Flyplassen i stavanger uis

Billy Graham Død

 1. Billy Graham – Store norske leksikon
 2. Vi som elsket Jesus - Levi Fragell - Google Bøker
 3. Billy Graham hylles verden over « Sambåndet
 4. Billy Graham er død
 5. Predikanten Billy Graham er død - Dagbladet

Amerikanske Billy Graham, som de siste 70 årene har evangelisert i 185 av verdens land, døde i sitt hjem i North-Carolina onsdag 21. februar. Hilsener som hyller den anerkjente evangelisten, strømmer nå inn, skriver det kristelige nettstedet Christian Today. – Den STORE Billy Graham er død. Det var ingen som ham! Han vil bli savnet av kristne og alle religioner. En veldig spesiell mann, skrev den amerikanske presidenten, Donald Trump. Billy Grahams sønn, Franklin Graham, som gjestet Oslo i høst, skrev etter hvert denne meldingen på Twitter: My father @BillyGraham was once asked, "Where is Heaven? " He said, "Heaven is where Jesus is and I am going to Him soon! " This morning, he departed this world into eternal life in Heaven, prepared by the Lord Jesus Christ—the Savior of the world—whom he proclaimed for 80 years. — Franklin Graham (@Franklin_Graham) February 21, 2018 Oversatt: «Min far … ble en gang spurt, » Hvor er himmelen? » Han sa: «Himmelen er hvor Jesus er, og jeg kommer til ham snart!

Billy Graham – Store norske leksikon

Den kjente amerikanske predikanten og presidentrådgiveren Billy Graham er død, 99 år gammel. DØD: «Amerikas pastor» er død. Billy Graham døde i sitt hjem på onsdag. Foto: Henny Ray Abrams / AP / NTB scanpix Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Den tidligere baptistpastoren døde i sitt hjem i North Carolina onsdag, opplyser en talsmann for Graham. Han er blitt beskrevet som den mest innflytelsesrike kristne predikanten i det 20. århundret. I løpet av karrieren var han rådgiver for flere amerikanske presidenter, deriblant Dwight Eisenhower og George H. W. Bush. - Når han ber med deg i Det ovale kontor, føler du at han ber for deg og ikke for presidenten, har tidligere president Bill Clinton uttalt om predikanten. Men Graham var ikke bare fortrolig med USAs ledere. Han ble kalt Amerikas pastor, og det er anslått at Graham nådde ut til over 210 millioner mennesker verden over i løpet av sin karriere. Han krediteres med å ha transformert USAs religiøse liv gjennom sine prekener og aktivisme, og «the Bible says» ble predikantens slagord.

Vi som elsket Jesus - Levi Fragell - Google Bøker

George Bush den yngre la æren på Graham for å ha gjenopplivet ham åndelig. Stålsett vs. Graham Levi Fragell slår i Vi som elsket Jesus fast at det offisielle Kristen-Norge støttet Graham da han besøkte Norge i 1978. Siden den gang har Graham nok i større grad vært en figur bare randsonen av norsk kristendom har omfavnet; den mer vekkelsesorienterte og pinseinspirerte delen av norsk kristenliv. Kanskje ser vi akkurat her en av forskjellene på amerikansk og norsk kristendom: USA har aldri hatt en statskirke, og amerikanske presidenter har hatt ulik – men alltid kristen – trostilhørighet. Det har gjort det mulig for en uavhengig predikant å slå seg opp som «hele USAs pastor» og tale til folket på en tverrkirkelig basis. Det er vanskelig å se for seg en norsk Graham. I et land hvor en overveldende, om enn stadig synkende andel av befolkningen, er medlem av ett og samme trossamfunn, Den norske kirke, er det åndelige rommet utenfor denne kirken begrenset. Allikevel er det interessant å sammenligne.

