Flyplassen i stavanger uis

Hovedstaden I Venezuela

 1. Hovedstaden i venezuela kryssord
 2. Hovedstaden i venezuela ecuador
 3. Hovedstaden i venezuela vs

– Nå går det fra vondt til verre på alle områder, og det er bare et tidsspørsmål før vi må stenge og 29 ansatte mister jobben. – Med denne regjeringen har jeg mistet alt håp om bedring, så andre må ta over for å redde landet, sier bakeri-eieren Andres Blanco her i Caracas. Fortsatt er det produksjon i det lille bakeriet i Caracas, men det blir vanskeligere for hver dag som går, sier innehaveren. Foto: Arnt Stefansen / NRK

Hovedstaden i venezuela kryssord

Eksperter mener derimot at Venezuelas strømproblem skyldes mangel på investeringer i infrastruktur. Områdene som har fått tilbake strømmen, er hovedstaden Caracas og de nærliggende delstatene Miranda og Vargas, som huser den internasjonale flyplassen og hovedhavnen. De vestlige delstatene Barinas, Táchira og Zulia er fortsatt uten strøm, ifølge nyhetsbyrået AFP. Torsdagens strømbrudd førte til kaos i landet, hvor det ble problemer med vannforsyningen og sykehus måtte bruke stearinlys. Ecuadors utenriksminister hevder rundt 80 venezuelanere har omkommet som følge av strømproblemene, noe kommunikasjonsminister Rodriguez har benektet. Publisert: 10. 03. 19 kl. 01:42 Oppdatert: 10. 02:20 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

 1. Hva er hovedstaden i venezuela
 2. Hovedstaden i venezuela map
 3. Debatt:Norsk våpeneksport - Brukes norske våpen mot skoler og sykehus i Jemen? - Dagbladet
 4. Hovedstaden i venezuela today
 5. Hovedstaden i venezuela
 6. Hovedstaden i venezuela ecuador
 7. Krisa i Venezuela - Venezuela ennå delvis mørklagt - og demonstrasjoner ventes - Dagbladet
 8. NORSKE JULESANGER OG JULEMUSIKK | Julemusikk og Julesanger
 9. Hovedstaden i venezuela 2017
 10. Svart humor programleder
 11. - Strømbrudd i Venezuela - Store deler av Venezuela mørklagt - SOL

Men han gir ingen forklaring på USAs rolle i den venezuelanske krisa. Og knapt noen ekspert på Venezuela ser en slik sammenheng. – Ingen «økonomisk krig» – Jeg ser ikke av det pågår noen «økonomisk krig» mot Venezuela, sier kommentatoren Carlos Correa. – Det er riktignok innført noen straffetiltak fra USAs side, men det forklarer på ingen måte det faktum at landets økonomi er lagt i ruiner det siste tiåret. – Det verste er at er blitt umulig å drive privat økonomisk virksomhet i Venezuela – på grunn av nasjonalisering, pris- og valutakontroll og andre tiltak, sier kommentatoren. Det daglige brød I et bakeri i sentrum av Caracas lages fortsatt det daglige brød. Men innehaveren Andres Blanco frykter det går mot slutten for virksomheten som familien har drevet i mer enn 40 år. Bakeren Andres Blanco og hans familie har drevet bakeri i Caracas i mer enn 40 år. Nå frykter han at det går mot slutten for virksomheten. Det blir stadig vanskeligere å få tak i råstoffer, og i perioder må han selge med tap fordi myndighetene fastsetter en pris som er lavere enn kostnadene: – Intet håp med denne regjeringen – Det eneste som kan redde oss er en ny økonomisk politikk, sier innehaveren.

Hovedstaden i venezuela ecuador

Foto: Matias Delacroix / Afp / Scanpix Strømbruddene startet torsdag. Demonstrasjoner BBC melder lørdag ettermiddag at deler av hovedstaden og enkelte andre deler av landet har fått strømforsyningene tilbake. Samtidig gjør mange av landets innbyggere seg klare for å gå ut i gatene og demonstrere - både for og mot regimet. Samtidig står verdens stormakter bak hver sin side. USA krever stadig at Maduro går av, og varsler nok en gang at de vil innføre flere sanksjoner mot landet. Det advarer Kina og Russland amerikanerne om å gjøre. De to landene støtter Maduro-regimet og utstedte i går en advarsel: - Innblanding utenfra og sanksjoner vil bare gjøre en allerede anspent situasjon enda verre. Vi har nok av historiske eksempler som forteller oss at dette ikke er veien å gå videre, advarte en av Kinas toppdiplomater, Wang Yi, i går, ifølge Reuters. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

De skal også ha blitt lovet fordeler om de stemte på Maduro. Falcóns egne valgobservatører hadde blitt nektet adgang ved flere lokaler, og en av dem hadde blitt banket opp av soldater, ifølge presidentkandidaten selv. USA, EU og 14 søramerikanske land har på forhånd fordømt valget for å mangle demokratisk garanti. Flere hundre mennesker protesterte mot valget i Spania, Mexico, Colombia og Chile. I Venezuela skal valgdagen imidlertid ha gått rolig for seg, ifølge militæret i landet. (©NTB)

Av Kari Angelique Jaquesson. Vi er vitne til en enda en løgnkampanje fra mediene for å mørne oss til å akseptere krig. Denne gangen mot Venezuela. NRK står i første rekke når det gjelder å spre propaganda. Seniormedarbeider Anders Magnus innleder en av sine artikler slik (28(1/2019): « Myndighetene i Venezuela har kjørt økonomien i grøfta, og det er stor mangel på matvarer. På grunn av hyperinflasjon er det mange som ikke får nok lønn til å brødfø familiene sine. » Å sitere «humanitære organisasjoner» er strategi brukt i mange kriger. Folk stoler jo på disse. Magnus nevner ikke sanksjonene, hvordan kapitalistene i landet med vilje bidrar til å holde unna enkelte varer for den jevne befolkningen. Han har ikke innhentet kommentar fra den folkevalgte regjeringen, videreformidler kun talspersoner for ikke-kandidaten Guaido og andre som sier sånt som Magnus vil ha for å opprettholde et narrativ som skal rettferdiggjøre et regimeskifte. Magnus arbeider altså ikke som journalist, men opptrer som aktivist.

