jeg ville dra et sted som var både nært til natur og kultur. Norge er en god kombinasjon. Det er nært til sentraleuropeisk kultur, samtidig er det isolert. Jeg liker isolasjonen her. Og naturen er svært vakker. Nå bor hun utenfor Oslo sammen med sin norske kjæreste, som har hjulpet henne med å oversette tegneserien til norsk. - Jeg håper å kunne fortsette å bo her i Oslo. Det er ikke så lett å finne et sånt hverdagsliv i Kina - ute i skogen. Det er sjelden å finne en by som Oslo, som har skogen så nær. Vi bor i en hytte i skogen. Nå skal jeg lage en tegneserie om livet i Solemskogen, forteller Yang. Dikter med tegn Tidligere i høst kom den kinesisk-norske lyrikeren He Dong med sin tredje diktsamling, «Stjernelysregn». Her er He Dongs dikt gjengitt med kinesiske skrifttegn ved siden av gjendiktningene til norsk, som er gjort av forfatternes Yinni Hu.

Matpakke Boka er en serie små poengterte fortellinger under korte vignetter som «Blomster», «Vinter» eller «Morild». Menneskene hun møter i det nye landet tegnes ofte som pinnsvin, blant annet i historien «Matpakke», der en pinnsvinfar samler mat til sine barn. - Pinnsvinet er et lite, men robust dyr. Det er stillfarent og rolig, og lever både i byen og naturen. Det minner meg om folk jeg har truffet her. I boka bruker jeg pinnsvinet til å vise familielivet i Norge. Faren tar vare på barna sine, de drar på turer og nyter naturen. I Kina er det ikke så synlig at fedre tar vare på barna sine, sier hun. Boka starter med «Hjem» og slutter med «Hjem», men i mellomtiden har Yangs hovedperson flyttet seg fra Kina til Norge. Så hva er hjem? - Jeg vet ikke. Hjem er ikke nødvendigvis et sted. Men når du drar bort, blir du mer oppmerksom på hva du dro ifra. Jeg har alltid vært interessert i europeisk kultur. Da jeg kom hit, gjorde distansen til Kina at jeg ble mer oppmerksom på kinesisk kultur, sier Yang.

Ferie i norge

a. Morgenbladet. Fantasi-Shi I starten av serien flyr hovedpersonen med drage fra Kina, og dumper ned fra himmelen i en norsk skog. Her finner hun et stort klumpete dyr som følger henne rundt i sin nye tilværelse. - Da jeg kom hit, følte jeg meg veldig ensom. Så jeg lagde meg en fantasivenn som jeg snakket med. Den er med meg fortsatt, smiler Yang. I boka heter fantasivennen Shi. Forfatter Gro Dahle har skrevet etterord til boka, der hun påpeker at Yangs fortellinger føyer seg inn i den kinesiske tradisjonen for naturmystisk poesi - også kalt «shi». - Det var tilfeldig, jeg tenkte ikke på det kinesiske ordet for poesi da jeg skapte denne figuren. I Kina har vi en sterk tradisjon for muntlig overlevert poesi. Inntil for bare 200 år siden fantes det ingen store kinesiske romaner. Fortellingene våre var dikt. Vi måtte pugge disse diktene som skolebarn. Selv om jeg ikke skjønte diktene da, kom de tilbake til meg da jeg kom til Norge. Med denne boka ble diktene til min måte å fortelle om hvordan jeg opplevde Norge, sier Yang.

Pinnsvin i norge download

  1. Japanease av
  2. Pinnsvin i norge video
  3. Pinnsvin i norge mean
  4. Pinnsvin i norge 1
  5. Ferie i norge
  6. Gullars og marianne

KameraOne Varighet: 00:25 20. 03. 2020 Chicagos Shedd Akvarium stengte i forrige uke for å forhindre spredning av COVID-19. Ansatte har brukt avgrensningen som en mulighet til å ta noen av fasilitetenes beboere, inkludert dette fem år gamle pinnsvinet på områdetur. Mer fra KameraOne

Lungeorm hos pinnsvin | Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

FØR du ringer oss Ikke forlat pinnsvinet uten tilsyn for å gå og ringe, det kan være borte når du kommer tilbake. Løft pinnsvinet opp med hansker, håndklær, skjerf, votter, t-skjorte e. l. og legg det i en eske. Legg et håndkle e. over pinnsvinet slik at det kan gjemme seg. – Nå ringer du på tlf 92280021

«En stillfaren begivenhet i denne bokhøsten», skrev Dagsavisen. He Dong er født i Beijing, og har vært bosatt i Norge siden 1985.

  1. Åsted norge tv2 4
  2. Hovedstaden i uganda
  3. Leilighet til leie stavanger
  4. Gutten med det tikkende hjerte n
Thu, 15 Oct 2020 12:06:19 +0000