Flyplassen i stavanger uis

Shakespeares Skjulte Sannhet

- Shakespeare skrev Shakespeare. Det er jeg helt sikker på. Ferdig med saken, sier Robert Crumpton til Dagsavisen. For tre år siden tilbrakte han ti dager med Petter Amundsen som skulle prøve å overbevise den britiske Shakespeare-eksperten om noe annet. Han mener nemlig at det ikke var Shakespeare, men Sir Francis Bacon som skrev den berømte dramatikerens verker, i en dekkoperasjon satt i stand av det mystiske brorskapet Rosenkreuzerne. Dette prøver å han å bevise ved å trekke fram koder og tallkombinasjoner som finnes i en av de første utgavene av Shakespeares samlede verker. Møtet mellom Amundsen og Crumpton har blitt til kinodokumentaren «Shakespeares skjulte sannhet». Les Dagsavisens anmeldelse av filmen her. To teorier - Flere ganger tenkte jeg at filmen ville bli bedre om jeg ble overbevist av Petters argumenter, men det ville vært å lyve. Jeg tror ikke at Francis Bacon skrev Shakespeare. Petter befinner seg i en kryptografisk boble, mens jeg er i en akademisk boble. Han er en intelligent mann som har gjort et imponerende stykke arbeid, men noen ganger kan det være vanskelig å komme ut av boblen sin, sier Crumpton.

Shakespeares skjulte sannhet stream

Om de fant skatten de lette etter skal ikke avsløres, men Crumpton håper flere vil undersøke øya i framtida. - Jeg er ingen arkeolog, men håper at noen med kunnskap og penger kan utforske området nærmere. Det var noe veldig spesielt ved å være der, sier Crumpton om opplevelsen. I kveld har filmen premiere på norsk kino, og hvis alt går etter planen vil den distribueres i Storbritannia etter sommeren. - Jeg er stolt av filmen og håper den får et publikum. En del akademikere fra britiske toppuniversiteter vil nok se den kun for å riste på hodet og himle med øynene. Akkurat det er uunngåelig, sier han og ler. - Men det ville vært fantastisk om filmen førte til at noen fikk øynene opp for at Shakespeare ikke bare handler om koder, men karakterer, fantastisk poesi og gode historier, sier Crumpton.

Her er de i Holy Trinity Church i Stratford, der forfatteren ble gravlagt fra i 1616. Vis mer Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Litteratur

Shakespeares skjulte sannhet er en dokumentarfilm produsert av AS Videomaker, og hadde premiere på norske kinoer våren 2012. Regissør var Jørgen Friberg, og produsent var Kjell Eriksen. [1] Dokumentarfilmen tar for seg det den norske organisten og kryptologen Petter Amundsen mener er skjulte koder i Shakespeares førsteutgave av sine samlede verker. Amundsen mener han har funnet bevis som kan bekrefte at det var andre mennesker involvert i skrivingen av verdens mest siterte stykker. [2] [3] [4] Filmen er en oppfølger til dokumentarserien Shakespeares skjulte koder, som blant annet er sendt flere ganger på NRK. Filmen er imidlertid bygget på et noe annet konsept, der Amundsen har som mål å overbevise den britiske Shakespeare-eksperten Robert Crumpton. Crumpton er overbevist om at "Shakespeare skrev Shakespeare", og er en av de veldig få ekspertene på området som faktisk ønsker å møte organisten. [5] Sammen går de gjennom Amundsens funn, og de ender opp på øya Oak Island utenfor Canada, som ifølge Amundsen er skjulestedet for religiøse skatter av stor betydning.

Shakespeare`s Skjulte Sannhet [2013]

Ekspedisjonsteamet forfulgte sporene fra kodeknekkinga via Shakespeares gravsted i Stratford og Bacons hjemby St. Albans før turen endte på Oak Island. Det er her det såkalte «punkt x» ligger, stedet hvor det antydes at man ikke bare finner Shakespeares originalskrifter, men også jødedommens forsvunne skatter. - Det står i kodene hva som skal utføres, og vi har fullført denne oppskriften, sier Friberg kryptisk. - Er prosjektet avsluttet nå? - Langt ifra. Det stopper ikke her, tvert imot. Det ligger noe i den dammen, og vi skal fortsette, om enn med et annet mål jeg ikke vil snakke om nå, sier Amundsen, og antyder at dammen, altså «punkt x», er kilden til en rekke forsvunne religiøse skatter av enorm verdi. Livsfarlig Det har i løpet av årene vært mange som har stilt seg både skeptisk og kritisk til Amundsens teorier. - Jeg forstår skeptikerne godt, jeg er selv skeptiker. Det er ikke noe problem for meg å bli latterliggjort, men jeg ville gitt det en sjanse og undersøkt om det var noe der eller ei, sier Amundsen.

Gjennom koder lagt igjen i originaltrykket av Shakespeares verker, finner kryptograf Petter Amundsen klare hint om at det ikke var Shakespeare, men snarere var det hemmelige brorskapet, Rosenkreuzerne, som stod bak. Sammen med Shakespeare-ekspert Ro… Gjennom koder lagt igjen i originaltrykket av Shakespeares verker, finner kryptograf Petter Amundsen klare hint om at det ikke var Shakespeare, men snarere var det hemmelige brorskapet, Rosenkreuzerne, som stod bak. Sammen med Shakespeare-ekspert Robert Crumpton, som i utgangspunktet kommer for å knuse Petters teorier, forfølger de disse sporene via Stratford og St Albans inntil de finner underjordiske huler på en øy utenfor Canada, hvor det antydes at man ikke bare finner originalskriftene, men også jødedommens forsvunne skatter. Må verdenshistorien skrives om? Var William Shakespeare bare en stråmann for et hemmelig broderskap? Med: Petter Amundsen og Robert Crumpton Regi: Jørgen Friberg Produsent: Kjell Eriksen

Noen vil kjenne Amundsens teorier fra TV-serien «Shakespeares skjulte koder», som gikk på NRK for noen år siden, eller boken «Organisten» skrevet i samarbeid med Erlend Loe. Selv om Crumpton er skråsikker på at Shakespeare skrev verkene som bærer hans navn, avskriver han ikke alle teoriene Amundsen presenterer. - Selve forfatterspørsmålet pakket jeg inn i en boks og slapp i havet. Der er vi helt uenig. Likevel ser jeg ikke bort fra at Shakespeare og Bacon kjente til hverandre gjennom felles bekjente. Jeg kan også være villig til å tro at det fantes en gruppe med politikere og aristokrater som hadde kontakt og at Shakespeare var en del av Rosenkreuzerne, sier Crumpton. - Altså, jeg utelukker det ikke. Men jeg er heller ikke overbevist, legger han til. Lang ferd Møtet mellom de to motstridende Shakespeare-entusiastene for tre år siden førte dem fra Oslo, til St. Albans og Stratford-upon-Avon. Det aller siste opptaket ble gjort i fjor, da de dro på skattejakt til en øy utenfor Nova Scotia i Canada.

  • Shakespeares skjulte sannhet vimeo
  • Maa man ha pass til denmark photos
  • Hodetelefoner bar- spesielt anpasset for barn - NetOnNet
  • Shakespeares skjulte koder
  • Åndalsnes camping & motel.com
  • Mitt lille kjøkken
  • Breaking bad på netflix
  • Anmeldelse av Nå er det jul... igjen
  • Play butikk download windows 7
  1. Reise til madeira
Thu, 15 Oct 2020 12:01:27 +0000