Flyplassen i stavanger uis

Legge Opp Masker Strikking

For å lage neste maske; tre tråden over tommelen på nytt i samme posisjon og gjenta prosessen! Til slutt vil man forhåpentligvis ende opp med masker på alle pinnene. Husk å ikke få snurr på maskerekka før strikking (så fremt ikke det var intensjonen da! ). Første omgang strikkes ved å strikke den første maska du la opp, ikke ved å strikke tilbake (jeg vet at dette er veldig basic, men det kan jo hende det er noen som lurer på akkurat dette! ).

Legge opp masker strikking 5

Stram trådene inne i hånden slik at du har et godt og fast grep. Stikk pinnen du holder i høyre hånd, forfra inn i løkken på tommelfingeren. (3) Stikk pinnen bak løkken på pekefingeren, se pil på tegning 2. (4) Trekk garnet gjennom tommelfingerløkken og trekk til, samtidig som tommel og pekefinger på venstre hånd spriker slik at tråden strammes. La løkken på tommelfingeren gli av. Fortsett på denne måten til du har riktig antall masker. Du må stadig stramme grepet og huske å holde fingrene tett sammen – ikke la dem gli fra hverandre. Strikket opplegg 1) 2) Dette opplegget gir en fast og elastisk kant. Det egner seg også godt til opplegg av nye masker inne i et arbeid, for eksempel knapphull og lommer. (1) Lag en løkke 10–15 cm fra trådenden. Hold pinnen med løkken i venstre hånd. Legg tråden fra nøstet over pekefingeren og under de øvrige fingrer. Ta den andre pinnen i høyre hånd og stikk den inn i løkken. Ta tak i tråden som ligger over venstre pekefinger. (2) Trekk tråden gjennom løkken, du har nå fått en ny maske på høyre pinne.

Strikking ja, noe som kommer og går, også for meg. Husker de første forsøkene der strikketøyet på mystisk vis bare fortsatte å få nye masker (null kontroll, ujevnt og iherdig! ). Så var det mellomrommet da jeg glemte hvordan man la opp masker (bortsett fra den metoden da du legger tråden som ei løkke på pinnene, du vet, som når du fortøyer båten! ). Etter denne pausen fra strikking, da jeg tydeligvis hadde glemt alt, kom min søster og reddet meg (veldig ironisk dette, siden hun på en måte ikke strikker). Men hun hadde en eller gang i oppveksten lært å strikke av min far. Så da jeg klagde min nød over mine elendige kunnskaper om hvordan legge opp masker, kunne min søster elegant vise meg hvordan! Dette er nå mange år siden, og hun har så smått begynt å glemme sine gamle kunster. Jeg lager derfor dette innlegget for stadig å minne oss på hvordan det nå var, dette med opplegg. Alle fotoene er av meg og jeg håper det tydeliggjør teknikken litt bedre enn bare å skrive det ned. Jeg liker denne måten å legge opp, den blir veldig stabil og samtidig elastisk.

  1. Legge opp masker strikking lyrics
  2. Legge opp masker til strikking
  3. Princess Protection Program 2009 På Engelsk / Nynorsk - Full Film
  4. Legg opp masker med strikket opplegg

Hvordan legge opp strikkemasker

En gang rundt hånden er ca. 10 masker. Et annet kjerringråd er å surre garnet fra hånd til albue, dette er ca. 50 masker. Husk at dette kommer litt an på tykkelsen på pinnene. Pinne nr. 3 trenger mye mindre garn pr. maske enn pinne nr. 8! Uansett hvilken metode du skal legge opp masker etter må du begynne med å lage en luftmaske. Lag en enkel løkke på tråden, og trekk den andre enden av tråden gjennom. Deretter er det bare å sette igang. Tre den ene pinnen inn i luftmasken. Ta så de to trådendene og splitt mellom fingrene så du får én tråd over tommelen og en annen tråd over pekefingeren. Du vil da ha et lite mellomrom mellom tråden som er rundt tommelen, og til pinnen. Du skal tre pinnen gjennom dette hullet, og trekke gjennom tråden som ligger rundt pekefingeren. Slipp så tråden rundt tommelen og stram lett rundt pinnen. Da har du lagd én maske. Fortsett sånn videre til du har nådd ønsket mengde masker. Du kan finne en video som viser hvordan du legger opp på den måten her Legge opp på gammel norsk måte (elastisk) For å legge opp på den gamle norske måten, også kalt elastisk opplegg, må du begynne på samme måten som på den «enkle» måten.

Vi lager også kjedemaskekant der vi senere skal plukke opp masker, på en kilehæl. En rund kant er best egnet til sammensying av plaggdeler strikket på to pinner i rettstrikk (riller). Kjedemasker For å få jevnest mulige kanter på hver side av arbeidet når det strikkes glattstrikk frem og tilbake på to pinner, tas første maske løs av uten å strikkes. Ta første maske på rettpinnen løs av rett. Ta første maske på vrangpinnen løs av vrang. Rund kant Skal arbeidet senere sys sammen, lages det en såkalt rund kant. Ta første maske løs av vrangt på rettpinnen. Ta første maske løs av rett på vrangpinnen.

Fri, 16 Oct 2020 04:12:09 +0000