Flyplassen i stavanger uis

Reise Til Moldova

  1. Reise til portugal
  2. Reise til pristina

Fra vinkjelleren i Cricova. Cricova vin. Sprudlevann under produksjon i Cricova. Sprudlevann under produksjon i Cricova, Fra vinsamlingen i Cricova, en av verdens største samlinger, beskyttet av UNESCO. Fra vinsamlingen i Cricova. Fra Vladimir Putins beholdning i Cricova. Også John Kerry har deler av sin samling oppbevart i Cricova. Unik vinsamling i Cricova. Vin fra Jerusalem fra 1902. Den eneste i sitt slag, og er oppbevart i Cricova. Veggdekorasjon fra Cricova. Fra Cricova. Alle tunnelene i Cricova har gatenavn etter type vin som oppbevares i tunnelene. Møterom i Cricova. Møterom i Cricova. Her feiret Russlands president Vladimir Putin sin 50-årsdag. Neste dag tilbød hotellsjefen seg å kjøre meg til Orheiul Vechi, eller Gamle Orhei. Huleklosteret (Mănăstire în Peşteră) i gamle Orhei er utvilsomt den mest fantastiske severdigheten i Moldova. Ikke bare klosteret i seg selv, og landsbyen, men også ikke minst utsikten. Hulene ble gravd ut av kalksteinsklippene av ortodokse munker så tidlig som på 1200-tallet, og var bebodd helt til 1700-tallet.

Reise til portugal

Det gis en generell anbefaling om å besøke Folkehelseinstituttets nettsider før reise til utlandet: Det er ikke nødvendig å ta spesielle vaksiner før reise til Moldova, men det anbefales å kontakte folkehelsestasjon før avreise dersom man planlegger langtidsopphold eller det foreligger spesielle omstendigheter. Ifølge Folkehelseinstituttet har Moldova høy forekomst av høy forekomst av tuberkulose. Det er registrert et økende antall tilfeller av rabies. Reisende bes være oppmerksomme på smittefare. Apotek og helseinstitusjoner i Moldova tilbyr et nokså begrenset utvalg av medisiner. Det anbefales derfor å ta med seg de medisiner man vil ha bruk for under oppholdet i Moldova. Det er tillatt å ta med medisiner til eget bruk. Ved behov for store mengder medisiner, anbefales det å ta med tilhørende resepter. Mathygienen er gjennomgående god. Det anbefales å drikke flaskevann. Europeisk helsetrygdekort dekker ikke offentlig helsetilbud i Moldova. Det anbefales sterkt å tegne reise- og sykeforsikring før avreise.

a. har et fullstendig mammutskjelett, samt Pushkinmuséet, hvor den russiske nasjonaldikteren Aleksandr Pushkin levde i eksil fra Russland i 1820-23. Parcul Dendrariu kan også være verdt et besøk for den botanisk interesserte. Fra Parcul Dendrariu. Av minnesmerker er evighetsmonumentet (Complexul Memorial Eternitate) det viktigste i Chişinău. Det viser fem rifler som støtter seg mot hverandre, hver av de representerer hvert av årene under 2. verdenskrig, og skal minnes de falne under krigen. I midten av monumentet brenner en evighetsflamme, og to soldater står alltid i givakt ved monumentet. Rundt monumentet står flere skulpturer. Complexul Memorial Eternitate. Shopping: For den som ønsker å handle merkeklær til en pris mye lavere enn hjemme, anbefales kjøpesenteret Malldova. Det finnes også andre kjøpesentre rundt omkring i byen. Kjøpesenteret Malldova. Hotell: Manhattan Hotel & Restaurant, familieeid 4-stjerners hotell. Familien organiserer også utflukter. Manhattan Hotel **** Forøvrig: Taxi fra hotellet til flyplassen kostet ti euro, altså halvparten av det jeg betalte ved ankomst.

  1. Reise til praha
  2. Reise til Geilo | Geilo
  3. Reise til moldova 2016
  4. Politisaker i Møre og Romsdal – NRK Møre og Romsdal – Lokale nyheter, TV og radio
  5. Norske interiors
  6. Finn riktig olje
  7. Reise til moldova song

«Porten» til Chisinau. I en artikkel i VG i vår leste jeg en liste over verdens minst besøkte land, basert på tall fra Verdensbanken. På denne listen var Moldova på femteplass. Dette stod å lese i VG: "Moldova har 11. 000 utenlandske besøkende i året. Landet er Europas fattigste land og minst besøkte republikk. Landet ligger mellom Ukraina og Romania. Det finnes ikke turistattraksjoner i landet. " Med dette utgangspunktet reiste jeg med Air Baltic via Riga til Moldova, og hovedstaden Chișinău (uttales Kishinau). Flyplassen var liten, og kun ett annet fly hadde landet samtidig med oss, Austrian Airlines. Passkontrollen gikk derfor raskt. Som alltid når jeg kommer til et nytt land er første oppgave å finne en minibank for å ta ut lokal valuta. Den første minibanken virket ikke. Det gjorde heldigvis den andre. På vei ut ble jeg stoppet av drosjesjåfører som spurte om jeg behøver taxi. Ikke uvanlig på mine mange reiser. Jeg aksepterte en pris på 20 euro, selv om jeg visste at dette nok sikkert var dobbelt pris.

