Flyplassen i stavanger uis

Dnt Hytter Nordmarka

– Snøhetta har ivaretatt småhyttedelen som vi har vært så glad i, og de har klart å fange alt det vi ba om. Og arkitektonisk er det helt spektakulært, sier hun. I sin begrunnelse for valget av Snøhettas forslag, uttaler juryen: – Organiseringen i enkeltstående bygninger gjør den nye turisthytta gjenkjennelig som Tungestølen. Stølen er en velkjent og godt utprøvd bebyggelse i fjellheimen. "Virveltre" nytolker stølen, tar med seg essensielle kvaliteter, skreddersyr husene til den nye stølens behov og gir de et moderne formspråk i industrialiserbart tre. DEN GAMLE HYTTA: Tungestølshytta ble rasert da orkanen Dagmar herjet Vestlandet 1. Stølen ligger under Jostedalsbreen, med storslagen utsikt til spektakulær SUNE ERIKSEN Foto:, Prosjektet vil bli gjennomført i et samarbeid mellom Luster Turlag, DNT og TreFokus. Konkurransen er arrangert i nært samarbeid med Innovasjon Norge. Det er Luster turlag som blir eier av den nye hytta. Planlagt åpning i 2017 Prosjektet er foreløpig kostnadsregnet til 12 millioner kroner og planen er at den nye hytta skal kunne tas i bruk til sommersesongen i 2017.

Dnt hytter nordmarka touch

  • Hva er film på spansk
  • De billigste hotellene i Roma - Spar opptil 70% - Reis Smartere, Billigere og Lengre
  • Charter fra oslo

OBS! Markahyttene åpner for bestilling fra 8. mai. Inntil videre reserveres hele hytta ved bestilling, hytta må bestilles for to døgn og er kun tilgjengelig fra fredag til søndag. Disse hyttene er åpnet for booking. DNT Oslo og Omegn har 31 helårsåpne ubetjente hytter - bookingenheter - i Marka. Dessuten Kobberhaughytta i Nordmarka, Sæteren Gård i Bærumsmarka og Breivoll Gård i Ås kommune. Alle disse bestiller du overnatting på. Foto: Hilde Barkenes DNT Oslo og Omegn har 31 helårsåpne ubetjente hytter i Oslomarka som du som medlem kan benytte deg av! Seng/hytte bestilles på forhånd. Breivoll Gård ligger innerst i Bunnefjorden i Ås kommune, ved sjøen. Her er store gressplener, strand, brygge og flere hus som kan leies. Foto: André M. Pedersen Kobberhaughytta ligger høyt og fint ved Kobberhaugtjern i Nordmarka, med panoramautsikt over Sørkedalen, Bærumsmarka og den sørlige delen av Krokskogen. Sæteren Gård er barnas sted i Bærumsmarka. Her ligger alt tilrette for barna, med spennende aktiviteter og koselige overnattingsmuligheter.

Terrenget er lettgått og det er få fjellområder i Norge kan måle seg med Huldreheimen når det gjelder frodighet høyt til fjells. 3 dager i Vest-Trollheimen Rute: Bårdsgarden – Kårvatn – Innerdalshytta – Bårdsgarden Gå gjennom den vestlige delen av Trollheimen som er preget av ville fjell og frodige daler. De kulturhistoriske perlene Bårdsgarden og Kårvatn er i seg selv verdt et besøk. 2 dager i Rondane Rute: Rondvassbu – Bjørnhollia Rondane er et praktfullt fjellområde. Det ligger sentralt og er favorittområdet for store deler av Sør-Norge. Det er delt i tre markerte fjellgrupper, alle med topper på over 2000 meter. Turen fra Rondvassbu til Bjørnhollia er også passende for barnefamilier. Vannveien i Nordmarka Rute: Tverrsjøen- Skarvvatnet – Buvatn/ Pershusvatnet – Aklangen – Katnosa - Katnosdammen – retur samme vei Oslomarka har enorme turmuligheter hele året også for padling. Ta med kanoen eller kajakken og padle over vannene. Bær kanoen/ kajakken mellom vannene. Strekningen til Katnosdammen kan padles på en dag.

Dnt hytter nordmarka wanna

Skal du på fjelltur i høst? Da bør du prøve en av disse fantastiske turene. Artikkel skrevet av: Jorunn Tamara Javenes Sist oppdatert 26. august 2014 Gradestokken viser fremdeles hyggelige temperaturer og luften er frisk og ren - det er på tide å planlegge årets høsttur. Her i landet er vi velsignet med et vakkert fjellandskap som strekker seg fra nord til sør. Enten du har tenkt deg på en dagstur eller en lengre vandring med overnatting, kan vi nesten love at det finnes en løype som passer deg. Her kommer noen av våre favoritter: Alternativ 1: Bo fast på en betjent hytte Betjente hytter drives av et vertskap. Servering av måltider (ofte trerettersmiddag) og overnatting på to- til firemannsrom eller sovesal. De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom for turtøy. Flere av de betjente hyttene har et ubetjent eller selvbetjent tilbud utenfor sesong. Gjendesheim Gjendesheim er med sin flotte plassering ved Gjende en av de viktigste innfallsportene til denne delen av Jotunheimen, og ikke minst som startsted for en av de store klassikerne: turen over Beseggen.

Skiforeningen, Kongeveien 5, 0787 Oslo Tlf. 22 92 32 00. E-post Skiforeningens hus holder stengt inntil videre. Telefonen er åpen mandag til fredag 9. 00 til 15. 00. 946175986

HYTTE-TUN: Nye Tungestølen består av flere større og mindre bygninger. Foto:SNØHETTA, Da orkanen Dagmar slo inn over Tungestølen 1. juledag 2011, ble den populære turisthytta løftet av fundamentene og blåst over ende. Da hadde den fungert som turisthytte i over 100 år – helt siden 1910. På vinterstid vil Nye Tungestølen være en selvbetjent hytte med 12 sengeplasser. Fasilitetene her er enkle, med vedovn, vannbæring, matlaging på gassbluss, oppvask i balje og kroppsvask i et lite avlukke. 40 sengeplasser I sommersesongen øker kapasiteten med 40 sengeplasser og betjening. Nye Tungestølen skal ha en spisesal til 50 gjester på sommeren og et kjøkken som kan betjene så mange gjester. I sommersesongen åpnes også et servicebygg med dusj, tørkerom, toaletter og varmeforsyning. Snøhettas "Virveltre" består av flere store og mindre enheter, med et samlet areal på 665 kvadratmeter. Aamelfot Hjelle, som selv drev Tungestølshytta i en årrekke, sier hun ble begeistret da hun så tegningene for første gang.

Fri, 16 Oct 2020 19:36:12 +0000