Flyplassen i stavanger uis

Jon Ewo Bøker

  1. Jon ewo bøker vs
  2. Jon Ewo – Store norske leksikon

Ewo har dessuten utgitt mange barnebøker og lettlestbøker for barn og unge, blant annet den Roald Dahl -inspirerte Otto Monster-serien (1996–2000). Les mer i Store norske leksikon Ekstern lenke Litteratur Jon Ewo: et forfatterhefte, utg. av Biblioteksentralen, 2001 Teigland, Anne-Stefi: «Litteratur på vrangen. Takt og utakt i Jon Ewos monsterunivers» i Bjorvand, Agnes-Margrethe & Svein Slettan, red. : Barneboklesninger, 2004, 44-55, isbn 82-450-0113-9

Jon ewo bøker vs

  • Jon ewo bøker act
  • Jon ewo bøker o
  • Med pouch
  • Ringetoner til iphone
  • Jon ewo bøker jones
  • Jon ewo bøker vs

som lettlest spenningsbok vil romanen kunne nå bredt. " Guri Fjeldberg, Bergens Tidende 1957 "Kontrafaktisk steampunk fra okkupert Norge. ] Ewo gir oss et gjennomarbeidet og leseverdig bilde av dette nye 20-tallet. " Morten Olsen Haugen, Aftenposten 1920 "Denne type konsepter har jeg veldig sansen for og det gledet meg å høre at Ewo har planer om å komme med ihvertfall to bøker til som tar for seg andre tiår og perioder i norsk historie på samme måte. ] Den er godt skrevet, har driv, er full av spenning og er dyster. Jeg synes forfatteren lykkes spesielt med å skape en ubehagelig stemning hele veien. Jeg har helt klare bilder og følelser av de øde og skumle gatene og etter hvert ikke minst den uutholdelig tilværelsen ute på plattformen. " Silje Solsvik, bibliotekar og blogger, bokbloggen "Så rart" 1920 "Dette er en knalltøff dystopisk ungdomsbok. Du ser lett likhetstrekkene til et okkupert Norge under 2. verdenskrig. ] Det er rett og slett imponerende hvor mye handling Ewo har klart å få til på bare 175 sider.

Jon Ewo – Store norske leksikon

Eg likar det store formatet, den lesarvenlege typografien og rytmen det skaper når alle kapitla er like lange. Ingen konge får meir enn knappe to sider leseverdig tekst. Eit viktig bidrag til rytmen i boka er også dei flotte illustrasjonane til Geir Moen. Han portretterer heile gjengen, i representative posisjonar og situasjonar - som rå, melankolske, maskuline eller verdige. Med hundreåra blir kongane meir straumlinjeforma. Haakon og Maud er elegante, Olav hoppar på ski og Harald og Sonja har fått eit moderne portrett dei bør vera svært nøgde med. " "(…) morsom lesning for alle (…)" "Underholdende faktareise gjennom vårt langstrakte land, krydret med humoristiske illustrasjoner, fortalt med innlevelse (…) Anders Kaardahls illustrasjoner har skråblikk på det meste og står fint til teksten. " "Her er nyttig lærdom både for barn og sikkert også for mange voksne - og alt er skrevet på en måte som ligger barnespråket nær (…) Men sjelden overlever en barnebok uten spennende illustrasjoner. Og her i denne boken er krydderet både kreativt utformet og en veileder for de aller yngste (…) Dette er en bok som bør finnes i alle skolebibliotek i grunnskolen - og den kan dessuten sikkert være et supplement i undervisningen. "

(Omnipax, biografi for ungdom, 2003) I aller siste sekund. Fjerde bok om Trash Bazooka (Omnipax, barne/ungdomsroman, 2003) Kometer eller skjærlighet. En fortelling som ikke klarer å bestemme seg (Aschehoug, barne/ungdomsroman, 2003) Det navnløse landet i nord. Steinalder, bronsealder og jernalder i Norge, cirka 9000 f. Kr. til 793 e. Damms norgeshistorie – bind 1 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2004) Jakten på vikingene. Vikingtid i Norge, år 793 til 1066 e. Damms norgeshistorie– bind 2 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2004) Svart. Og cirka hvitt (Omnipax, ungdomsroman, 2004) Krigerske konger og farlige fiender. Middelalder i Norge, år 1066 til 1380 e. KrDamms norgeshistorie – bind 3 (Damm, fagbok for barn/ungdom, 2005) 434 år og et mirakel. Union med Danmark, år 1380 til 1814 e. Damms)norgeshistorie – bind 4 (Damm, fagbok for ungdom, 2005) Operasjon Sluttspill. Femte bok om Trash Bazooka (Omnipax, barne/ungdomsroman, 2005) Om det bare ville snø i helvetet. En fortelling om de små sakene i livet (Omnipax, ungdomsroman, 2005) Den siste unionen.

