Flyplassen i stavanger uis

Rådyr Ytrefilet Oppskrift

  1. Ytrefilet av selvskutt rådyr fra Meldal. | Fiskefeber.net
  2. Rådyrbiff i rødvinssjy - oppskrift
  3. Rådyroppskrifter

Fremgangsmåte Del ytrefileten i åtte like store og runde stykker. Brun stykkene. Rull dem inn i hver sin skive med parmaskinke. Brun nok en gang og stek til medium eller etter ønske. La kjøttet hvile frem til anretning. Lag pastadeig og kjevle ut på vanlig måte. Skjær ut 8 store bagel- eller smultringformede ringer. Du kan spørre din faste leverandør av fersk pasta om det er mulig å bestille slik pasta, så slipper du unna den jobben. Pastaringene kokes to minutter. Etter koking legges ringene på oljet papir og oppbevares på et lunt sted til anretningen. Pass på at de ikke tørker ut. Stek skogsopp i litt smør og smak til med salt og pepper. Rens og skjær skorsonnerrot i passe biter. Stek i smør og dryss over litt sukker og stek videre til sukkeret er smeltet. Smak til med salt og pepper. Lag trøffelsausen: Reduser kalvekraft, madeira og trøffeljuice ned til 2/3 gjenstår. Pisk inn det usaltede smøret og smak til med salt og pepper. Ha i trøffelstrimlene. Alt dette kan altså gjøres på forhånd.

Ytrefilet av selvskutt rådyr fra Meldal. | Fiskefeber.net

  • Fly til berlin fra oslo
  • Ytrefilet av selvskutt rådyr fra Meldal. | Fiskefeber.net
  • Hva er kjørbar kjørbar av antimalware-tjenesten? Hvorfor bruker den høy CPU / minne? - Windows Bulletin Tutorials
  • Norges beste kanotur youtube
  • Rådyrbiff i rødvinssjy - oppskrift
  • Rådyrfilet i parmaskinke med skogsopp og pastabagel og trøffelsaus - Aperitif.no

Moneslias Ginger på fall av rådyr i Meldal. Evita var hunden som tok ut Rådyret for oss. Hovedrett: Ytrefilet av rådyr med bjørnebærsaus. Dessert: Hjemmelaget sjokolademousse med friske bær. Drikke til hovedrett: Giribaldi Kompis Barbera d`Alba Superiore 2012 Av hjortedyrene som lever i Skandinavia er rådyret det minste. Kjøttet er gjerne svakt preget av skog og vilt, og det er svært mørt om det blir behandlet riktig. Det må ikke stekes på for høy varme, da det lett kan bli tørt. Av sauser må jeg innrømme at de brune, gjerne med fløte, er min personlige favoritt. Til rådyrkjøttet hadde Espen tenkt å lage soppstuing, og da ønsket jeg heller å prøve en annen type saus. Det måtte bli en som ikke var for lik soppstuingen i smak, og jeg prøvde meg på en bjørnebærsaus med rødvin. Vi ble veldig godt fornøyd med resultatet. Ytrefilet av rådyr 500 g ytrefilet av rådyr Salt Scandinavian Forest krydder Tine Meierismør Ytrefileten lå romtemperert i en times tid, og ble krydret i god tid før den skulle stekes.

Rådyrbiff i rødvinssjy - oppskrift

Krydre med salt og pepper også mot slutten, og når soppen er ferdig rører du inn ca 1 ss kaldt smør. Rødvinssaus: Inspirasjonen til denne sausen fant jeg i kokeboken «Stiansen inviterer til fest», en bok jeg vil anbefale. 2 ss Demerara brunsukker 2 ss rødvinseddik 2 sjalottløk finhakket 1/2 dl portvin 1, 5 dl rødvin 0, 5 l viltkraft, eller oksekraft 3 ss tyttebærsyltetøy Nykvernet salt og pepper 2 ss smør Smelt sukkeret i en kjele, og tilsett rødvinseddik, sjalottløk, portvin og rødvin. Kok opp og reduser til halvparten. Hell oppi kraften og la det koke og reduseres litt til, men ikke så mye. Ha oppi tyttebærsyltetøyet. La det blandes godt, før du siler sausen så du får ut alle biter fra løk og tyttebær. Bruk maisenna til å få sausen passe tykk, følg anvisning på pakken. Smak til med salt og pepper. Du kan også ha oppi steikesjyen fra du stekte rådyrfileten for å gi litt ekstra smak. Rør inn ca 2 ss kaldt smør til slutt, da blir sausen blank og deilig. Ikke la det koke igjen etterpå! Ovnsbakt gulrot og persillerot: 1 gulrot pr person 1 passe stor persillerot pr person Olje Sitronsaft Brunsukker Del gulrøttene i to på langs.

Rådyroppskrifter

Slik gjør du det: Dryss biffene med salt og pepper og stek dem i smør på middels varme i 2 minutter på hver side. Ta dem opp og la dem hvile. Hell kraft og vin i stekepannen og kok det inn til det halve. Smak til med salt og rør inn grovknust grønn pepper og smør like før servering. Skjær eventuelt kjøttet i tykke skiver og server det på et speil av rødvinssjy sammen med grønnsaker og kokte eller stekte poteter.

Thu, 15 Oct 2020 12:48:26 +0000