Flyplassen i stavanger uis

Grense Norge Russland

  1. Grense norge russland 1
  2. Grense norge russland 5

Det bør være åpenbart for enhver at Lyngstua i vår forhistorie ikke er «Tuen» i Lyngen, men et sted ved sjøen øst for Varangerfjorden, skriver artikkelforfatterne. Bildet er fra Kolahalvøya. Foto: Colourbox Utsagn i media viser at det er uenighet om hvor grensen mellom Norge og Russland gikk i tidsrommet 800 – 1500 evt. UiT-professorene i historie, Lars Ivar Hansen og Bjørnar Olsen, hevder (i Sagat 30. 01 2014) at grensen gikk vest for Lyngen og langs Malangen/Målselv. De mener at dagens Lyngstua, mellom fjordene Lyngen og Ullsfjord, var det østligste grensepunkt for Norge ved sjøen. Dette syn støttes også av Einar Niemi, og andre historikere knyttet UiT. Utsagnet bygger de på at stedet Lyngstua er nevnt i det gamle Grenseskjellet (o. 1330). Utsagnet i dette dokument bygger på Fredstraktaten stadfestet i Novgorod av 1326. I Norges Gamle Love er teksten i Grenseskjellet tatt inn, og lyder oversatt: «Russerne har rett til å ta skatt langsmed sjøen til Lyngstuva og på fjellet til Mæleå som ligger rett opp fra Lyngstuva og øst imot Kjølen.

Grense norge russland 1

Selv om missilene er utviklet for kystforsvaret som sjømålsmissil, kan de også brukes mot landmål, skriver The Barents Observer. Forsvaret operative hovedkvarter vil ikke kommentere Russlands utplassering av missiler. – Vi uttaler oss ikke om andre staters kapasiteter, sier major Elisabeth Eikeland, pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter til TV 2. I mai truet Russland med gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes, og Maria Zakharova, talsperson i det russiske utenriksdepartementet, sa at Russland ikke kommer til å la «militære forberedelser» like ved landets grenser forbli ubesvart. Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen tror ikke det er noen fare for at de nye missilene har noen mål i Norge. – Dette er en demonstrasjon av politisk misnøye med den hensikt å skape debatt internt i Norge som vil påvirke vår sikkerhetspolitikk, sier Diesen til NRK. Missilsystemet skal ha en rekkevidde på opp til 260 kilometer. Foto: Russlands forsvarsdepartement Har varslet økt aktivitet Russland har varslet fire militærøvelser utenfor kysten av Nordland og Troms, og et større antall marine fartøy er ifølge Forsvaret på vei til øvingsområdene utenfor kysten av Nord-Norge.

Grense norge russland 5

  • Russland har utplassert raketter på grensen mot Norge
  • Dette er Norges grense mot Russland – Troms og Finnmark
  • 12 fantastiske juletradisjoner fra rundt om i verden | EF Go Blogg

Åpningstider Timeavtale Mandag 09:00-14:00 Tirsdag 09:00-14:00 Onsdag 09:00-14:00 Torsdag 09:00-14:00 Fredag 09:00-14:00 Kontakt grensestasjonene Jarfjord grensestasjon, tlf. 78 99 41 02 Pasvik grensestasjon, tlf. 78 99 41 40 Om oss Norges Grensekommissær for den norsk-russiske grense har som hovedoppgave å føre tilsyn med at Grenseavtalen og andre avtaler mellom Norge og Russland som regulerer grenseforholdene bli overholdt av begge parter. Grensekommissariatet er i dag underlagt Politidirektoratet som et eget selvstendig organ. Stillingen som grensekommissær er sivil. Fant du det du lette etter? Fant du det du lette etter? Velg din tilbakemelding Tilbakemelding Hva lette du etter? Dine innspill hjelper oss med å gjøre nettstedet bedre. Vi svarer ikke på tilbakemeldingen. Ikke send personlig informasjon som telefonnummer, personnummer eller e-postadresse. Takk! Du får dessverre ikke svar på tilbakemeldingen din. Har du spørsmål eller trenger du hjelp? Kontakt politiet på telefon, e-post eller ved å møte opp.

Fri, 16 Oct 2020 14:32:12 +0000