Hovedstaden i venezuela vs

Inflasjonen var i fjor på mer enn 2000 prosent – den høyeste i verden. Økonomien krympet med mer enn 12 prosent og mangelen på mat, forbruksvarer og medisiner blir mer og mer dramatisk. – Økonomien her i Venezuela er nå i fritt fall, og inflasjonen øker raskere for hver dag, sier kommentatoren Carlos Correa i Caracas. – En tikkende bombe – Denne utviklingen betyr at livskvaliteten blant folk her i Venezuela nå forverrer seg dramatisk, sier den kjente kommentatoren Carlos Correa her i Caracas. – Lønningene kan på ingen måte holde følge med den enorme inflasjonen, og derfor er flere og flere ute av stand til å kjøpe den maten som er få tak i, sier han, og legger til: – Folk er ufattelig tålmodig her i landet, men situasjonen er en tikkende bombe, sier kommentatoren. Kø og atter kø Intet syn er nå mer typisk i den venezuelanske hovedstaden, enn køer. Å få tak i det som tilbys av statlig subsidierte mat- og forbruksvarer er for stadig flere den eneste løsningen, og folk stiller seg i kø så snart ryktet begynner å gå om at nye varer er kommet i hyllene.

Stappfulle hyller på supermarkedene i Venezuela Men bildet Magnus og hans like forsøker å prente inn i oss om myndigheter som forsøker med vilje å sulte sitt eget folk, stemmer ikke med virkeligheten. Journalisten Max Blumenthal har gjort som journalisten Abby Martins og tatt turen innom et supermarked i hovedstaden Caracas. Her er det ikke mangel på noe. At deler av sortimentet er utenfor kjøpekraften til deler av befolkningen er sikkert riktig, men årsakene til dette holder Magnus og hans likesinnede tett om. Hvem skal «redde» folket i USA? Hvordan er allmenntilstanden til USA, landet hvis ledere skriker om hvor grusomt folket i Venezuela har det? Det står veldig dårlig til for store deler av befolkningen. 40 millioner fattige lever med sult i USA, 63 millioner amerikanere har ikke jevn tilgang på rent vann, millioner har ikke helseforsikring, 500. 000 amerikanere er hjemløse og det forekommer masseskytinger kontinuerlig, politiet dreper i snitt tre mennesker per dag, USA har massefengsling av egen befolkning.

STRØMBRUDD: En pasient ved Miguel Perez Carreno-sykehuset i Caracas fredag. Foto: MATIAS DELACROIX / AFP 15 dialysepasienter har dødd som følge av strømbruddet i Venezuela, ifølge helseorganisasjonen Codevida. Maduro hevder cyberangrep er årsaken til strømmangelen. Artikkelen er over ett år gammel – Mellom i går og i dag var det 15 dødsfall på grunn av mangel på dialyse, sier direktør Francisco Valencia i den ikke-statlige organisasjonen Codevida i en uttalelse lørdag. les også Redd Barna i Colombia: – Selger håret for å få råd til mat Pasientene skal ha hatt en nyresykdom som gjorde at de var avhengig av dialyse (blodrensing) for å kunne overleve. Ifølge organisasjonen er det mer enn 10. 200 personer i landet som er avhengig av dialyse og som står i fare for å ikke få behandlingen de trenger. MØRKT: Hovedstaden Caracas uten strøm lørdag-. Foto: MATIAS DELACROIX / AFP Lørdag var deler av landet forsynt med strøm igjen etter å ha vært uten i to døgn, men fortsatt er et ukjent antall institusjoner og husstander strømløse.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA, som er til stede i hovedstaden Caracas, møtte svært få velgere opp ved valglokalene nyhetsbyrået undersøkte. Flere sier de lot være å stemme fordi de ikke stoler på valgkommisjonen, som de mener har stilt seg på presidentens side. Ifølge opposisjonen i landet var valgdeltakelsen på under 30 prosent av 20, 5 millioner stemmeberettigede. En av de første som avla stemme, var Maduro selv, som lovte å danne en «forsonende regjering» og starte dialog med opposisjonen om han vant. Ved forrige presidentvalg i 2015 var oppmøtet 80 prosent. Mangler internasjonal støtte Falcón sa tidligere søndag at også han fryktet at regjeringspartiet ville rigge valget i sitt favør. På meningsmålingene før valget ledet Falcón med 30 prosent over Maduros 20, men analytikere mente at en lav valgdeltakelse kunne gi Maduro seier. Falcón hadde i løpet av valgdagen mottatt flere hundre klager på at regjeringspartiets ansatte hadde skannet velgernes identitetspapirer nært ved og inne i valglokalene.

 1. Første mann til mølla på engelsk
Thu, 15 Oct 2020 15:34:26 +0000