Flyplassen i stavanger uis

Selvkjørende Buss Oslo

  1. Selvkjørende buss oslo hotel
  2. Selvkjørende buss oslo schedule

Oslos første selvkjørende bussrute, linje 35, mellom Kontraskjæret og Vippetangen åpnet i mai med to selvkjørende busser. Kjøretøyene som brukes er modellen Arma levert av NAVYA. Bussene er elektriske med sitteplass til 11 passasjerer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix annonse annonse Erfaringene så langt viser at selvkjørende busser ikke går knirkefritt. I Oslo har de automatiske kjøretøyene en «vert» med, og i Gjøvik ble bakkene for bratte. Å kjøre med hovedstadens to selvkjørende busser har vært svært populært. På to uker har bussene, Mats og Oda, fraktet 5. 500 passasjerer de få hundre meterne fra Vippetangen til Kontraskjæret i hovedstaden. Men kjøretøyene er ikke helt førerløse, skriver Dagens Næringsliv. Begge bussene, man med kapasitet på elleve passasjerer, har en egen vert med som passer på at automatikken gjør det den skal. Det har vist at uforutsette ting som blomsterpotter og fotgjengere kan være et problem. At førerløse busser ikke er helt enkelt viser også erfaringene fra Gjøvik, som var den første byen i Norge til å teste ut den nye teknologien.

Selvkjørende buss oslo hotel

Applied Autonomy leverer kunnskap og tjenester for bærekraftig autonom transport. - Støtten fra Innovasjon Norge har vært en forutsetning for vår vekst, sier administrerende direktør Olav Madland. I 2017 fikk han idéen til styringssystemer for autonome kjøretøy. Siden han mente at det var veldig viktig å få på plass et godt økosystem for å videreutvikle idéen kontaktet han industriselskapene i Kongsberg ved Kongsberg Innovasjon og Kongsberg kommune som begge ble med på prosjektet. Selskapet har nå fått mye erfaring med å pilotere og teste autonome kjøretøy. Applied Autonomy eies i dag av Kongsberg Innovasjon, Olav Madland og Vy. Kundene deres er byer, kommuner, fylkeskommuner og transportleverandører. - Selskapets ambisjon er å bidra til utvikling av fremtidens transportsystemer, med mål om lavere utslipp og bedre fremkommelighet og sikkerhet. Applied Autonomy er en «early mover», og det er foreløpig ingen som vet hvilke løsninger som vil bli akseptert av marked og myndigheter. Men de er et anerkjent kompetansemiljø nasjonalt og internasjonalt, og en sentral aktør i flere utviklingsprosjekter med internasjonale partnere, forteller finansieringsrådgiver Britt Haraldsen i Innovasjon Norge Oslo Viken.

På denne måten ønsker vi å finne ut hvordan fremtidens transportsystem kan bli, sier Lan Marie Nguyen Berg (MDG), samferdselsbyråd i Oslo. LES OGSÅ: Ruter har inngått avtale om leie av opptil 50 selvkjørende kjøretøyer – de første kommer i vinter Bussene rommer 11 sitteplasser og miljøbyråden gleder seg til å ta med barnevognen på tur når de om ikke lenge kommer i bruk. Stein J Bjørge På traffikkstasjonen til biltilsynet i Oslo testes bussene Oda og Mads ut før de snart skal ut og rulle i byen. Stein J Bjørge Oda og Mads «Hei, jeg heter Oda. Jeg kjører helt selv», står det på den ene bussen. Den andre bussen har fått navnet Mads. Ruter-logoer pryder allerede de to bussene, som fortsatt står i en garasje hos Statens vegvesen i påvente av grønt lys før de kan settes ut i ordinær trafikk. Ruter har som ambisjon at de første bussene skal være i trafikk i løpet av mai. Da skal bussene frakte passasjerer mellom bussholdeplassen på Vippetangen og trikkeholdeplassen ved Kontraskjæret, en strekning på én kilometer.

