Flyplassen i stavanger uis

Hovedstad I Estland

Her finner du flere hoteller Her finner du billige flybilletter Latvia er et sjarmerende og lite land, faktisk et av de minst befolkningsrike og minst tett befolkede landene i EU, men større enn Estland med sine 2, 5 millioner innbyggere. Hovedstaden er Riga og det offisielle språket er latvisk. Landet fikk sin selvstendighet i 1991 etter å ha vært okkupert av Sovjetunionen fra 1940–1941 og 1945–1991, og av Tyskland i perioden 1941-1945. De som besøker Latvia i dag kan oppleve den moderne meteropolen hovedstaden Riga har blitt, badebyen Jurmala og nasjonalparken Gauja med vintersportsstedet Sigulda. Landet kom med på årets liste over land det er etisk riktig å feriere i, og det jobbes hardt for at Latvia skal bli oppfattet som et verdig europeisk turistmål. Reiser man til Latvia bør man også få med seg noen av de mindre, historiske landsbyene unna folkemengdene, hvor tiden tilsynelatende har stått stille i mange tiår. Ellers kan du i denne baltiske staten som i de andre både bo billig, shoppe billig og spise billig samtidig som du blir kjent med det gjestefrie og joviale folket du finner bak fasadene.

Hovedstad i estland 2019

Klokka i Estland nå - torsdag 14. mai 2020, uke 20 Sol: ↑ 04:46 ↓ 21:39 (16t 53m) Mer info Tidssone For tiden Eastern European Summer Time (EEST), UTC +3 Vintertid (Eastern European Time (EET), UTC +2) starter 25. oktober 2020 IANA-id-en for Estland er Europe/Tallinn. Estland på kartet Kontinent: Europa Areal: 45 226 km² Hovedstad: Tallinn Valuta: Euro (EUR) Landkode (telefon): +372 Toppnivådomene (internett): Breddegrad: 59, 00. Lengdegrad: 26, 00 Befolkning: 1 291 000 Årlig snitt-temperatur for Estland 1901-2018 Hver av stripene representerer ett år. Grafikk av Ed Hawkins, med data fra Berkeley Earth. Se 15 steder i Estland × - eksakt tid for enhver tidssone

Språket som snakkes er litauisk, som ligner på latvisk like mye som norsk ligner på tysk. I 1990 var Litauen den første sovjetrepublikken som erklærte sin uavhengighet fra den sovjetiske unionen, og i dag er Litauen en av de raskest voksende økonomiene i EU. Det mest spennende turistmålet er nok hovedstaden Vilnius, men til gjengjeld har denne byen mye å by på. En vakker gamleby (med alle barer og restauranter), den storslagne, gotiske St. Anne-kirken, Uzupios – Vilnius`svar på Montmartre, «Tre kors», Daggryporten, TV-tårnet med fantastisk utsikt over byen, shoppinggaten Pilies Street m. m. Utenfor Vilnius finner du forøvrig også slottet Trakai som er en annen populær severdighet. Og som i de andre baltiske landene kan du ta en spa-behandling for en rimelig penge. Ellers har Vilnius blitt kåret til Europas billigste shoppingby flere år på rad, og i tillegg til utenlandske varer bør man kikke på lokale skatter av lin og rav samt gjenstander i glass som boller, vaser og fat. Vil man på Zara eller Mango er det like greit å ta turen til det gigantiske kjøpesenteret Akropolis ( 110 000 m2), som befinner seg en 10 minutters kjøretur unna sentrum.

  1. Hovedstad i estland de
  2. Fra gras
  3. Hovedstad i estland lyrics
  4. Leie bunad til 17 mai
  5. Hovedstad i estland 2019
  6. Hovedstad i estland ii
  7. Refinansiering uten sikkerhet | Få kontroll på økonomien | Express Bank
  8. Hovedstad i estland bank

Tallinn (til 1918: Reval) er hovedstaden i og den største havnebyen i Estland. Byen har 401 996 innbyggere ( 1. mars 2008) og ligger helt nord på den baltiske halvøy, 80 km sør for Helsingfors. Den ble erobret av danskene i 1219 og solgt til Den tyske orden i 1346. Byen var under svensk herredømme fra 1561, til svenskene tapte sine besittelser i Baltikum under Den store nordiske krig til Russland i 1710. Den var hovedstad i det selvstendige Estland fra 1919 frem til den sovjetiske okkupasjonen under og etter andre verdenskrig, og ble hovedstad på ny etter Estlands selvstendighet i 1991. Byens gamleby, Vanalinn, ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997.

Hvilket land bør man velge? Estland, Latvia og Litauen har blitt populære reisemål blant nordmenn, blant annet på grunn av det lave prisnivået. Men hvor forskjellige opplevelser får man om man velger det ene landet fremfor det andre? De er alle rimelige reisemål, byr alle på fine julemarkeder i desember og har en spennende historie med Sovjetunionen og kommunismen, men de byr også alle på en kultur av egen art. Vi sjekker status og så er det opp til deg å avgjøre hva som frister mest. Estland er det nordligste av de tre baltiske landene, og det minste både i areal og i befolkning (1, 2 mill. ) Hovedstaden er Tallinn og språket man snakker er estisk, som ikke ligner latvisk eller litauisk, men finsk. Klimaet i Estland er mer likt det norske enn de to baltiske landene lengre syd; det regner hver tredje dag og om vinteren blir det kaldt, men kommer man fra Norge tåler man jo litt. Skal man til Estland er det vel først og fremst Tallinn man bør se, og da spiller det ikke så stor rolle at landet består av 50% skog, med mindre du vil begi deg ut på bjørnejakt.

