Flyplassen i stavanger uis

Mord Etter Alfabetet

John Malkovich gjør en briljant tolkning av Hercule Poirot. Publisert: 10:12 Oppdatert: 14:13 Er det mulig å gjøre noe nytt med Agatha Christies ikoniske detektiv Hercule Poirot, etter at David Suchet spilte ham i 26 år med vokset bart, pingvingange og nedlatende vitser? Ut av omkledningsrommet kommer John Malkovich, som sammen med serieskaper Sarah Phelps har gitt den utslitte detektiven nytt, mørkt liv. For å markere at det virkelig er nye tider, er den ikoniske Poirot-barten også erstattet med et veltrimmet, men grånende skjegg.

Mord etter alfabetet påskekrim

Ikke minst på grunn av John Malkovichs nærmest blasfemiske tolkning av Poirot. Han virker ikke engang å prøve på hverken belgisk eller britisk aksent, og pomadebarten er byttet ut med en smultring. Hvordan våger de, tsk, tsk. Falmet stjerne Krimmen dreier seg rundt flere brev Poirot får, signert A. B. C., og som utfordrer etterforskeren personlig. Hvert brev antyder et nytt drap, som følger alfabetet (første offer er Alice Ascher i Andover, andre Betty Barnard i Bexhill, og så videre) og kan knyttes opp mot etterforskerens fortid. I dette Poirot-universet, som foregår i 30-årene, er belgierens høye stjerne falmet. Støttespillerne i politiet er borte, og de som er der nå ler bak ryggen hans. Som alle som har definert seg selv utelukkende ut fra karrieren sin, føler Poirot seg både ensom og overflødig i pensjonstilværelsen. Utenforskapet hans blir ikke mindre av at dette er et kaldere London enn vi er vant til, der en gryende fremmedfiendtlighet også går utover vår belgiske immigrant. Serien utforsker også Poirots forhistorie som krigsflyktning, og er i det hele tatt mørkere, mer psykologiserende og seksualisert enn vi er vant til fra denne kanten.

William etter

Mary etter

  • Etter meaning
  • Mord etter alfabetet tv2
  • Mike etter
  • Mord etter alfabetet episoder

Blasfemisk Poirot «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» tar seg friheter som fikk britene til å sette agurkloffen i halsen. POIROT: Agatha Christies mesterdetektiv Poirot kommer tilbake igjen i miniserien «The ABC Murders». Se den blodige traileren her! Video: Prime Video Vis mer Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Krim Sendes på TV 2 langfredag og påskeaften kl 2140. Beskrivelse: En morder dreper etter alfabetet, og virker personlig ute etter Poirot (John Malkovich) « Mørkere enn vi er vant til fra Agatha Christies univers. » Se alle anmeldelser BBC har vendt tilbake til Agatha Christies uuttømmelige kilde av snedige krimmysterier. «Mord etter alfabetet» («The ABC Murders») er en av hennes mest anerkjente beretninger om den kokette, belgiske mesterdetektiven Hercule Poirot, og Christie-purister bør være advart om at det er tatt seg friheter her. Serien skal ha fått britene til å sette ettermiddagsteen og agurkloffen i halsen da den kom ut i vinter.

  1. Nsb oslo lillehammer 2017
  2. Pinnsvin i norges
  3. Hvor mye søvn
  4. Bleking av tenner hjemmeside
Fri, 16 Oct 2020 18:34:07 +0000