  1. Gratis bøker
  2. Selvkjørende busser uten full kontroll | DN
  3. Selvkjørende buss oslo map
  4. STYRKETRENING: Hvordan bli sterkere? | Iform.no

For det gjør den. Men for sikkerhets skyld er det alltid en operatør ombord. Denne Bussen kjører en rute som er kjørt opp og dermed programmert inn på forhånd. Så sjekker den at den er på riktig sted via mobilnettet og GPS. Kameraer og sensorer rundt bussen skal hindre sammenstøt med hindringer langs veien. Les også: Skrev klimaavtale med Trump-kritiker i California Lov kommer snart Seks-seteren har kostet Kongsberg-selskapet Applied Autonomy 1, 8 millioner kroner. Så snart Stortinget har vedtatt lovregulering om selvkjørende kjøretøyer – trolig i løpet av høsten – kan de rulle lovlig ut i trafikken. Helgesen sier at Oslo nå bør vurdere å legge bort planene om en ny trikketrase langs Ring 2, fordi utslippsfrie, selvkjørende busser kan dekke behovet, uten enorme investeringer gjennom å grave ned nye skinner. Ni av ti biler skal vekk – Kollektivtransporten, førerløse kjøretøyer og effektiv bildeling vil smelte sammen. Ved hjelp av en app på mobilen kan du bestille hele reisen. OECD har spådd at det i fremtiden vil være behov for under 10 prosent av dagens bilpark, sier klimaministeren.

Selvkjørende buss oslo schedule

Nå tester vi to strekninger med selvkjørende busser i Oslo: Linje 35 på Akerhusstranda og linje 85B på Ormøya mellom Nedre Bekkelaget og Malmøya. Slik reiser du med selvkjørende busser Alt du trenger for å sitte på er en gyldig billett. Du kan bruke RuterBillett-appen, reisekort eller dra innom et salgssted. Avgangene er tilgjengelige i reiseplanleggeren og RuterReise-appen. Her ser du også avvik og forsinkelser. Ettersom tilbudet er et prøveprosjekt gjelder ikke reisegarantien for selvkjørende busser. Bussene kjører selv, men har en sikkerhetsansvarlig om bord. Se rutetider i reiseplanleggeren Se billetter og priser Hvor kjører vi? Linje 35: Kontraskjæret - Vippetangen (Innstilt inntil videre) Når linje 35 er i drift kjøres den av to selvkjørende busser fra 08:00 til 20:00, hele uken. Du finner avgangstider og eventuelle endringer i reiseplanleggeren og RuterReise-appen. Linje 85B: Nedre Bekkelaget - Malmøya Vi har totalt tre busser på linje 85B. De kjører fra 06:50 til 20:00 på hverdager, og fra 10:30 til 17:00 i helgene.

Der fikk de kontakt med et amerikansk firma som eier alle de gamle bensinstasjonene i New York og som trengte hjelp til å finne ut hva de skal gjøre med dem. Applied Autonomy har også flere samarbeidsprosjekter i Europa. Ett prosjekt er i Østerrike med Universitetet i Salzburg og et transportselskap, der kontrakten for utleie av autonome kjøretøy nettopp er forlenget. Et annet samarbeid er med en industriklynge i Toulouse hvor EasyMile, Renault og PSA group er med. Dette har ført til at de franske partnerne anbefaler aktører i Belgia og Nederland å bruke Applied Autonomy. Aktørene vurderer nå om de er modne nok for løsningene.

Oversikt over sikkerhet, frekvens og mer om prosjektet på Ormøya Spørsmål og tilbakemelding Dersom du lurer på noe eller har en tilbakemelding på en av linjene vil vi gjerne høre fra deg. Du kan ta kontakt med oss via kontaktskjema, telefon eller kundesenteret.

  1. Tromsø map
  2. Overgang mellom tak og vegg
  3. Lasse erik moen
  4. Dyp depresjon symptomer
Fri, 16 Oct 2020 19:06:08 +0000