Flyplassen i stavanger uis

Fett Rundt Magen

Om du forstår hvordan fettet forbrennes, kan treningen legges opp slik at du får et mest mulig fett utbytte. Her har du eksperttipsene. Det å gå opp og ned i vekt er en rent fysisk prosess, og ikke noe hokus-pokus, selv om nettavisene iblant kan gi inntrykk av det. forklarer i dag hva som faktisk skjer i kroppen når fettet forbrennes i løpet av en treningsøkt. Les også: Hvor blir det av fettet når vi trener? Fettet forbrennes jo under trening, uansett om du vet hvordan det foregår eller ikke. Men om du kjenner prosessen, kan det også gjøre deg i stand til å legge opp treningen slik at du får maksimale resultater. I den forbindelse har professor Truls Raastad ved Seksjon for fysisk prestasjonsevne ved Norges idrettshøgskole gode råd å komme med: – For det første er det slik at det er mulig å forbrenne fett uten å trene. Hvis du tar inn så lite mat at musklene ikke får energien de trenger fra tarmen, så begynner de som kjent å tære på fettlagrene, sier han. Spiser du lite nok, begynner musklene altså å spise av magefettet, selv om de bare får nok energi til å komme seg fra sengen til sofaen.

Fett rundt magen pa

Nå din idealvekt med Vektklubb

  1. Fem metoder for å bli kvitt magefettet | ABC Nyheter
  2. Prop. 93 L (2010–2011) - regjeringen.no
  3. Pinex forte og alkohol sauce
  4. Hva betyr emilie de secret story
  5. Fartøy til salgs - Remøy Skipsmegling AS
  6. Fett rundt magen de

Fett rundt magen quotes

- Er det lenge siden sist du var aktiv, kan det være vanskelig å komme i gang. Det skal gjøre vondt. Det er en jobb, og du må gjøre den, sier treningsekspert Yngvar Andersen til Men du trenger ikke å ta 100 situps hver dag for å få en mindre mage. - Du bør selvsagt ta noen mageøvelser. Men å løpe, gå på ski og bevege seg til hverdags er mye viktigere, fortsetter den veltrente supermannen. Når du ønsker å få vekk fett fra magen, har Yngvar særlig ett godt tips: – Det er veldig lurt å ikke tenke vekt. Ha heller fokus på midjemålet, og mål fremgangen der. Slik måler du livvidden VIDEO: YNGVARS TRENINGSOPPSKRIFT To buksestørrelser ned på fire uker I fjor lærte treningsekspert Yngvar Andersen tv-seerne hvordan man kan gå to buksestørrelser ned på fire uker. Oppskriften er fortsatt den samme – og den bør være overkommelig for de aller, aller fleste. – Det er et treningsprogram, ikke et slankeprogram, som medfører positive endringer dersom du trenger det, forteller Yngvar. Treningsopplegget går ut på at du gjennomfører tre skikkelige treningsøkter hver uke.

Mat med stort volum gjør at vi opplever metthetsfølelse. Spis mindre sukkerrike matvarer (godteri, boller og is) og siktet hvetemel. Siktet hvetemel og sukker får insulinet til å fyke i været, og fettet til å lagre seg rundt midjen. Drikk mer vann - og mindre brus, saft og alkoholholdig drikke. Ikke bruk mat for å takle vanskelige følelser. Slik får du drømmekropp til sommeren Stress ned og sov mer Stress og lite søvn kan fort gi deg ekstra kilo. Foto: ScanStockPhoto Så du kommer altså ikke unna den samme, gamle leksa for å få mindre mage: Økt aktivitetsnivå og kostholdsendring er fortsatt det som skal til. I tillegg bør du stresse ned. - Det er i dag mange studier som tyder på at stress fører til overvekt, og at det er en klar sammenheng mellom stresshormonet kortisol og lagring av fett rundt midjen. Det er ikke tilfeldig at det setter seg nettopp der, sier Tine Sundfør. - Stress og dårlig søvn henger tett sammen. Og studier tyder også på at de som sover minst, legger mest på seg, fortsetter hun.

Føler du at du nærmest kan kjenne magen vokse etter en dag med litt for mye god mat? Det er dessverre mer enn bare en følelse. En tidligere studie fra Oxford University i England har vist at det kun tar tre timer fra du har spist et stort måltid med mye fett, til fettet lagres rundt magen, har The Telegraph skrevet. Et måltid som inneholder 30 gram fett vil bestå av to til tre teskjeer fett som da, ganske raskt etter måltidet, vil legge seg rundt midjen. Heldigvis mener ekspertene at magefettet også er det enkleste å bli kvitt. LES OGSÅ: Derfor blir du ikke kvitt magefettet Det farlige fettet Fettet som sitter rundt magen og midjen skiller seg ut på flere måter. Ikke bare er det dette fettet mange er mest misfornøyd med, det er også fettet som helt klart er farligst for oss. – Har kiloene samlet seg rundt midjen, er det grunn til å ta grep. Økt midjemål er en ekstra risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, diabetes og metabolsk syndrom, og er tegn på for høy kroppsvekt, inaktivitet og liten muskelmasse, forteller Christine Thune, fagsjef i trening i treningskjeden Stamina til Du gjør derfor lurt i å holde et øye med midjemålet, og hovedregelen er at det bør være mindre enn hoftemålet.