Allerede i tittelen ligger det et spenningsmoment. Og Ewo vet å ta vare på spenningen. ] han fører også fortellingen sin helt frem til 1905, og det er en styrke" Anne Cathrine Straume, NRK 1814 "Jon Ewo er kjent for sin helt spesielle stemme innen sakprosa for barn og ungdom. Han innfrir også i denne boken. ] Det hele er fortalt på en morsom og lærerik måte. ] Illustrasjonene er morsomme og forklarer historiene på en ungdommelig og kul måte. " Veronika Sletta, Eidsvoll Ullensaker Blad 1814 "Det viktige grepet Ewo tar, er [... ] å bygge historien rundt fire mann, to konger og to Eidsvollmenn, en fra hver leir. ] I motsetning til de andre forfatterne vier Ewo stor plass til det krigerske etterspillet grunnloven fikk mellom svenske og norske soldater. Dette er spennende fortalt, med gode mikrokart og forklaringer av krigens vesen. Boka gir også en bredere forståelse av den internasjonale bakgrunnen for 1814- begivenhetene enn de andre. " Jon Rognlien, Dagbladet 1814 "Jon Ewo er en prisbelønt forfatter som har fått skryt for sin helt spesielle stemme innen sakprosa for barn og ungdom.

On 10. mars 2011, in, by admin Jeg ga ut den første boka mi da jeg var 29 år – i 1986. Noe som er en ganske gjennomsnittlig debutalder blant forfattere i Norge. Boka het «Det sies at oktober er en fin måned» og var en samling med noveller som jeg hadde skrevet i løpet av ca fire år. På mange vis var jeg en deppa fyr uten særlig mange illusjoner og forhåpninger da jeg var i tjueåra. Og det gjenspeiles også i disse korte fortellingene. De handler ofte om kjærlighet som går i stykker, eller om savnet av noen man en gang elsket, eller om lengsel etter kjærlighet. Samtidig er dette noveller hvor jeg forsøkte å skrive en veldig poetisk prosa. En blanding av lyrikk og novelle. Jeg var veldig inspirert av engelske og amerikanske forfattere som Graham Greene, Ernest Hemingway og Raymond Chandler. Men også av en fransk forfatter som heter Marcel Proust. Fra den høsten jeg debuterte visste jeg at det var forfatter jeg ville bli. Jeg ville satse på å bli forfatter på heltid. Jeg sa opp jobben min og skrev den neste novellesamlinga i løpet av høsten 1986 og vinteren 1986/87.

Union med Danmark, år 1380 til 1814 e. Damms norgeshistorie – bind 4 (Fagbok for barn og ungdom, Damm, 2006) Prisen å betale (Ungdomsbok, Damm, 2005) Om det bare ville snø i helvetet (Ungdomsbok, Omnipax, 2005) Operasjon sluttspill – Trash Bazooka 5 (Barnebok, Omnipax, 2005) Otto Monsters grusomme natt (Barnebok, Damm, 2004) Det navnløse landet i nord. Steinalder, bronsealder og jernalder i Norge, cirka 9000 f. til 793 e. Damms norgeshistorie – bind 1 (Barnebok. Fagbok for barn og ungdom, Damm, 2004) Jakten på vikingene. Vikingtid i Norge, år 793 til 1066 e. Damms norgeshistorie – bind 2 (Barnebok. Fagbok for barn og ungdom, Damm, 2004) Din første leseløve (medforfatter) Bokmål og nynorsk versjon. (Barnebok, Damm, 2004) Svart. Og cirka hvitt (Ungdomsbok, Omnipax, 2004) Kometer elle (s)kjærlighet (Barnebok, Aschehoug, 2003) Livet er fullt av overraskelser (Barnebok, Damm, 2003) I aller siste sekund. Fjerde bok om Trash Bazooka. (red. ) (Barnebok, Omnipax, 2003) Vil den virkelige william være så snill å reise seg!

Fri, 16 Oct 2020 19:48:09 +0000