Flyplassen i stavanger uis

Bygge Garasje Inntil Huset

En garasje skal være godt utført – både teknisk og konstruksjonsmessig, enten du går for en garasje som er tilpasset huset, eller en standardisert garasje uten de store tilpasningene. Garasjen bør stå i stil med huset, og må være tilpasset tomten. Da ser det ut som den har stått der bestandig. Enig? Da bør du ta kontakt med oss. Garasje tilpasset huset Mange bygger garasje flere år etter at eneboligen ble oppført. Selv hus som fremstår som «normale» er ofte bygget med andre detaljer og med en egenart som man ikke finner igjen i garasjekatalogene. En kundetilpasset garasje kan gjenbruke særtrekk fra boligen, gjerne samme materialer, lignende vinduer - eller andre særtrekk. Vi er spesialister på kundetilpassede garasjer og har en produksjonsprosess som gjør oss spesielt konkurransedyktige på dette. Garasje tilpasset tomten Størrelsen på tomten, eksisterende bebyggelse og terrengforhold er momenter som kan gjøre plassering av et garasjebygg til en utfordring. Det kan være vanskelig å finne kataloggarasjen som passer optimalt på tomten.

Veiledere - byggesak

Men husk at garasjen og tilbygget likevel må følge alle lover og regler, og at du har ansvaret for at det ikke kommer i konflikt med kommunens arealplaner over området, plan- og bygningslovgivningen, vegloven eller annet regelverk. Du må derfor undersøke hva du har lov å bygge på eiendommen din før du setter i gang. Du får også fritak for en del mindre prosjekter på eiendommen din som gjerde, levegger, vei, biloppstillingsplass, antenner og lignende. Reglene finner du her. God hjelp Forenklingen av reglene gir deg med andre ord mer frihet til å bygge, men du får også mer ansvar. Du må nemlig selv sørge for at det du ønsker å bygge er i tråd med lovverket. Dette har skapt forvirring, siden mange har trodd at det bare er å kjøre på med byggingen i både strandsonen og vegg i vegg med naboen. Men det er altså fremdeles gjeldende lover og regler som gjelder, og det er viktig å orientere seg først. Nettopp fordi de nye reglene har skapt en del forvirring, har Direktoratet for byggkvalitet laget en veiviser til hjelp for deg som skal sette i gang med nye byggeprosjekter.

Garasje for enebolig | Karlshusgarasjene | Se mer

 1. Bygge hus eller gjøre noe med ditt gamle hus? Ring Fjogstad Hus!
 2. Hjelp jeg er gravid
 3. FAKTA om Mjøsa - Norges største innsjø
 4. Inn i vårt mørke hus drive
 5. Hav og fjell ringvassøy
 6. Se viaplay offline på pc
 7. Marcus & Martinus, Musikk | Superår for Marcus & Martinus
 8. Bygge uten å søke? | Huseierne
 9. Bygge garasje inntil huset 2016
 10. Informasjon om Ola Kåre Bjørneset - Regnskapstall
 11. Må oppleves i trondheim airport
 12. Bygge garasje inntil huet.com

Bygge garasje inntil huset 2016

Gjerde og levegg Hvilke gjerder og levegger er søknadspliktige og hvilke er unntatt fra søknadsplikt? Hva må være i orden før bygging uten søknad Skal du bygge, endre eller rive garasje, uthus, hobbybod eller lignende på inntil 50 m2? Eller bygge et tilbygg på maksimalt 15m2? Hva må være i orden Nabovarsel Hensikten med et nabovarsel er at naboer og gjenboere skal få informasjon på et tidlig tidspunkt og gis mulighet til å ivareta sine interesser. Nabovarsel - innhold og varslingsmåter Pipe og ildsted Hvilke arbeider i forbindelse med piper og ildsteder er unntatt søknadsplikt og hvilke må du søke om? Situasjonsplan Situasjonsplanen lager du på et situasjonskart som du kjøper av kommunen der du skal bygge. Skilt og reklame Hvilke skilt- og reklameinnretninger er unntatt søknadsplikt og hvilke må du søke om? Større bygg Tegninger Når må du sende inn tegninger? Tilbygg til bolig Tilbygg; er en utvidelse som normalt medfører en økning av husets grunnflate, altså bebygde areal (BYA). Veranda, balkong og terrasse Hvilke verandaer, balkonger og terrasser er unntatt fra søknadsplikt og hvilke er søknadspliktige?