Hovedstad i estland vs

Estland er verdensberømt for sine skianlegg. Landet ligger i de baltiske statene, ved kysten av Gulfs of Finland og Riga. Hvis du kommer hit på ferie, kan du bestille flyplassen eller jernbanestasjonen et par uker før turen til Estland. På denne måten sparer du på taxi og vil være sikker på at du blir hentet. Hvis vi snakker om den kulturelle komponenten i besøket ditt, bør du reise til Tallinn, Estlands hovedstad. Byens rolige atmosfære stimulerer til å gå. Vanligvis melder turister seg på dagsturer rundt det gamle sentrum, men for lengre turer foretrekker de å leie bil. Lei en bil med en sjåfør i Estland som lar deg besøke så mange attraksjoner som mulig: Sangfestivalen, rådhusplassen, slottet Glen og muren i Tallinn. Den nest største byen er Tartu, kjent som utdanningssenteret i Estland. University of Tartu ble grunnlagt i det XVII århundre. Se også: Valga, Pärnu, Kohtla-Jarve, Narva Estland har mange innsjøer, naturlige kilder, middelalderslott, kursteder og pittoreske naturlandskap.

Vi anbefaler å kjøre til Endla og Matsalu naturreservater, i tillegg til å seile til øya Abruka. Elveanlegget Narva-Yiyesu, oppkalt etter elven der den ligger, tilbyr strandaktiviteter. Velværeprogrammet med mineralvann "Auga" er tilgjengelig i alle lokale feriesteder. Svømmesesongen varer fra juni til august. Haapsala er kjent for sine gjørme-behandlinger. 3 velværesentre åpnes hele året: Laine, Bergfeldt og Fra Mare. Benytt deg av persontransporttjenester i Estland for å komme deg raskt og uten forsinkelse til ønsket sted. Estland er et flott sted å feriere. Antallet alpinanlegg og rekreasjonssteder øker med hvert år. Ved ankomst, ikke glem å bestille en transfer i Estland for å komme deg hvor som helst i landet.

Søk Nettsteder / artikler By / land Sosiale media Del / følg oss: Facebook Follow Twitter Besøk oss: Facebook Twitter Tilbake Innstillinger Min hjemby Mine tall Min brukerkonto Mine kalender-hendelser Min klokke Personlige data Betal-tjenester Logg inn Tilbake Hjem Kontakt oss Om oss Biblioteket Tilbake Klokka Sommertid - normaltid Tidsforskjell Personlig verdensur Regn om tidspunkt Verdensur – utvidet Alarm-klokke online Klokke-artikler Tilbake Tidssoner Finn tidsforskjell Beste tid å ringe? Retningsnummer Kart over tidssoner Tidssoner oversikt Tilbake Kalender Kalender: Alle tjenester Kalender 2020 Kalender 2021 Lag PDF-kalender Legg til hendelser Skolerute 2019-2020 Månedskalender Hvilken uke er det? Lag en kalender Helligdager i Norge Off. fridager i verden Når er 13. en fredag?

Siden 1997 har den gamle bydelen i Tallinn vært på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Liv under regelen av skandinaviske konger, russiske imperiet og tyske orden har forlatt Estland med unik og rik blanding av historiske landemerker. Over tusen gårder ble bygget tvers Estland fra det 13. århundre. Noen av gårdene ble ødelegt eller har falt i ruiner men mye har blitt rekonstruert og nå er favoritt attraksjoner for turister. I dag er det ca 200 herregårder under statlig beskyttelse som arkitektoniske monumenter og 100 er i aktiv bruk.

Menyene på restaurantene i Latvia tilbyr mat fra både det russiske og østeuropeiske kjøkken, og kjøttretter i alle mulige varianter utgjør den største delen av repertoaret. Erter, poteter, bacon og kål er vanlige ingredienser for å nevne noen, men man finner som alle andre steder både pizza og hamburger for den som ikke vil prøve noe annet. Til drikke serveres gjerne den latviske vodka, den lokale bitter og landets velsmakende øl. Shopping gjøres i sentrum og du finner det meste rett i nærheten av hverandre. Lokale spesialiteter er håndverk av tre, som for eksempel bestikk, ullklær, rav og lin. Her bør du bo, i Riga: Luksushotell i hjertet av Riga som ofte har svært gode tilbud innimellom Eller her: Dome Hotel & Spa er et annet godt valg som vil gi deg en unik opplevelse i Riga Nabolandet til Latvia i sør, som er det siste i vår lille reiseguide til Baltikum, kom i likhet med Latvia med på den på listen over land det er etisk riktig å besøke. Litauen har som Latvia også et temperert klima, det bor ca 3, 5 millioner mennesker her og hovedstaden heter Vilnius.

Fri, 16 Oct 2020 16:54:08 +0000