Flyplassen i stavanger uis

Data Roaming På Eller Av

Hvis du bruker en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) mens du er på farten, kan du stole på mobildata for internettilgang når du er borte fra hjemmet eller kontoret. Det er enkelt å raskt slå av eller på mobildata for å feilsøke eller spare penger på mobilregningen. Slik gjør du det. Hva er mobildata? Mobildata er et begrep som betyr å koble til Internett ved hjelp av et mobilnett. Dette betyr at du kan få tilgang til Internett når du er på farten, vekk fra Wi-Fi. Alle iPhone-modeller støtter mobildata, og noen modeller av iPad merket "Wi-Fi + Cellular" støtter det også. Hvorfor slå av mobildata? Å ha tilgjengelige mobildata er nesten alltid bra, men det er noen ganger når du kanskje vil slå den av midlertidig. En grunn til å deaktivere mobildata er at mange mobiltelefonplaner tar ekstra betalt for mobildatatilgang, og mange måler hvor mye data du bruker. For å spare penger på dine vegne, kan du slå av mobildata slik at du ikke tar inn ekstra gebyrer. (Du kan også konfigurere hvilke apper som kan bruke mobildata og holde oversikt over hvor mye data du bruker. )

Data roaming på eller av utomlands

  • Spille på mobilt bredbånd - bra eller dårlig? : norge
  • Designerbriller for kvinner | Specsavers Optikk
  • Data roaming på eller av

Dette er dyrere enn vanlig dekning og kan gi markant høyere utgifter. Disse er heller ikke omfattet av «Roam like Home»-politikken og slike steder kan det fortsatt bli dyrt om du glemmer å skru av dataroamingen. Mobildata i utlandet kan være tryggere Til tross for de potensielt høye utgiftene er det sikrere å bruke internett via mobildata enn å koble seg til åpne WiFi-nettverk. Uvedkommende kan i verste fall kan få tilgang til telefonen eller dataene dine via en usikret WiFi-tilkobling. Bruker du mobildata er du på en kryptert tilkobling som ikke er like utsatt som et åpent WiFi-nett.

I 2013 fremmet EU-kommissær Neelie Kroes et forslag om å fjerne alle roamingutgifter. [2] I april 2017 ble det klart at mobilbrukere skal kunne ringe, tekste, surfe på mobilen i hele EU uten å måtte betale noe ekstra fra 15. juni samme år. Vedtaket gjelder også EØS-land. [3] [4] Se også [ rediger | rediger kilde] Tjenesteleverandør Videreselger Virtuell operatør MVNO LLUB Telelosji Bitstrøm-aksess Samtrafikk Referanser [ rediger | rediger kilde] Eksterne lenker [ rediger | rediger kilde] Post- og teletilsynet om regulering av nasjonal roaming i mobilnett (Marked 15) EU-kommisjonen – oversiktsside om internasjonal roaming. Eksempel på avtaleverk fra Lovdata, Ekomforskriften Lovdata, Offentlig nett-forskriften

Her ser du et skjermbilde hvor vi har gjort derst her er det en knapp som heter "Flere nettverk" som vi skal inn på. Trykk på den. Da kommer vi til dette skjermbildet. Linjen i midten heter Mobilnettverk, og den skal du klikke på. Da kommer du hit, som er vår destinasjon. I skjermbildet her er det krysset av for Mobildata og Dataroaming. Her i norge er de greie å ha på, men straks du er utenlands bør de slåes av for å hindre telefonen din å laste ned data via mobillinjen på eget initiativ. Når du har tatt vekk disse vil ikke vær data, epost og andre nett tjenester lenger laste ned data uten at du vet det. Trenger du tilgang til nett alikevel så kan telefonens wifi brukes. Wifi er gratis på mange hoteller og campingplasser, man får utdelt en kode man kan bruke. Wifi bruker ikke telefonens mobilnettverk til å laste ned data og vil ikke belsta deg med ekstra kostnader. Om litt vil vi lage en ny gjennomgang av hvordan man kobler seg til et trådløst nettverk.

Da vil ikke skjermen rotere om telefonen legges på siden. I dette bildet ser vi at Mobildata står på. Da har vi gitt telefonen lov til å bruke mobiltelefon-forbindelsen til å laste ned data til telefonen. Det er dette som kan bli veldig dyrt utenlands. Denne kan slåes av ved å klikke på den. Da vil du også få en advarsel om at noen ting ikke vil fungere så lenge den er av, det er helt ok. Men vi er ikke helt ferdige enda. Øverst til høyre er det bilde av et tannhjul. Det er ALLE instillingene gjemt bak, klikk på den. Da kommer vi hit. Instillinger er brupperi i forskjellige emner. Den første gruppen heter Hurtiginstillinger og er en samling av de instillingene du trolig oftest eller lettest kommer borti. Gruppen under heter Nettverkstilkoblinger, og det er den vi skal kikke nærmere på. Instillinger er et langt skjermbilde, så nå trenger vi å få frem noe som står lenger ned. Det gjør du ved å sette fingeren din et sted nederst på skjermen og dra fingeren opp(uten å løfte fingeren fra skjermen) til du ser at Nettverkstilkoblinger står helt øverst.

Enkelte apper bruker også datatrafikk. Ellers bruker man naturligvis megabytes på mobilsurfing også, særlig hvis du ser videoklipp og lytter til musikk. Vær derfor bevisst på når du bruker mobilnett, og når du bruker WiFi i utlandet. Skru på roaming Fremgangsmåten er naturligvis ulik fra hvilke telefon du har. iPhone – Gå til innstillinger, mobilnett, dataroaming og huk av. Android – Gå til innstillinger, mer, mobile nettverk, dataroaming og huk av. Priser vil variere fra hvilken leverandør og abonnement du har, og fra hvor du befinner deg i verden. Les også: Så mye mobildata bruker du i sommer. Slik blir hverdagen din om noen år.

  1. Sparkling av veggie
  2. Fiken med bacon sauce
  3. Sprut og spinning lyrics
  4. Oppsigelse fra jobb
  5. Jan thomas høyde photos
Fri, 16 Oct 2020 08:42:03 +0000