En liten trøst til slutt: – Trening blir for mange noe som er helt greit å gjøre, kanskje til og med gøy etter hvert, smiler Yngvar Andersen. Har du litt for mye bak også? Slik får du sprettrumpe

Fett rundt magen tattoo

I tillegg må du ha fokus på hverdagsmosjon, som for eksempel å gå til jobben, ta trappa eller følge barna til skolen. Les mye mer om å gå to buksestørrelser ned, og last ned den enkle treningsplanen! Seks kostholdsråd Hva du spiser, er selvfølgelig heller ikke hipp som happ hvis du vil møte våren med litt flatere mage. – Mange blir stadig mer forvirret, og gir nesten opp i jungelen av motstridende informasjon. Skal man spise mye fett eller lite fett, går man opp i vekt av brød og poteter eller ikke? Glem lynkurene, men sats på varig omlegging av kostholdet. Det er det eneste som gir varige resultater, sier ernæringskspert Tine Sundfør. – Uavhengig av hvilken kostholdsekspert du spør, er det faktisk minst seks kostråd som alle enes om, og som vi har solid vitenskapelig grunnlag for å anbefale. Det krever innsats, men gir garantert resultater, opplyser Sundfør. Her er seks gode kostholdsråd: Spis mer fisk og sjømat. Lag mat fra bunnen, og spis mindre junk og ferdigmat. Spis mer grønnsaker, som har stort volum og lite kalorier.

Anbefalt livvidde for voksne kvinner er maksimalt 80 centimeter. Er midjemålet over 88 centimeter regnes det som fedme. Så hvorfor er det egentlig slik at fettet legger seg først på magen? – Overskuddskaloriene lagres gjerne rundt midjen, nær leveren, hvor de raskt kan omdannes til energi igjen, om det trengs, forteller Thune. MÅL: Er midjemålet over 88 cm, klassifiseres det som fedme. Foto: Lsantilli - Fotolia Vis mer LES OGSÅ: Når blir magefettet helseskadelig? Kutt ned på sukker Siden det er såpass lett å legge på seg nettopp rundt midjen, så er det i alle fall en liten trøst at det også er dette fettet som forsvinner først. – Magefettet er det som er lettest å bli kvitt, bekrefter Christine Thune. Dette tror treningseksperten kan motivere mange til å legge om livsstilen, og redusere fettmasse og midjemål. – Når midjemålet reduseres, gir det en betydelig gevinst både for helse og utseende. LES OGSÅ: Disse mageøvelsene funker best Og den desidert mest effektive måten å redusere midjemålet på, er ved å justere kostholdet.

Fettet som sitter rundt magen er mye mer usunt enn noen ekstra kilo på rumpa. Så sjekk livvidden jevnlig. Foto: Sinar 2 – Selv de som alltid har vært sylslanke, og som fortsatt er slanke, merker at fettet setter seg raskere rundt midjen etter at de har passert 40, sier ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Foto: Anita Sælø Er du fornøyd med magen om dagen? Hvis svaret er nei, er du ikke alene. – Magefettet er både ulekkert og upopulært, men først og fremst er det usunt. Fettet som sitter rundt magen er nemlig mye mer usunt enn noen ekstra kilo på rumpa, sier Tine Sundfør, ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Norges helsehøyskole, til Magefett øker nemlig risikoen for hjerte- og karsykdom, og diabetes type 2. – Selv de som alltid har vært sylslanke, og som fortsatt er slanke, merker at fettet setter seg raskere rundt midjen etter at de har passert 40. Synkende østrogennivå gjør at fett lagrer seg lettere rundt mageregionen, forteller ernæringsfysiologen videre. - Alle har tid til å trene – Det skal gjøre vondt Men er du nødt til å slite stumpen av deg for å få vekk litt magefett?

Det totale antallet fettsyrer forbrukt blir derfor større, selv om den prosentdelen av energien som kommer fra fett er mindre. Og det er totalantallet, det vil si det totale energiforbruket, som teller. – Intervalltrening, altså høyintensitetstrening ispedd noen perioder med lavere aktivitet, fungerer derfor også godt, sier Raastad. – Da får du både høy forbrenning i arbeidsperiodene, for det meste i form av karbohydrater, og så utjevner du med mer fettforbrenning i pauseperiodene og i tiden etter at du er ferdig med treningen. Punkttrening, nei En myte Raastad punkterer for oss, er ideen om punkttrening – altså det å gjøre situps i det uendelige for å få flat mage. – Det ser dessverre ikke ut til at punktrening er mulig. Forskningen tyder på at fettforbrenningen mobiliseres litt på samme måte som fettlagringen, det vil si taktvis på ulike deler av kroppen. Litt her og litt der, for å si det sånn, forteller han. – Det vil si at for å bli kvitt magefettet, så må du trene nok til at også magefettsyrene rekker å mobiliseres.

Fri, 16 Oct 2020 05:08:16 +0000