Nå slipper du kanskje å søke om byggetillatelse. Byggforskserien forklarer hvilke regler som gjelder og hvordan du bør bygge. I utgangspunktet må man søke kommunen om tillatelse til å bygge garasje, men dersom garasjen er frittliggende, inntil 50 m 2 stor og i én etasje, slipper du å søke i de fleste tilfeller. Du må fortsatt varsle naboen Selv om garasjen er unntatt søknadsplikt etter plan- og bygningsloven, betyr det ikke at du ikke må varsle naboen før du begynner. Og dersom den nye garasjen blir til urimelig ulempe for naboen, kan byggingen være i strid med grannelova, selv om den er tillatt etter plan- og bygningsloven. I verste fall kan det ende med at garasjen må rives. Byggforskseriens anvisning 517. 651 Carporter og små garasjer gir full oversikt over reglene for bygging av carport eller garasje – søknadspliktig eller ikke. Anvisningen gir også råd om utforming, tilpassing til hovedhuset, plassering i forhold til vei og avkjørsel og liknende. Den gjør i tillegg rede for krav til brannsikring, og beskriver fundamentering, avstiving, forankring og forenklet dimensjonering for små carporter og garasjer.

Bygge hus eller gjøre noe med ditt gamle hus? Ring Fjogstad Hus!

Lyst til å diskutere?

Her hadde tidens tann gnagd flittig, og treverket hadde nesten fullført syklusen "av jord er du kommet... " Altså måtte det en annen løsning til. Vi boltet fast beslag i muren, og monterte 2 x 4 som fundament. I den ytterste delen la vi en tverrbjelke, støttet opp av Lecablokker. Furu glattkant med not og fjær ble brukt til gulv, og det har nå stått ubehandlet i 10 år uten å pådra seg annet enn litt patina. Det er svært lite lys som kommer inn, og det er god lufting i garasjen. Derfor har ikke fuktighet blitt noe problem verken for gulvet eller noe annet vi oppbevarer i garasjen. Og det blir gjerne en del. Vedbinger Vi har både peis og vedovn i huset, og bruker både fin bjerkeved og hogst fra hagen til å brenne i ovnen. Småved lar seg ikke stable, så vi bygget to binger. Den ene er for fersk ved, den andre er for tørr ved. Etter som tiden går blir den ferske tørr og brukes til brensel, da bytter bingene rolle. Siden ovnen må ha ved som er under en bestemt lengde har vi satt opp en kloss på innsiden av den ene bingen.

Bygge hus eller gjøre noe med ditt gamle hus? Ring Fjogstad Hus! Inspirasjon og kataloger Trenger du husidéer og eksempler på hvor du fint kan få det hjemme med vår hjelp? Se og bla i våre inspirasjonsbrosjyrer og husbøker. Rive og bygge nytt hus? Fjogstad-Hus vet hvordan. Som en av Rogalands største boligbyggere, har Fjogstad-Hus omfattende erfaring med å hjelpe kunder som vil rive gammel bolig og bygge nytt hus. La oss hjelpe deg også. Før Etter Tenker du å bygge på huset ditt? Vi hjelper deg gjennom hele prosessen. Våre dyktige arkitekter ser mulighetene og tegner påbygget. Deretter ordner vi alle søknader. Når alt er godkjent setter vi i gang byggeprosessen og vips så kan du nyte ditt nye påbygg! Ta kontakt i dag for å utforske mulighetene huset ditt har. Har du et byggeprosjekt på hjemmebane? Skifte vindu, dør, parkett, kledning eller tak, bygge terrasse, garasje, hagestue eller bod. Fjogstad-Hus kan hjelpe med alle dine små og store byggeprosjekter på hjemmebane. Bruk fagfolk av Rette sorten også på småjobber – det vil du ikke angre på.

 1. Alec baldwin filmer og tv-programmer
 2. Legge opp masker strikking
 3. Se og hør kjendisgalla 2016 video
Fri, 16 Oct 2020 17:20:06 +0000