Billy Graham hylles verden over « Sambåndet

Billy Graham er død

Under hans første besøk i landet i 1973 kom han med klare fordømmende utsagn mot apartheid. HISTORIE: I tv-serien «The Crown» søker Englands monark råd fra den amerikanske evangelisten Billy Graham. *Les saken her: Posted by Dagen on 26. desember 2017 Graham har også blitt kritisert for uttalelser om såkalt «inklusivisme», et standpunkt som ikke utelukker at det kan finnes andre veier til frelse. Dette er et synspunkt som flere kirkeledere har hatt opp gjennom historien, men som aldri har vært en del av kirkens lære. – Jeg pleide å leke Gud, men jeg kan ikke gjøre det mer. Jeg pleide å tro at hedninger i fjerne land var fortapte og gikk til helvetet - hvis de ikke fikk høre evangeliet om Jesus Kristus. Det tror jeg ikke lenger. Jeg mener det finnes andre måter å anerkjenne Guds eksistens, som for eksempel gjennom naturen. Derfor tror jeg også at det finnes mange andre måter å si «ja» til Gud. Dette sa Graham under et intervju i McCall's Magazine i 1978. I desember 2011 sa Grahams sønn Franklin Graham at faren arbeidet med en bok som nettopp ville handle om frelsesspørsmålet.

Predikanten Billy Graham er død - Dagbladet

 1. Chelsea fc norge 1
 2. Nedre telemark tingrett
 3. Kvinner og likestilling – Human Rights Service
 4. Sophie elise operasjon wedding
 5. Billy Graham – Store norske leksikon
 6. Hva er vinyltapet
 7. Fylkesmannen i vest agder
 8. Nrk p3 nyheter
 9. Fri advokathjelp oslo
 10. Vi som elsket Jesus - Levi Fragell - Google Bøker

ons 21. Feb. 2018, kl. 14:30 - ons 21. 14:32 Den amerikanske vekkelsespredikanten Billy Graham er gått bort, 99 år gammel. Hadde han fått velge igjen, hadde Billy Graham vært mer med familien, bedt mer, talt mindre og holdt seg unna politikk. Onsdag 21. februar døde den 99 år gamle verdenskjente evangelisten og forfatteren. William Franklin Graham Jr. ble født inn i en gårdbrukerfamilie i North Carolina, i 1918. Foreldrene tok ham med til den lokale presbyterianske menigheten. NY BOK: Verdensevangelist Billy Graham bruker sterke ord om livets to utganger i det som skal være hans siste bok. * Hva mener du, snakker vi for lite om hva som skjer når vi dør? Posted by Dagen on 8. oktober 2015 Fikk kallet på golfbanen Billy Graham, som han ble verdenskjent som, opplevde sitt evangelistkall på 18. hullet av en golfbane i Florida. Reverend Billy Graham Memorial Park ligger i dag ikke langt fra stedet der den viktige avgjørelsen ble tatt. Ved slutten av sitt liv sa Graham at han i ettertid ville ha vært mer med familien, brukt mer tid i bønn og studier, og forkynt mindre.

Et av de mest slående eksemplene er hvordan Gunnar Stålsett ble en av de store, samlende stemmene etter terroren i Norge 22. juli 2011. I USA var det Billy Graham man innkalte for å gi åndelig støtte til det amerikanske folk etter terroren 11. september 2001. To offentlige sjelesørgere i to ulike land. Begge med gjennomslag fordi de på hvert sitt vis representerte sitt lands dominerende holdning til kristendommen. Fortapelseskristendommen Noe av det som skiller kristendommen i de brede lag i Norge fra den i USA, er at mens nordmenn i stor grad har beveget seg bort fra fortapelseskristendommen, har helvete aldri dødd ut i amerikansk kristendom. En religionsundersøkelse fra 2014 viser at 58 prosent av amerikanerne tror på helvete som et sted for evige pinsler man risikerer å havne etter døden. Blant de som regnet seg som kristne, var tallet hele 70 prosent. Dette står i sterk kontrast til nordmenns oppfatning av saken. I en undersøkelse fra samme år erklærte bare én av ti nordmenn at de trodde på helvete.

Thu, 15 Oct 2020 18:46:05 +0000