Flyplassen i stavanger uis

1970 Tallet Norge

 1. 1970 tallet norge 1
 2. 1970 tallet norge tv
 3. 1970 tallet norge 5

Forslaget innebar godkjenning av fosfat i dypfrosne kjøttspyd til restauranter og gatekjøkken, sier seniorrådgiver i Mattilsynet ved seksjon fremmedstoffer og EØS, Cecilie Svenning, til NRK. Også EU-parlamentet understreker på sine danske nettsider at det ikke handler om å forby noe, men om å la være å tillate noe som i dag er forbudt. Mattilsynet sier det samme til NRK, at fosfat først vil bli brukt i Norge dersom EU-parlamentet vedtar det. – Forslaget er på høring, før det eventuelt endelig vedtas i parlamentet. Hvis det vedtas vil eventuelle produsenter i Norge som lager slike spyd også få bruke fosfat., sier Svenning i Mattilsynet. Det er viktig å holde kjøttet saftig før det blir skåret av rullen, men produsentene bruker i dag andre midler. Foto: Michael Probst / AP Sterke reaksjoner Kebabprodusenter over store deler av Europa har imidlertid tolket EU-vedtaket som et angrep på selve kebaben. I Tyskland, der det finnes 16. 000 kebabsjapper, har trusselen om et fosfatforbud ført til sterke reaksjoner.

1970 tallet norge 1

– Hvis EU-parlamentet får det som de vil, vil dette ble en dødsdom for hele döner kebab-industrien i EU, sier Kenan Koyuncu fra Den tyske sammenslutningen av döner kebab produsenter til Bild. Ifølge Frankfurter Rundschau er det 16. 000 kebabsjapper i Tyskland som serverer rundt tre millioner kebaber hver dag, mens Guardian skriver at det i Storbritannia er 20. 000 steder som selger 1, 3 millioner per dag. Til sammen arbeider rundt 200. 000 mennesker i kebabbransjen rundt om i Europa, skriver Guardian. Renate Sommer, som sitter i EU-parlamentet for tyske CDU skriver på sin Facebook-side at «et forbud mot fosfat-tilsetning vil ble slutten for döner-produksjon og vil føre til tap av tusenvis av jobber». Forbundskansler Angela Merkel skjærer kjøtt i Verdens kebabhovedstad, Berlin, under en tilstelning i 2009. Foto: THOMAS PETER / Reuters Bruker andre tilsetningsmidler Den norske næringsmiddelprodusenten Kuraas AS produserer i dag kebabkjøtt på bestilling fra Faraj Asmaro, også kjent som «Kebab-kongen».

To helikoptre skal brukes for å innfri kravet om beredskap og responstid. I tillegg har leverandøren med et reservehelikopter som kan settes inn ved behov. Avtalen gjelder ikke søk, redning og ambulanseoppdrag som ivaretas av andre offentlige tjenester, herunder redningstjenesten og luftambulansetjenesten.

1970 tallet norge tv

Fortellingen om at markedsøkonomien reddet oss fra 70-tallets lave vekst er blitt gjentatt så ofte at mange av oss er blitt forledet til å tro at den er sann. 18. april 2018 18:45 19. april 2018 14:52 smp-stories-top-widget Det eksisterer en forestilling om Vestens økonomiske historie blant mange økonomer og politikere som kort sagt er at 70-tallet var en periode med arbeidsløshet, inflasjon og lav vekst påført samfunnet av mektige fagforeninger, reguleringskåte politikere og et planøkonomisk system. På 80-tallet ble vi reddet fra dette ved at politikere slapp markedsøkonomien løs. Gjennom en kontinuerlig prosess med deregulering, liberalisering, privatisering og generell markedsretting har feiltrinnene fra 60- og 70-tallet blitt reparert og den økonomiske veksten reddet. Denne fortellingen er blitt gjentatt så ofte at mange av oss er blitt forledet til å tro at den er sann. Det er den ikke. Inflasjon og arbeidsløshet Det som er sant er at man på 1970-tallet opplevde inflasjon og arbeidsledighet.

Wenaas og Hejco fusjoneres under navnet Kansas Wenaas AS. Oppkjøp av Business Design, med spesialproduksjon av uniformer og arbeidstøy. Oppkjøp av Ary konfeksjon – bransjespesialist innen brann og redning, ambulanse og redningspersonell – gir økt kompetanse i utvikling av flammehemmende og beskyttende bekledning. Wenaas samarbeider med e-verksbransjen for egne kolleksjoner. Varemerket Odin hansker etableres og er det første steget mot å bli en topp-til-tå leverandør. De første EN-normene, regler med krav til arbeidstøy, blir lovfestet. Wenaas blir den første aktøren i Norge som lanserer sine synlighetskolleksjoner. 2000-tallet Oppkjøp av Forma vernesko – en ledende produsent av vernefottøy, spesielt til det norske markedet. Det neste steget mot å bli en topp-til-tå leverandør. Innen flammehemmende produkter er det en stor utvikling innen nye tekstiler. Flere nye kolleksjoner med multinom beskyttelse til bl. e-verksindustrien blir lansert, for å møte krav til både synlighet, flammehemmende materialer og beskyttelse ved en lysbue.

1970 tallet norge 5

Men det er noen interessante paralleller mellom økonomisk politikk de siste årene og økonomisk politikk på slutten av 70-tallet. På slutten av 70-tallet forsøkte man å redde inntektspolitikken fra inflasjonskonsekvensene av denne politikken. Dagens næringspolitikk forsøker å hanskes med effektene av lavrentepolitikken. I en verden som flommer over av billig kapital klarer ikke nyetablerte norske bedrifter å skaffe investorer og dette problemet er høyt på agendaen for dagens regjering som forsøker å rette opp situasjonen med ad hoc tiltak når den generelle, økonomiske politikken stort sett bare omfordeler formue. Følg Aftenposten Viten på Facebook og Twitter! smp-stories-bottom-widget matrix-tags curate-widget lfa

 • Søkeresultat - bøker | NorskeSerier
 • Hunden har en siste ting å si før hun dør - Og med de ordene smelter hun hjertene våre!
 • Båter på sjøen
 • 1970 tallet norge 7
 • Norge fra gjenreisning til oljetikdom 1970-tallet by Caroline Kybo on Prezi
 • Avviser at EU-vedtak kan ramme kebaben – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
 • 1970 tallet norge 4
 • 1970 tallet norge pictures
Fri, 16 Oct 2020 16:42:02 +0000