sammenligner priser på flyreiser til Moldova Den unike søkefunksjonen på finner de beste prisene for din flyreise. Sammenlign reiser og få de nyeste prisene fra over 1000 flyselskaper og reisebyråer. Du finner alltid de laveste prisene på flyseter til alle destinasjoner. Bruk godkjenner cookies for tilpassing, analyse og annonser. Data deles med partnere. Les mer! Velkommen til Tur & retur (fly) Enkeltreise (fly) Kun direktefly Søk bare på direkteflyvninger Inkluder bagasje Søk med inkludert bagasje Nearby dates Also search nearby dates Søk flyreiser Søk Søker etter flyreiser 10 fly funnet så langt Destinasjoner i Moldova Her er de beste prisene på reiser til byer i Moldova. Om Moldova Engelsk navn Moldova Befolkning 3, 800, 000 Areal 33, 800 km 2 Valuta Moldavisk leu (MDL) Største religion Ortodoks kristendom Største språk Nasjonaldag August 27

Utenfor hotellet drev de med veiarbeid. Nesten alle gatene i Chisinau så i grunn ut som en byggesone. Til tross for enkelte eldre og ærverdige bygninger, så byen temmelig slitt ut. Byen ble kraftig bombet av tyskerne under andre verdenskrig, og mye av den gamle arkitekturen gikk dermed tapt. Moldoverne har dessuten ikke hatt råd nok til å ta vare på resten. For det meste i alle fall. Moldova er det fattigste landet i Europa, men i de mest sentrale delene av hovedstaden er ikke dette like tydelig. Moderne glassbygninger og fancy høybygg står vekselsvis mellom de gamle ærverdige husene og sovjetkolossene. Ser man på prisene ble saken en annen. Alt er rett og slett svimlende billig. Byen slår meg ellers som full av frisører, orange-telefonbutikker og karaokebarer. Og tusenvis av minibanker. Det var mye folk i gatene, og antallet øker jo nærmere jeg kom selve sentrum – området rundt Stefan Cel Mare-parken. Her finner man de fleste kjente bygningene i Chisinau. Regjeringsbygget, operabygningen, byens basilika med tilhørende klokketårn og triumfbuen.

Reise til pristina

F. o. m. 1996 har et fåtall munker bosatt seg i hulene igjen og gjenopprettet klosteret. Utsikt fra Orheiul Vechi. Orheiul Vechi. Fra huleklosteret i Orheiul Vechi. Fra restaurant i Orheiul Vechi. På vei tilbake til Chișinău tok vi en avstikker til klosteret i Curchi (Mănăstirea Curchi). Dette klosteret er ett av de viktigste arkitektoniske monumentene i Bessarabia, og er også ansett for å være ett av de vakreste og mest berømte klostrene i regionen. Munkeklosteret i Curchi. De siste to dagene i Moldova benyttet jeg til å utforske Chișinău, muséer og shopping osv. Jeg kunne tenkt meg en tur til Soroca for å se festningen, samt sigøynerpalassene, der, men det er snakk om en biltur på mer enn 300 km tur/retur, så det får heller bli neste gang. Chișinău har mye slitt og gammel sovjetisk artitektur fremdeles, men det finnes unntak. En del nye bygninger har også moderne arkitektur. De fleste severdighetene i Chișinău ligger på Bulevardul Ștefan cel Mare. Chişinău to mest kjente parker ligger diagonalt overfor hverandre og danner to diamanter i bykjernen.

Moldova er svært billig. Her snakker man en god middag til mellom 20 og 40 kroner, en flaske god kvalitetsvin til 30 kroner og bybussen i Chisinau koster under 1 norsk krone. Minibussturene til Tiraspol (Transnistria) nesten 2 timer unna, og Orheihul Vechi, ca 1 time unna, kostet mellom 10-15 norske kroner én vei. Varene i matbutikkene er nesten gratis! Renate Reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst.

Opprinnelig lå det en landsby ved foten av klosteret, men denne ble for en del år siden flyttet noen kilometer lenger bort på grunn av skjelvene. Grønne lunger - Vanligvis er det mellom 15 og 25 år mellom hvert jordskjelv. Enkelte har vært kraftige nok til å ødelegge hus i området, i tillegg det tidligere inngangspartiet til klippeklosteret, forteller guiden vår Jana. Som mange andre unge, velutdannede moldovere snakker Jana flytende engelsk, og forteller villig vekk om alt vi ser langs veien. Til gjengjeld må vi forklare hvorfor vi flirer høyt i det vi passerer en bensinstasjon med skiltet «Rumpetrol» - forkortelsen for rumensk bensin. Moldova importerer mye fra nabolandet Romania. Er det én ting moldoverne er stolte over, er det de mange grønne parkene. - Det jeg ikke er stolt over, er stand­arden på veiene våre. Det er nesten ingen som gidder å kjøpe helt ny bil her i landet, for med disse veiene slites de raskt og synker i pris, bedyrer Jana. Under og før sovjettiden ble det dessuten plantet kastanjer langs veien, både på landsbygda og i byene.

Det er risiko for uro i forbindelse med politiske demonstrasjoner i hovedstaden Chisinau. For oppdatert informasjon om situasjonen anbefales nettsidene til den amerikanske, britiske eller svenske ambassaden. For informasjon om koronavirus, se punktet Helse. REISERÅDET ER SIST OPPDATERT: 3. APRIL - FORTSATT GYLDIG Reiseråd for alle land Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Snarveier Sikkerhet Innreise Helse Praktisk informasjon Lenke til ansvarlig ambassades nettside Lenke til informasjon om Norge i Moldova Det er risiko for uro i forbindelse med politiske demonstrasjoner i hovedstaden Chisinau. Reisende bes utøve varsomhet ved ferdsel i sentrum under demonstrasjonene. For oppdatert informasjon om situasjonen i Chisinau, anbefales reisende å besøke nettsidene til den amerikanske, britiske eller svenske ambassaden. Reisende kan også ta kontakt med den norske ambassaden i Bucuresti. De fleste reiser til Moldova gjennomføres uten spesielle problemer, men det er risiko knyttet til dårlig infrastruktur og transportsikkerhet.

Fri, 16 Oct 2020 04:56:14 +0000